5 thoughts on “Rakentelijan linkkejä

  1. Minulla taitaa vieläkin olla tallessa Jiposta saamani munankuutioimislaite.

    Jipon Urho Tulitukka -sarjakuva oli aika mielenkiintoinen, sillä siinä oli selvä luonnontieteellis-rationaalinen piiloteksti. Jos oikein muistan, keksintöjä tekevä ja järkeen uskova Urho Tulitukka joutui usein konflikteihin erinäisiin jumaliin uskovien ja taikauskoon taipuvaisten heimojen kanssa. Tämä taitaa kieliä sarjan ranskalaisesta alkuperästä.

  2. Jee, vanha kunnon kenkälaatikkokamera kameran näköisenä. Jipon gyroskooppia en saanut ikinä toimimaan, kun en ymmärtänyt, mitä sen pitäisi tehdä.

  3. Joo, tuo Dirkon on hauska laite. Parin päivän kuluttua tiedän kuitenkin enemmän sen toimivuudesta. Tulostin eilen mallit kartongille ja huomenna alkaa liimaaminen ja leikkaaminen…

  4. Muistelen käyneeni jonkin saksankielisen kurssin, jonka aiheena oli mm. valokuvaus. Teimme siellä kameran perunalastuputkilosta, jonka kyljessä oli reikä. Rullan sisään pistettiin paperi ja valotettiin pitkään puistonäkymää. Hyvin toimi.

  5. Neulanreikäkameroista löytyy lukuisia ohjeita ja malleja. Itse olen käyttänyt eniten virvoitusjuoma- tai oluttölkistä tehtyä kameraa, josta saa helposti valotiiviin ja kompaktin laitteen. Ko. versio onnistuu hyvin ekaluokkalaiseltakin. Kollegani Pekka Taskinen on tehnyt aiheesta näppärät ohjeet. Jos kiinnostaa, niin kyselkää osoitteesta etunimi.sukunimi@Nilsia.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *