Kesäaika yllätti valofriikin

Lueskellessani uutisia huomasin ilouutisen: kesäaika alkaa ensi yönä! Kesäaika on se hetki jolloin kevät on jo pitkällä ja kesä nurkan takana. Aurinko laskee vasta joskus iltauutisten aikaan ja pimeys katoaa hurjaa vauhtia. Lapsuudesta muistan, että kesäajan tullessa myös tiet olivat enemmän tai vähemmän lumettomia ja uudesta pidentyneestä päivänvalosta voikin nauttia pyöräilemällä iltamyöhälle asti.

Kesäaikamuutoksen tullessa sitä yleensä myös huomaa, miten paljon omistaa erilaisia kelloilla varustettuja laitteita. Onneksi niistä moni osaa nykyään jo itse muuttaa itsensä uuteen aikaan.

Loppuun vielä pari nippelitietoa maailmankansalaisille: a) USA siirtyy kesäaikaan vasta viikon kuluttua, joten viikon ajan aikaeroon lisätään extratunti. b) Kesällä Suomen aikavyöhyke on GMT+3 (mutta aikaero Englantiin [BST] on +2).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *