5 thoughts on “Rakentelijan linkkejä

  1. Minulla taitaa vielkin olla tallessa Jiposta saamani munankuutioimislaite.

    Jipon Urho Tulitukka -sarjakuva oli aika mielenkiintoinen, sill siin oli selv luonnontieteellis-rationaalinen piiloteksti. Jos oikein muistan, keksintj tekev ja jrkeen uskova Urho Tulitukka joutui usein konflikteihin erinisiin jumaliin uskovien ja taikauskoon taipuvaisten heimojen kanssa. Tm taitaa kieli sarjan ranskalaisesta alkuperst.

  2. Jee, vanha kunnon kenklaatikkokamera kameran nkisen. Jipon gyroskooppia en saanut ikin toimimaan, kun en ymmrtnyt, mit sen pitisi tehd.

  3. Joo, tuo Dirkon on hauska laite. Parin pivn kuluttua tiedn kuitenkin enemmn sen toimivuudesta. Tulostin eilen mallit kartongille ja huomenna alkaa liimaaminen ja leikkaaminen…

  4. Muistelen kyneeni jonkin saksankielisen kurssin, jonka aiheena oli mm. valokuvaus. Teimme siell kameran perunalastuputkilosta, jonka kyljess oli reik. Rullan sisn pistettiin paperi ja valotettiin pitkn puistonkym. Hyvin toimi.

  5. Neulanreikkameroista lytyy lukuisia ohjeita ja malleja. Itse olen kyttnyt eniten virvoitusjuoma- tai oluttlkist tehty kameraa, josta saa helposti valotiiviin ja kompaktin laitteen. Ko. versio onnistuu hyvin ekaluokkalaiseltakin. Kollegani Pekka Taskinen on tehnyt aiheesta npprt ohjeet. Jos kiinnostaa, niin kyselk osoitteesta etunimi.sukunimi@Nilsia.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *