Suosituimmat suomalaiset

Suomen kansa on jälleen valinnut suosituimmat ex- missit, juontajat, toimittajat, laulajat, urheilijat ja talousrikolliset. Seuraavat neljä vuotta aikakaus- ja iltapäivälehdet raportoivat etupäässä tärkeistä päätöksistä, joita he tekevät kampauksestaan, laihduttamisestaan, avioliitoistaan, pukeutumisestaan, taksilla-ajoistaan, poissaoloistaan ja palkoistaan.

Lopuksi kansalaiset pettyvät niihin puolueisiin, jotka eivät ole oppositiossa. Seuraavissa vaaleissa ne, jotka eivät ole ole olleet päättämässä ikävistä asioista saavat murskavoiton ja kaikki “muuttuu” jälleen. :-)

Kuulostanko vihaiselta? Päin vastoin, minusta tämä on ratkiriemukasta! Edustuksellinen demokratia toimii meillä loistavasti, sillä jokainen saa valita itsensä oloisen henkilön Suomen asioista päättämään. Kuka tykkää hiihdosta, kuka painista, kuka veikkauksesta. Jatkuvasti julkisuudessa olemalla ehdokas voi varmistaa, että tuntuu tarpeeksi monelle melkein tutulta. Ei siis ihme, että jollakin kansalaisten suosimalla alalla kunnostautuneet menevät monen asiakeskeisen, mutta habitukseltaan tylsän puurtajan ohi.

Valittaa ei kannata senkään vuoksi, että ammattipoliitikoillakin on erittäin hyvä mahdollisuus tulla uudelleen valituiksi, jos he johtavat puoluetta, ovat sen sihteereitä, tai muuten tarpeeksi avomielisesti esittelevät elämäänsä median kautta.

Toisaalta tänäkin vuonna täyttyy myös monen puolueen salainen toive: julkkisehdokas ei mene läpi, mutta tuo listalle ääniä, jotta joku politiikkaan perehtynyt pääsee eduskuntaan.

TuoToi ehdotti, että Pinserin Samista ja Riitasta tehdään ensi vaaleissa kansanedustajia. Kannatetaan! Luultavasti alamme pian tehdä kuvablogiin sarjaa, jossa esitellään kotimme kauniita ja toimivia yksityiskohtia sekä kaappiemme sisältöä… ;-)

PS. Julkkisehdokkaista huolimatta olen aika iloinen näiden vaalien tuloksesta vihreiden vuoksi, joiden kannatus lisääntyy tasaisesti. Onnea uudet ja vanhat läpimenijät, erityisesti Jyrki J. J. Kasvi , joka teki hienon nettikampanjan ja Rosa Meriläinen, joka pääsi Pirkanmaalta eduskuntaan Satu Hassin lisäksi.

3 thoughts on “Suosituimmat suomalaiset

  1. Noh, tuota. Luultavasti minua ei ihan ensi tilassa näy aikakauslehdissä kiharapilvii päässä jakamassa elämänviisauksia kanssasisarille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *