Ihminen törmää huoneistossa häiritsevään… kenttään

Kirjoittaja Riitta, 18.3.2004

Energiahoitaja Sinikka Vasava on selvittänyt, mistä johtuvat monet tavalliset vaivat, kuten sydämentykytykset, hikoilu, raajojen puutuminen, aivastelu, säryt eri puolilla ruumista, unettomuus ja huimaus. Sähkötöpselit ovat väärin päin. Älkää kuitenkaan yrittäkö omin päin laittaa niitä oikein, koska pelkästään heiluria käyttämällä ei pidä missään tapauksessa ryhtyä toimimaan – asiaan vaikuttavat niin monet seikat. :-)

  Jutussa “Ihminen törmää huoneistossa häiritsevään… kenttään” on 12 kommenttia:

  • Lisko says:

   Ennen kuin kukaan ehtii huomauttaa että kyseessä on tyypillinen humanistihörhö (niinkuin tietysti onkin), niin huomautankin itse, että niitä on myös sellaisia hifistejä, jotka kääntelevät töpseleitä, koska musiikki kuulemma saundaa paremmalta kun töpseli on “oikein” päin. Kuulemma myös yösähköllä musiikki kuulostaa erottelevammalta kuin päiväsähköllä. :D

  • kivi says:

   Tää on mystistä: Mulla on varmaan töpselit samoin päin kuin Riitalla (tai sit me molemmat ollaan just luettu Skepsiksen keskustelupalstaa…), sillä mulla on toi topseli.jpg:n urli leikepöydällä sitä varten, että annan vinkin merkittävästä paperimedialainauksesta – mutta täällähän se olikin jo…

  • Loke says:

   Hifisteistä puheenolleen. Ostaessani ensimmäisiä kunnon kaiuttimiani ja vahvistinta minulle koetettiin myydä kuparikaapelia, jossa sähkö kulkee paremmin toiseen suuntaan kuin toiseen. Siis kyse oli nimenomaan kuparikaapelista. Jäi ostamatta.

  • JP says:

   No joo – kyllä näitä maailmaan mahtuu ihan liikaa.
   Viimeksi mobiilitapahtumassa joku kehnon näköinen keski-ikäinen selitti epätoivon vimmalla kaapelin lyhentämisen nopeuttaneen laajakaistayhteyttään…
   Yritä siinä sitten ylläpitää asiallista ilmetta:/

  • Lisko says:

   Tuo kaapelin lyhentäminen saattaa periaatteessa toimiakin. Minun kaapelimodeemiyhteyteni nopeutui huomattavasti, kun vaihdoin 21-metrisen antennikaapelin 5-metriseen. Pitkässä kaapelissa oli murtuma, joka aiheutti paljon häiriöitä ja pakettien katoamisia. Kun kaapeli ei haittaa signaalin kulkua, yhteyskin on nopeampi.

  • Tommi says:

   Anteeksi mutta eikö töpselistä tule vaihtovirtaa?

  • Janne says:

   Niin siis kaapelin pituudella on todellakin merkitystä. Eri asia sitten, kuinka merkityksellinen se ero on noin koti olosuhteissa.

  • - says:

   huomatkaa että tässä tapauksessa merkityksellistä ei todennäköisesti siis ole kahden eri kaapelin pituus vaan nimenomaan se että kyseessä siis oli kaksi *ERI* kaapelia, joista toinen voi olla ehjä ja toinen rikkinäinen. rikkinäinen kaapeli (esim. jostain kohti katkennut, tai kosketushäiriö liittimissä) saattaa vaimentaa signaalia niin paljon että se aiheuttaa tiedonsiirron hidastumista. tässä tapauksessa nettiyhteys todellakin voi nopeutua, kun rikkinäisen kaapelin tilalle vaihdetaan ehjä kaapeli.

  • Miihkali says:

   Juu, kyllä siitä töpselistä tulee vaihtovirtaa mutta silti vain toinen rööreistä on kuumaa tavaraa, toinen menee maihin =)

   Ei tarvii heiluria, paperiliitin vaan käteen ja kokeilemaan kumpi rööristä on aktiivinen ;)

   HUOM: älä kokeile tätä kotonasi.

  • kelso says:

   Sen verran kaapelin lyhentämisestä että kaapelimodeemilla se tosiaankin voi nopeuttaa, koska antennikaapelilla on suuri vastus ja siten signaali heikkenee nopeasti pituuden kasvaessa. Sama ilmiö on tottakai jokaisessa kaapelissa; näytön tarkkuus huononee pitkällä kaapelilla, rj45-verkkokaapelin maksimipituudeksi suositellaan 30 metriä jne.

   Ja vaihtovirran virtaa kantavan puolen kannattaa testata semmosella pari euroa maksavalla meisselillä-joka-loistaa-kun-laittaa-peukalon-maadoitusnapin-päälle
   Niin ei tule pipi :)

  • tuki says:

   Jos ulkoisen ADSL-modeemin joutuu kytkemään pitkällä johdolla, niin käyttäkää mielummin laadukasta verkkojohtoa, kuin pitkää puhelin johtoa. Jo yli 5m tavallinen puhelinjohto huonontaa singnaalia selvästi ja saattaa tappaa yhteyden kokonaan.

  • kaareli says:

   Eikö sinikka ole tietoinen että virtapistokeeseen tule vaihtovirta jonka taajuus on 50 HZ, eli siis virran napaisuus vaihtuu 50 kertaa sekunnissa, jos kerkeet töpselia käänellä 50 kertaa sekunnissa niin silloin “saattaa” olla vaikutusta asiaan. Ota asiasta selvään ennenkuin rupeat lehtiartikkelia kirjoittamaan. Nimittäin pikkuisen hävettää sinun puolesta, koska mainitset vielä mikkeliläisen artikkelissasi(koillis-helsinkin lähisanomat 11.02.04) . Muka energiahoitaja käy ensin fysiikan peruskurssi, jossa käsitellään sähköä.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.