Kesä!

Hei, sehän on kesä! Nurmikko on tuoksuvaa ja vihreää. Puissa on lehtiä ja kukkia. Kaupungit näyttävät viihtyisiltä ja maaseutu kiehtovalta. Järvet ja taivas ovat sinisiä.

Tapauksen kunniaksi menin ulos heilumaan kameran kanssa. Totti poseerasi mieluusti kepin kanssa ja dokumentoin samalla muutaman kukkasenkin. Aiemmin mainittu sademittarikin pääsi kuvaan. Kaikki nämä nähtävissä valokuvakansion Kesän alku -sivulla.

Nyt on juuri se aika vuodesta, jota odotetaan koko pitkä ja pimeä talvi. Muista se.

Perään pari linkkivinkkiä arkistojen kätköistä: Kamala luonto on hauska sarjakuva jota lukisi mielellään lisääkin. Seuraavan kerran kun metsästää mp3:sia, täytyy pitää esillä sivu jossa luetellaan Sopranosien toisella tuotantokaudella soitettua musiikkia. Jotkut bongailevat rekisterikilpiä- tiesitkö että heillä on ollut oma saitti jo yli 6 vuoden ajan?

Ja sitten on Downhill, joka toteuttaa Kevin Bacon -teoriaa blogimaailmassa. Olet varmasti joskus kuullut Bacon-teorian: Kuka tahansa näyttelijä voidaan kytkeä Kevin Baconiin korkeintaan kuuden linkin kautta. Esim: Vesa-Matti Loiri näytteli Bruno Kirbyn kanssa elokuvassa Historiaa tehdään öisin. Kirby taas näytteli Baconin kanssa elokuvassa Sleepers. Kaksi linkkiä: Vesa-Matti Loirin Kevin Bacon -kerroin on siis kaksi.

No, miten esimerkiksi Dave Winerin Scripting News yhdistyy Pinseriin? Downhill tietää kertoa, että siihen tarvitaan neljä linkkiä. Dave linkitti JD Lasicaan, hän Jeff Jarvisiin joka taas puolestaan linkitti Heikon sivuille ja sieltä olikin jo linkki Pinseriin.

Maailma on pieni. Mutta toisaalta, tutkimus paljastaa, että Internetissä kaikki sivut ovat toisistaan korkeintaan 19 klikkauksen päässä. Oracle of Bacon taas on laskenut, että Kevin Bacon ei itse asiassa olekaan maailman parhaiten verkottunut näyttelijä, vaan tämä kunnia lankeaa Rod Steigerille. Kevin-parka ei pääse edes tuhannen verkottuneimman joukkoon!

Tilastot kertovat, että Päivän pamaus rikkoi eilen kaikkien aikojen käyttöennätyksensä. Sen suosio on muutenkin kasvamassa kohisten – on hauska seurata mihin lukemiin tässä loppujen lopuksi vielä päästään. Tein pari päivää sitten omassa listassani perinteisen uudelleenjärjestelyn: tiputin joitain blogeja pois ja tilasin toisia tilalle. Muutaman viikon välein toistuva ravistelu pitää valikoiman tuoreena ja mielenkiintoisena. Ja se saa aikaan eloa top-listallakin :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *