Videokonvertoijista

Taas tuli ostettua lisää leluja – tällä kertaa päivitin kameran Powershot G3:een (kasapäin kuvia tiedossa myöhemmin). Eräs kiehtova piirre kamerassa on kolmen minuutin videoleikkeen kuvausmahdollisuus, jolla esimerkiksi koiravideoiden tallentaminen käy näppärästi. Mutta huomasin jääneeni kovasti jälkeen nykyisissä videoidenkäsittelyohjelmissa eli nyt teillä lukijoilla on tilaisuus loistaa tiedoillanne :-)

Suositelkaapa netistä imuroitavia ilmaisohjelmistoja videoleikkeiden konvertointiin formaatista toiseen. Kamerasta tulee ulos isokokoisia AVI-tiedostoja, mutta millähän niiden konvertointi hieman pienempikokoiseen muotoon onnistuisi parhaiten? Nettijakeluun parhain formaatti lienee MPEG, vai kuinka?

3 thoughts on “Videokonvertoijista

  1. Eiks teill ole se Macci? iMoviella saa perusasiat hoidettua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *