Lapsuuden pelisäännöt

i used to believe listaa lapsuuden uskomuksia ja totuuksia. Aloimme tässä muistella omia lapsuuden erikoisuuksia:

Jos soittaa hätänumeroon tai poliisille ilman että joku on vähintään kuolemassa tai talo tulessa, saa sakot. Sen vuoksi vielä aikuisenakin on joutunut miettimään kahdesti hätänumeroon soittamista.

Jos aurinko pääsee porottamaan paljaaseen päähän, tulee auringonpistos. Siispä lippalakki tiukasti päähän pahimmillakin helteillä.

Jos koira nuolaisee naamaan ja sen pyyhkäisee pois, se loukkaa koiran tunteita. Vaikka haisisi miten pahalta. Edelleen mietin, tunteeko Totti itsensä huonoksi koiraksi naamannuolusession jälkeen.

8 thoughts on “Lapsuuden pelisäännöt

  1. Ehkä parhain, mitä tiedän, on huonetoverini lapsuuden uskomus. Hän oli pienenä kysynyt äidiltään milloin maailmaan tulivat värit. Aivan loogista: vanhat Suomi-filmit ja valokuvat ovat mustavalkoisia. Ennen täytyi siis olla mustavalkoista, sittemmin tulivat vasta värit maailmaan. Ehkä kertomukseni meni hiukan ohi aiheen, uskomuksilla kaiketi piti olla jonkin moinen seuraamus.

  2. Aina piti sanoa “saat sitten maksaa sairaalalaskut” kun joku uhkasi tappelulla. Nyt tästä saa sellasen kuvan että lapsuus oli yhtä katutappelua :P

  3. Aikanaan tuli k****a sähköpaimeneen. Pari päivää luulin ettei tässä enää kauaa henki pihise. Edes äidille en uskaltanut kertoa, ettei tulisi surulliseksi. Noh. Vielä henki pihisee :)

  4. Ja tietenkin klassinen: jos laittaa silmät kieroon, ne jäävät kieroon. Itselleni tämän uskomuksen valheellisuus selvisi vasta teini-iässä, kun ryhdyin ajattelemaan asiaa.

  5. Minä uskoin, että röyhtäily on tapa sanoa “kiitos hyvästä ruuasta”, vähän samaan tapaan kuin käsien taputtamisella esityksen jälkeen sanotaan, että esitys oli hyvä. Minua harmitti, kun en saanut ruokapöydässä ilmoille mitään kovin terävää röyhtäisyä, vain teeskenneltyä korinaa. Tosin rukkasin käsitystäni hieman isäni röyhtäilevän saunakaljan lomassa…

    Samik: Oletko saanut sähköpostia? Lähetin tässä taannoin kysyvän viestin pariin kertaan, palautelomakkeella ja suoraan, enkä ole kuullut sinulta vielä mitään.

  6. iannelle: en ole sinulta postia nähnyt, ja taisi vastauksenikin kadota?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *