Bill Gates, näin pääset eroon veloistasi

Microsoftin perustaja Bill Gates kertoo saavansa spammia kuten me kaikki muutkin:

Like almost everyone, I receive a lot of spam every day, much of it offering to help me get out of debt or get rich quick. It’s ridiculous.

Nähtävästi Microsoftillakin aletaan saada tarpeekseen spammista, sillä Gates lupaa kolumnissaan ja tiedotteessaan firmansa alkavan taistella entistä aktiivisemmin roskapostia vastaan. Hyvä niin. Toivottavasti saavat aikaan myös tuloksia.

Minä olen tosin Popfilen myötä saanut siivottua roskapostiongelman tehokkaasti maton alle. Ohjelman osumatarkkuus on 97%, eli roskaa pääsee harvoin tärkeiden postien laatikkooni asti. Tosin spammi saapuu edelleen kovalevylleni, vaikka en sitä näekään, eli kaistaa ja resursseja kuluu hukkaan. Lisäksi roskapostit vaanivat minua jos käyn lukemassa postejani vaikkapa kännykällä.

Netissä liikkuva roskaposti vie nykyään jo suuren osan yhteisestä verkkokapasiteetista. Jos roskapostin määrää saataisiin vähennettyä, tarkoittaisi se sitä että verkkokapasiteettia vapautuisi muuhun käyttöön ilman uuden kaapelin vetämistä. Ja sehän taas tarkoittaisi nopeampaa Internettiä meille kaikille. Puhumattakaan siitä tyydytyksestä mitä moni kokisi nähdessään röyhkeiden penispumppumainostajien ja huijarien joutuessa vastuuseen tekosistaan.

4 thoughts on “Bill Gates, näin pääset eroon veloistasi

  1. Olen kyttnyt McAfeen SpamKilleri Windows-ympristss viime marraskuusta lhtien ja ollut aika tyytyvinen sen toimintaa. Postilaatikkooni pivn saldo on yleens 15-30 poistettua spammia ja pari lpi pssytt. Vrin tehtyj poistoja on tapahtunut vain kerran (SpamKiller tuumasi Finskin elektronisen lentolipun olevan spammia…). Ohjelman hinta oli joku naurettavat $20 ja se on kyll maksanut jo moneen kertaan itsens takaisin.

  2. Mist johtuu etten ole nin vuosina jounut moisen spammin kohteeksi? Tyosoitettani (jota posin kytn) en ole jakanut niin uutisryhmiin kuin interwebisskn. Mainospostia saan kymmenkunta pivittin mutta muistaakseni kaiken olen itse tilannut.
    Hotmail.com tyttyy pivittin mainospostista mutta kuka nyt siit oikeesti piittaa. Siksi se on olemassa.

  3. Olen aina suhtautunut erittin skeptisesti nihin eri filttereihin jne. Nyt vaan tuli kertakaikkiaan mahtava paketti spmmi erst pop -laatikostani (jota en ollut tarkastanut kuukauteen), ett ptin laittaa roskapostinsuotimet kuntoon ja kerralla.

    Kiitos Samille, POPfile tuntuu olevan kovin oppivaista sorttia ja kaikki nyttisi tll hetkell toimivan moitteetta.

  4. On tyhm arvostella Bill Gatessia koska ette te kukaan tunne sit henkilkohtaisesti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *