Keskisuomalaisen näköislehti

Keskisuomalainen julkaisi netissä näköislehden. Se eroaa perinteisestä nettisanomalehdestä sillä, että kaikki lehden sisältämä aineisto, mainoksia myöten, on luettavissa verkossa samassa muodossa kuin paperilehdessäkin.

Ensikokeiluilla näköislehden toteutus näyttää hyvältä: juttuja on helppo valita ja suurentaa hiirellä. Suurennus ei ole perinteinen zoomaus, vaan lukutilassa jutut näkyvät normaalina yksipalstaisena tekstinä. Ja mikä parasta, lehti toimii (ainakin vielä) nopeasti. Hienoa.

Mutta kuten Pekkakin totesi, aika pian alkaa miettimään miten käyttökelpoinen tällainen liittymä loppujenlopuksi on. Kun ensi-ihastus alkaa haalistua, on aika verrata sitä muihin usein käyttämiini uutislähteisiin (CNN, Google, YLE). Mistä lukisin uutiseni?

4 thoughts on “Keskisuomalaisen näköislehti

 1. Ideana vaikutti hyvlt ja kvinkin heti testaamassa, mutta silti joudun toteamaan perinteisemmn verkkolehden paremmaksi. Kaikki kunnia painetulle sanalle, mutta verkossa tuo ei ihan yht hyvin toimi.

 2. Onko tolkkua tuoda paperilehden rajoitteita verkkoon? Se, ett paperilehti on staattista painomustetta, jossa samalla sivulla on useita juttuja, ei tarkoita, ett verkkolehden kannattaisi olla samanlainen.

  Jnn kokeilu silti.

 3. Kyll tuo mielestni lisarvoa selkesti lehdelle. Miksei lehdell voisi olla kaksi tapaa taittaa aineisto nettiin? Kyttj voisi sitten valita kumpaa selaustapaa kytt.

  “Nkislehti” tuo lehden “brndin” selkesti nkyviin taiton myt. Itse en ainakaan koe ett esim. hesarin nettisivut ja paperiversio olisivat keskenn kovinkaan hyvin synkassa. Mainostajat ovat varmasti mielissn kun mainokset saadaan paperiversion lisksi nettiin.

  Mutta mahtaisi olla hesarin sunnuntaipainoksessa hommaa…

 4. IMHO ainakin pidin tuosta kovasti. Viime vuosi meni Hesarin nettiversiolla ja nykyn tulee kotiin paperilehti.

  Nettiversiosta kaipasin kuitenkin kaikkein eniten lehden mainoksia ja pikku-uutisia, sek “sanomalehtimist” formaattia. Jos Hesari rupaisi tarjoamaan vastaavaa voisin hyvinkin olla valmis vaihtamaan paperitilaukseni nettiversioon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *