Rakentelijan linkkejä

Kirjoittaja Sami, 16.1.2004

Dirkon on 70-luvun tsekkoslovakialainen kamera, jonka voit rakentaa itse pelkästä paperista. Sillä otettujen kuvien laatukaan ei ole hullumpi. Jos rakenteluinto jäi päälle, voit kokeilla myös rakentaa oman Segway-skootterin.

Harmi että vanhan Jippo-lehden rakennusohjeita ja leluja ei oikein tahdo enää löytää mistään.

  Jutussa “Rakentelijan linkkejä” on 5 kommenttia:

  • Dyro says:

   Minulla taitaa vieläkin olla tallessa Jiposta saamani munankuutioimislaite.

   Jipon Urho Tulitukka -sarjakuva oli aika mielenkiintoinen, sillä siinä oli selvä luonnontieteellis-rationaalinen piiloteksti. Jos oikein muistan, keksintöjä tekevä ja järkeen uskova Urho Tulitukka joutui usein konflikteihin erinäisiin jumaliin uskovien ja taikauskoon taipuvaisten heimojen kanssa. Tämä taitaa kieliä sarjan ranskalaisesta alkuperästä.

  • M says:

   Jee, vanha kunnon kenkälaatikkokamera kameran näköisenä. Jipon gyroskooppia en saanut ikinä toimimaan, kun en ymmärtänyt, mitä sen pitäisi tehdä.

  • Peter says:

   Joo, tuo Dirkon on hauska laite. Parin päivän kuluttua tiedän kuitenkin enemmän sen toimivuudesta. Tulostin eilen mallit kartongille ja huomenna alkaa liimaaminen ja leikkaaminen…

  • Riitta says:

   Muistelen käyneeni jonkin saksankielisen kurssin, jonka aiheena oli mm. valokuvaus. Teimme siellä kameran perunalastuputkilosta, jonka kyljessä oli reikä. Rullan sisään pistettiin paperi ja valotettiin pitkään puistonäkymää. Hyvin toimi.

  • pasi ikonen says:

   Neulanreikäkameroista löytyy lukuisia ohjeita ja malleja. Itse olen käyttänyt eniten virvoitusjuoma- tai oluttölkistä tehtyä kameraa, josta saa helposti valotiiviin ja kompaktin laitteen. Ko. versio onnistuu hyvin ekaluokkalaiseltakin. Kollegani Pekka Taskinen on tehnyt aiheesta näppärät ohjeet. Jos kiinnostaa, niin kyselkää osoitteesta etunimi.sukunimi@Nilsia.fi

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.