Suosituimmat suomalaiset

Suomen kansa on jlleen valinnut suosituimmat ex- missit, juontajat, toimittajat, laulajat, urheilijat ja talousrikolliset. Seuraavat nelj vuotta aikakaus- ja iltapivlehdet raportoivat etupss trkeist ptksist, joita he tekevt kampauksestaan, laihduttamisestaan, avioliitoistaan, pukeutumisestaan, taksilla-ajoistaan, poissaoloistaan ja palkoistaan.

Lopuksi kansalaiset pettyvt niihin puolueisiin, jotka eivt ole oppositiossa. Seuraavissa vaaleissa ne, jotka eivt ole ole olleet pttmss ikvist asioista saavat murskavoiton ja kaikki “muuttuu” jlleen. :-)

Kuulostanko vihaiselta? Pin vastoin, minusta tm on ratkiriemukasta! Edustuksellinen demokratia toimii meill loistavasti, sill jokainen saa valita itsens oloisen henkiln Suomen asioista pttmn. Kuka tykk hiihdosta, kuka painista, kuka veikkauksesta. Jatkuvasti julkisuudessa olemalla ehdokas voi varmistaa, ett tuntuu tarpeeksi monelle melkein tutulta. Ei siis ihme, ett jollakin kansalaisten suosimalla alalla kunnostautuneet menevt monen asiakeskeisen, mutta habitukseltaan tylsn puurtajan ohi.

Valittaa ei kannata senkn vuoksi, ett ammattipoliitikoillakin on erittin hyv mahdollisuus tulla uudelleen valituiksi, jos he johtavat puoluetta, ovat sen sihteereit, tai muuten tarpeeksi avomielisesti esittelevt elmns median kautta.

Toisaalta tnkin vuonna tyttyy mys monen puolueen salainen toive: julkkisehdokas ei mene lpi, mutta tuo listalle ni, jotta joku politiikkaan perehtynyt psee eduskuntaan.

TuoToi ehdotti, ett Pinserin Samista ja Riitasta tehdn ensi vaaleissa kansanedustajia. Kannatetaan! Luultavasti alamme pian tehd kuvablogiin sarjaa, jossa esitelln kotimme kauniita ja toimivia yksityiskohtia sek kaappiemme sislt… ;-)

PS. Julkkisehdokkaista huolimatta olen aika iloinen niden vaalien tuloksesta vihreiden vuoksi, joiden kannatus lisntyy tasaisesti. Onnea uudet ja vanhat lpimenijt, erityisesti Jyrki J. J. Kasvi , joka teki hienon nettikampanjan ja Rosa Merilinen, joka psi Pirkanmaalta eduskuntaan Satu Hassin lisksi.

3 thoughts on “Suosituimmat suomalaiset

  1. Noh, tuota. Luultavasti minua ei ihan ensi tilassa ny aikakauslehdiss kiharapilvii pss jakamassa elmnviisauksia kanssasisarille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *