Kuuraparta kävi kylässä

Aamulla herätessä ulkona odotti valkoisella kuorrutettu maisema. Lämpömittariin oli tallentunut tämän talvikauden kylmyysennätys: -6,5 astetta. Puolenpäivän lähestyessä huurre kuitenkin katosi lämpötilan kivutessa taas plussan puolelle. Onneksi Pinserimobiili ehti saada talvirenkaat alle jo viime viikon aikana.

Nyt onkin hyvä aika alkaa muistella kesähelteitä ja ukkosia. Tapio Tuomi Ilmatieteen laitokselta on valmistanut tilastojen perusteella virallisen salamakartan. Karttakuvat perustuvat uuden, 1998 käyttöön otetun paikantimen tekemiin tilastoihin. Tuossa on havaittavissa hieman eroja vanhempaan, ukkospäiviä tilastoineeseen karttaan (josta väritin aikoinaan hieman havainnollisemman version). Myrskybongarin parhaat lomakohteet sijaitsevatkin Hämeenlinnasta Järvi-Suomea kohti ulottuvalla akselilla. Ja eikös vain Kangasalan tienoilla köllöttele vihreä salamaton kohta punaisen leiskunnan keskellä. Arvasin!

1 thought on “Kuuraparta kävi kylässä

  1. Asian vierestä Pinserin suuntaan kysymys…Mistä johtuvat top-listan samanaiset tilaajat, joita voi olla yli kymmenenkin esim. “5 päivää 16 tuntia sitten?” Onko kyse väärinkäytöksistä, teknisestä ongelmasta vaiko kenties jonkun ryhmän suorittamasta samanaikaisesta tilaamisesta? Mitvit kirjoittikin blogissaan tuota asiaa sivuten.

    Ongelma on luonnollisesti äärimmäisen tärkeä ja vaatii nopeita toimia top-listan luotettavuuden säilyttämiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *