Lainsuojattomat kuvaajat

Valokuvaajilla ei ole nykyään helppoa. Saatat joutua vaikeuksiin lain kanssa, jos yrität ottaa esim. tällaisen tai tällaisen kuvan. PhotographyBLOGin jutussa ja siihen tulleissa kommenteissa kerrotaan, miten terrorismin pelko saa nykyään vartijat ylivarovaisiksi. Digicamera.netissä kerrotaan: “Helsingin rautatieasemalta vartijat tulevat hyvin nopeasti poistamaan kuvaajan, jollei lupaa ole etukäteen haettu.” Mitenkähän Tampereella mahtaisi käydä?

Lienee silkkaa tuuria, ettei Riitta viru pekingiläistyrmässä tämän kuvan nappaamisen jälkeen. Golden Gaten tukivaijereita ja poliiseja kuvaava turistikin voisi päästä nykypäivänä pienelle jutteluhetkelle Homeland Securityn kanssa.

6 thoughts on “Lainsuojattomat kuvaajat

  1. Niin no ikin missn reissanneelle ei pitisi tulla ylltyksen, ett asemia ja siltoja kuvaamalla joutuu vaikeuksiin…

  2. Meiklinen kuvitteli pokkana ottavani Moskovan Punaisella torilla kuvia kolmijalan kanssa… lk yrittk sit. Koskaan.

  3. Niin no tota m vhn Sami ihmettelinkin kun olet vissiin reissannut aika tavalla. Ehk olet skipannut nuo Rules and regulations -kohdat matkaoppaista, koska eivthn ne turisteja koske :D

  4. Kerran on poliiseista napattu kuva Espanjassa. Eivt onneksi huomanneet… Pitisi kyll joka turistin tiet, ett mist tahansa ei kannata kuvia npsi tai joutuu hankaluuksiin.

  5. Tuurilla ne laivatkin seilaavat… Uhkarohkeasti on tullut kuvattua ja samaa rataa jatkanen tulevaisuudessakin.

    Digikamerassani on taittuva nytt, jonka ansiosta sill voi kuvata vytrn tasolta. Tarkkailijasta nytt kuin olisin vain stmss kameraa. Ja kameraknnykkhn on puhelin, kuinka sill muka voisi kuvata :-)

    Tosin, mit tietoisemmaksi vki tulee nykytekniikasta, sit vaarallisemmaksi tuonkinkaltainen ajattelu tulee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *