3 thoughts on “Kasarihumanistit reikiterapeutteina

  1. No perkele! Mainostin tuota Kasassa viime viikolla, ja tässä sitä nyt istutaan kuin mikäkin pösilö. Ja tänään olisi ollut aikaakin… Tuula on tällä hetkellä sielläpäin, toivottavasti se ehtii käydä tsekkaamassa, tuleeko verta ja luita.

  2. Olin totta tosiaan paikan päällä kuuntelemassa “suurta” väittelyä. Putte Wilhelmsson alusti ensin 45 minuuttia; tätä alustusta Mikko Lehtonen omassa kommentissaan luonnehti “sirkukseksi” ja yritti itse pysyä asialinjalla. Lehtosen kommentoidessa Wilhelmssonia jälkimmäinen keskeytti kommentoinnin muutamaan kertaan, joten tilanteesta uhkasi tulla sekava.

    Sekavuutta aiheutti myös herrojen Wilhelmsson, Lehtonen ja Janne Seppänen ajoittainen toistensa päällepuhuminen. Ylipäänsä Wilhelmsson oli hyökkäävä, kenties hieman ylimielinen, omaa lukeneisuuttaan osoittava – ja aiheutti kommenteillaan useampia naurunpurskahduksia yleisössä. Lehtonen taasen oli lähinnä kyllästyneen näköinen; alussa tosin mielestäni hieman puolustuskannalla saatuaan kritiikkiä omista teoksistaan (joutui selittämään, että Wilhelmsson lainasi niitä asiayhteyksistä irrallaan).

    Mikäli ymmärsin Wilhelmssonin kritiikin oikein, kulttuurintutkimus esittää “uutena” ideoita, jotka on esitetty jo kauan aikaa sitten länsimaisessa filosofiassa ja kirjallisuudessa. Hän moitti kulttuurintutkijoita myös siitä, että kaikki viittaavat aina samaan kulttuurintutkimuksen kaanoniin ja saavat aina samoja tuloksia analyyseissään, sekä rakentavat kaveruutta/tunnistavat toisiaan käyttämällä tiettyjä termejä (“artikulaatio”, “konstruoida”, jne).

    Yleisö alkoi kyllästyä noin 15.30 jälkeen – ihmisiä poistui – koska “väittely” ei edennyt mihinkään suuntaan: herrat pysyivät omissa poteroissaan. Lisäksi väittely alkoi muuttua herrojen keskinäiseksi kamppailuksi, kun Wilhelmsson otti esimerkkejä myös Seppäsen kirjasta: yksi hyökkää, toinen puolustaa kirjoittamaansa. Ah tätä akatemiaa!

  3. kirjoittelinkin eilen verkkomerkkeihin tuoreeltaan, että aikamoiseksi pikkupoikien palikkaleikiksi meni tuo tilaisuus. putte esiintyi tosiaan tavoilleen uskollisen aggressiivisesti, mutta itse ainakin olin pettynyt isäntien vaisuun vastukseen. hyvänen aika, olen kyllä kuullut lehtosen pitävän hyviäkin palopuheita esim. mediakulttuurin tutkimuksen tarpeellisuudesta, mutta nyt isot miehet lähtivät mökötys- ja xttuilulinjalle. buu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *