Keskisuomalaisen näköislehti

Keskisuomalainen julkaisi netissä näköislehden. Se eroaa perinteisestä nettisanomalehdestä sillä, että kaikki lehden sisältämä aineisto, mainoksia myöten, on luettavissa verkossa samassa muodossa kuin paperilehdessäkin.

Ensikokeiluilla näköislehden toteutus näyttää hyvältä: juttuja on helppo valita ja suurentaa hiirellä. Suurennus ei ole perinteinen zoomaus, vaan lukutilassa jutut näkyvät normaalina yksipalstaisena tekstinä. Ja mikä parasta, lehti toimii (ainakin vielä) nopeasti. Hienoa.

Mutta kuten Pekkakin totesi, aika pian alkaa miettimään miten käyttökelpoinen tällainen liittymä loppujenlopuksi on. Kun ensi-ihastus alkaa haalistua, on aika verrata sitä muihin usein käyttämiini uutislähteisiin (CNN, Google, YLE). Mistä lukisin uutiseni?

4 thoughts on “Keskisuomalaisen näköislehti

 1. Ideana vaikutti hyvältä ja kävinkin heti testaamassa, mutta silti joudun toteamaan perinteisemmän verkkolehden paremmaksi. Kaikki kunnia painetulle sanalle, mutta verkossa tuo ei ihan yhtä hyvin toimi.

 2. Onko tolkkua tuoda paperilehden rajoitteita verkkoon? Se, että paperilehti on staattista painomustetta, jossa samalla sivulla on useita juttuja, ei tarkoita, että verkkolehden kannattaisi olla samanlainen.

  Jännä kokeilu silti.

 3. Kyllä tuo mielestäni lisäarvoa selkeästi lehdelle. Miksei lehdellä voisi olla kaksi tapaa taittaa aineisto nettiin? Käyttäjä voisi sitten valita kumpaa selaustapaa käyttää.

  “Näköislehti” tuo lehden “brändin” selkeästi näkyviin taiton myötä. Itse en ainakaan koe että esim. hesarin nettisivut ja paperiversio olisivat keskenään kovinkaan hyvin synkassa. Mainostajat ovat varmasti mielissään kun mainokset saadaan paperiversion lisäksi nettiin.

  Mutta mahtaisi olla hesarin sunnuntaipainoksessa hommaa…

 4. IMHO ainakin pidin tuosta kovasti. Viime vuosi meni Hesarin nettiversiolla ja nykyään tulee kotiin paperilehti.

  Nettiversiosta kaipasin kuitenkin kaikkein eniten lehden mainoksia ja pikku-uutisia, sekä “sanomalehtimäistä” formaattia. Jos Hesari rupaisi tarjoamaan vastaavaa voisin hyvinkin olla valmis vaihtamaan paperitilaukseni nettiversioon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *