Lyhyesti blogeista

Pinseriin kirjoittamisen sijasta olen viime aikoina keskittynyt lukemaan muiden blogeja. Se onkin ollut antoisaa, hyviä blogeja on todella paljon (enkä edes kuvittele, että olisin löytänyt kaikki pitkän päälle kiinnostavat). Päivän pamausta avatessani usein vilpittömästi ilahdun, kun havaitsen mieliblogieni saaneen uutta sisältöä. Toisinaan huomaan ärsyyntyväni, jos jotain kiinnostavaa blogia ei vieläkään ole päivitetty. Ilmeisesti blogosfääri aiheuttaa riippuvuutta.

Blogien välinen vuoropuhelu on kasvamaan päin, mikä tuokin lisäjännitystä peliin. Aika paljon kommentoidaan toisten väitteitä, joskin liiallista rintamalinjoihin juuttumista on kyllä havaittavissa. Keskusteluun osallistuminen ja kiinnostaviin juttuihin linkkaaminen vaikeutuu, jos yksittäisten mielipiteiden myötä on vaara tulla heti luokitelluksi johonkin kastiin, ja sitten hutkituksi asiaan liittymättömillä ismittelyillä ja yleistyksillä. Olenko ainoa tästä kiusaantunut?

6 thoughts on “Lyhyesti blogeista

  1. Juu, et ole. Sisäsiittoisuus (ja kuppikuntaisuus) aiheuttaa sen, ettei viitsi viitata juuri muualle kuin Visan blogiin. ;-) Oikeastaan sama asia on hyydyttänyt lueskeluintoakin.

  2. Näiden kaavoihinsa kangistuneiden “mahtiblogien” ulkopuolelta löytyy todella hyvää luettavaa, joten ei muuta kuin blogilistaa selailemaan! Tämän hetken parhaan blogin tittelin ainakin minä luovuttaisin Kysyn vaanille ja täytyy kyllä sanoa, että odotan aina innolla, mikä tai kuka joutuu kyseisen hahmon piikittelyn kohteeksi. Suosittelen!

  3. Hahaha, päin vastoin! Inttäminen ja loukkaaminen on hauskaa!! Vängätkää, vängätkää! Tehkää linkkejä “tämä ja tämä ja tämä” ja mäiskikää teeseillä toisianne. Kuka teitä jaksaa, paitsi jotta saa nauraa punkun punaamaan risupartaansa!

  4. Itse olen jättänyt aika pitkälle “vakavat” ja “asialliset” blogit lukematta. Samoiten pelkät linkkaajat. Yksinkertaisesti sanottuna, jos ei uskalla olla edes hitusen persoonanallinen tai omaperäinen niin voi yhtä hyvin painua STT:lle töihin, ei tarvi blogata :) Ja se vielä, että mikäli ottaisi noi blogien väliset kiistelyt tosissan niin se laittaisi kyllä aika pahasti kyseenalaiseksi oman maailmankuvan, harvassa asiassa voin olla kenekään puolella sillä kaikki ovat väärässä. Että se siitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *