Lainsuojattomat kuvaajat

Kirjoittaja Sami, 30.4.2003

Valokuvaajilla ei ole nykyään helppoa. Saatat joutua vaikeuksiin lain kanssa, jos yrität ottaa esim. tällaisen tai tällaisen kuvan. PhotographyBLOGin jutussa ja siihen tulleissa kommenteissa kerrotaan, miten terrorismin pelko saa nykyään vartijat ylivarovaisiksi. Digicamera.netissä kerrotaan: “Helsingin rautatieasemalta vartijat tulevat hyvin nopeasti poistamaan kuvaajan, jollei lupaa ole etukäteen haettu.” Mitenkähän Tampereella mahtaisi käydä?

Lienee silkkaa tuuria, ettei Riitta viru pekingiläistyrmässä tämän kuvan nappaamisen jälkeen. Golden Gaten tukivaijereita ja poliiseja kuvaava turistikin voisi päästä nykypäivänä pienelle jutteluhetkelle Homeland Securityn kanssa.

  Jutussa “Lainsuojattomat kuvaajat” on 6 kommenttia:

  • Pekka says:

   Niin no ikinä missään reissanneelle ei pitäisi tulla yllätyksenä, että asemia ja siltoja kuvaamalla joutuu vaikeuksiin…

  • samik says:

   Eipä ole sitten meikä vielä reissannut tarpeeksi :-)

  • cf says:

   Meikäläinen kuvitteli pokkana ottavani Moskovan Punaisella torilla kuvia kolmijalan kanssa… Älkää yrittäkö sitä. Koskaan.

  • Pekka says:

   Niin no tota mä vähän Sami ihmettelinkin kun olet vissiin reissannut aika tavalla. Ehkä olet skipannut nuo Rules and regulations -kohdat matkaoppaista, koska eiväthän ne turisteja koske :D

  • Aranwe says:

   Kerran on poliiseista napattu kuva Espanjassa. Eivät onneksi huomanneet… Pitäisi kyllä joka turistin tietää, että mistä tahansa ei kannata kuvia näpsiä tai joutuu hankaluuksiin.

  • samik says:

   Tuurilla ne laivatkin seilaavat… Uhkarohkeasti on tullut kuvattua ja samaa rataa jatkanen tulevaisuudessakin.

   Digikamerassani on taittuva näyttö, jonka ansiosta sillä voi kuvata vyötärön tasolta. Tarkkailijasta näyttää kuin olisin vain säätämässä kameraa. Ja kamerakännykkähän on puhelin, kuinka sillä muka voisi kuvata :-)

   Tosin, mitä tietoisemmaksi väki tulee nykytekniikasta, sitä vaarallisemmaksi tuonkinkaltainen ajattelu tulee.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.