Kuuraparta kvi kylss

Aamulla hertess ulkona odotti valkoisella kuorrutettu maisema. Lmpmittariin oli tallentunut tmn talvikauden kylmyysenntys: -6,5 astetta. Puolenpivn lhestyess huurre kuitenkin katosi lmptilan kivutessa taas plussan puolelle. Onneksi Pinserimobiili ehti saada talvirenkaat alle jo viime viikon aikana.

Nyt onkin hyv aika alkaa muistella keshelteit ja ukkosia. Tapio Tuomi Ilmatieteen laitokselta on valmistanut tilastojen perusteella virallisen salamakartan. Karttakuvat perustuvat uuden, 1998 kyttn otetun paikantimen tekemiin tilastoihin. Tuossa on havaittavissa hieman eroja vanhempaan, ukkospivi tilastoineeseen karttaan (josta vritin aikoinaan hieman havainnollisemman version). Myrskybongarin parhaat lomakohteet sijaitsevatkin Hmeenlinnasta Jrvi-Suomea kohti ulottuvalla akselilla. Ja eiks vain Kangasalan tienoilla kllttele vihre salamaton kohta punaisen leiskunnan keskell. Arvasin!

One thought on “Kuuraparta kvi kylss

  1. Asian vierest Pinserin suuntaan kysymys…Mist johtuvat top-listan samanaiset tilaajat, joita voi olla yli kymmenenkin esim. “5 piv 16 tuntia sitten?” Onko kyse vrinkytksist, teknisest ongelmasta vaiko kenties jonkun ryhmn suorittamasta samanaikaisesta tilaamisesta? Mitvit kirjoittikin blogissaan tuota asiaa sivuten.

    Ongelma on luonnollisesti rimmisen trke ja vaatii nopeita toimia top-listan luotettavuuden silyttmiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *