Hannu Hanhen salaisuudet

Uskotko onneen? Kymmenen vuotta sitten Hertfordshiren yliopiston professori Richard Wiseman päätti tutkia, miksi maailmassa on hannuhanhia ja akuankkoja, eli ihmisiä joilla tuntuu olevan usein hyvää tai huonoa onnea. Hän laittoi lehteen ilmoituksen jolla haettiin poikkeuksellisen hyvä- ja huonotuurisia ihmisiä ja vietti seuraavan vuosikymmenen haastatellen ja testaten näitä ihmisiä. Tulokset kertovat hyvän tuurin salaisuuden ja yksityiskohtaiset ohjeet kuinka omaa hyvää onneaan voi lisätä.

Sanonta kertoo, että onni syntyy siitä kun valmistautuminen kohtaa tilaisuuden. Huonotuuriset keskittyvät usein päämääriinsä niin tiukasti etteivät he huomaa erilaisia mahdollisuuksia. Eräässä testissä Wiseman pyysi osallistujia selailemaan sanomalehteä ja kertomaan montako valokuvaa lehdessä on. Hän oli salaa sijoittanut sanomalehden keskelle isoilla kirjaimilla viestin: “Kerro testin järjestäjälle että näit tämän ja voita 250 puntaa”. Huono-onniset olivat niin keskittyneitä valokuvien laskemiseen että suuri osa heistä ei nähnyt tekstiä.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että elämän hannuhanhilla on tiettyjä yhteisiä ominaisuuksia. He ovat rentoutuneita ja avoimia, ja sen ansiosta törmäävät usein erilaisiin mahdollisuuksiin joita he myös sitten käyttävät hyväkseen. Tämän seurauksena professori muotoilikin neljä ohjetta hyvän tuurin lisäämiseen:

Kuuntele vaistoasi. Perstuntuma ja kutina on useimmiten oikeassa.

Hanki innokkaasti uusia kokemuksia ja pyri rikkomaan päivittäiset rutiinisi.

Muistele joka päivä asioita, jotka sujuivat hyvin.

Kuvittele mielessäsi miten hyvä onni seuraa sinua. Kuvitelmat muuttuvat usein todeksi.

[lähde: The loser’s guide to getting lucky via blog n’roll]

4 thoughts on “Hannu Hanhen salaisuudet

  1. Olenpa kuullut sellaisestakin, ett ihmiset, jotka keskustelevat paljon ja tysin tuntemattomienkin ihmisten kanssa – esimerkiksi kaupan kassajonossa – ovat muita onnekkaampia. :)

  2. Tottahan tuo on, laaja sosiaalinen verkosto ja kontaktit luovat turvaa, mutta mys, sek onnellisuutta, ett onnekkuutta. Monesti olen miettinyt miksi olen prjnnyt huonommin kuin paljon tyhmemmt ystvni, tss kai se salaisuus on, he ovat olleet avoimia tlle maailmalle, uskaltaneet tehd toisin.

  3. entp huono tuuri rakkauselmss? mist tm voi johtua, ihminen joka monta kertaa kokenut tulleensa huijatuksi petetyksi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *