Bill Gates, näin pääset eroon veloistasi

Microsoftin perustaja Bill Gates kertoo saavansa spammia kuten me kaikki muutkin:

Like almost everyone, I receive a lot of spam every day, much of it offering to help me get out of debt or get rich quick. It’s ridiculous.

Nähtävästi Microsoftillakin aletaan saada tarpeekseen spammista, sillä Gates lupaa kolumnissaan ja tiedotteessaan firmansa alkavan taistella entistä aktiivisemmin roskapostia vastaan. Hyvä niin. Toivottavasti saavat aikaan myös tuloksia.

Minä olen tosin Popfilen myötä saanut siivottua roskapostiongelman tehokkaasti maton alle. Ohjelman osumatarkkuus on 97%, eli roskaa pääsee harvoin tärkeiden postien laatikkooni asti. Tosin spammi saapuu edelleen kovalevylleni, vaikka en sitä näekään, eli kaistaa ja resursseja kuluu hukkaan. Lisäksi roskapostit vaanivat minua jos käyn lukemassa postejani vaikkapa kännykällä.

Netissä liikkuva roskaposti vie nykyään jo suuren osan yhteisestä verkkokapasiteetista. Jos roskapostin määrää saataisiin vähennettyä, tarkoittaisi se sitä että verkkokapasiteettia vapautuisi muuhun käyttöön ilman uuden kaapelin vetämistä. Ja sehän taas tarkoittaisi nopeampaa Internettiä meille kaikille. Puhumattakaan siitä tyydytyksestä mitä moni kokisi nähdessään röyhkeiden penispumppumainostajien ja huijarien joutuessa vastuuseen tekosistaan.

4 thoughts on “Bill Gates, näin pääset eroon veloistasi

  1. Olen käyttänyt McAfeen SpamKilleriä Windows-ympäristössä viime marraskuusta lähtien ja ollut aika tyytyväinen sen toimintaa. Postilaatikkooni päivän saldo on yleensä 15-30 poistettua spammia ja pari läpi päässyttä. Väärin tehtyjä poistoja on tapahtunut vain kerran (SpamKiller tuumasi Finskin elektronisen lentolipun olevan spammia…). Ohjelman hinta oli joku naurettavat $20 ja se on kyllä maksanut jo moneen kertaan itsensä takaisin.

  2. Mistä johtuu etten ole näinä vuosina jounut moisen spammin kohteeksi? Työosoitettani (jota pääosin käytän) en ole jakanut niin uutisryhmiin kuin interwebissäkään. Mainospostia saan kymmenkunta päivittäin mutta muistaakseni kaiken olen itse tilannut.
    Hotmail.com täyttyy päivittäin mainospostista mutta kuka nyt siitä oikeesti piittaa. Siksi se on olemassa.

  3. Olen aina suhtautunut erittäin skeptisesti näihin eri filttereihin jne. Nyt vaan tuli kertakaikkiaan mahtava paketti spämmiä eräästä pop -laatikostani (jota en ollut tarkastanut kuukauteen), että päätin laittaa roskapostinsuotimet kuntoon ja kerralla.

    Kiitos Samille, POPfile tuntuu olevan kovin oppivaista sorttia ja kaikki näyttäisi tällä hetkellä toimivan moitteetta.

  4. On tyhmää arvostella Bill Gatessia koska ette te kukaan tunne sitä henkilökohtaisesti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *