Kaikessa, kaikille

Hahhah, Suomessa on viimeinkin onnistuttu tekemään yksi vaalimainos, joka ärsyttää jotakuta . SAK:n televisiomainoksessa työntantaja arpoo ensin pois työntekijöiden edut ja sen jälkeen johtajille bonukset.

On kuvaavaa, että SAK:n vaalimainoksesta ärsyyntyi juuri kokoomus, jonka vaalikampanja on ollut yllätyksetön kuin lauantaimakkara. Seuraavaksi pitäisi kai ärähtää SDP:n, joka myös on tyytynyt kampanjassaan kamaliin latteuksiin. Sen taatusti tasapaksu slogan “Varma valinta” on muuten kierrätetty kokkarien vaalikampanjasta vuodelta 1966. Kampanjaan liittyi myös singlejulkaisu, jossa renkutetaan “kaikessa, kaikille, varma valinta on kokoomus”.

“Kaikessa, kaikille” onkin pääpuolueidemme motto. Plääh. Itse aion äänestää vihreitä siinä toivossa, että ihan kaikkea ei asvaltoida lähivuosina. Saattaisin jättää kokonaan äänestämättä, jos en joutuisi vaalitoimitsijan ominaisuudessa menemään muutenkin äänestyspaikalle jonnekin Ruutanan seurakuntatalolle. Kiesus, missähän sekin on.

Vaalien jälkeen kuultaneen taas itkua siitä, miten laiskasti suomalaiset äänestävät. Vaan mahdotontahan äänestystä on viedä paikoille, jossa ihmiset liikkuvat, kuten kauppakeskuksiin ja Internetiin. Parempi vain itkeä kerrasta toiseen alhaista äänestyprosenttia ja ihmetellä, missä nuoret äänestäjät ovat.

4 thoughts on “Kaikessa, kaikille

  1. Dekuja ja kokkareita äänestämällä pää pöhnässä seuraavat 4 vuotta taasssss

  2. Onneksi sentään voi äänestää postissa ennakkoon. Minä en ainakaan yleensä jaksa selvittää, missä ne kaikenmaailman koulut ja seurakuntatalot on, kun tulee muutettua niin usein ja aina tulee joku uusi äänestyspaikka.

    Tällä kertaa kävi säkä, siis kun asun ihan äänestyspaikkaa vastapäätä, niin ajattelin kerrankin jättää ennakkoäänestyksen väliin ja mennä paikanpäälle.

  3. Aika kuvaavaa on se että siinä ‘Varma Valinta’ niin ‘Varma’ on allekirjoitettu punaisella, ikäänkuin virheenä..

  4. Neljä vuotta sitten lähin äänestyspaikka oli jossain ihmeen koululla, josta en ollut ikinä kuullutkaan. Onneksi posti oli vieressä.

    Nyt lähin posti on lakkautettu ja ennakkoäänestyspaikka olisi kaukana. Lähin äänestyspaikka puolestaan on parin sadan metrin päässä:-) Menenkin ensimmäistä kertaa äänestämään oikeana vaalipäivänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *