Serveriasiaa

Nebulan lightning-serveri, se jossa Pinserikin asustaa, on ollut viime aikoina hitaanpuoleinen. Pelkäänpä että Pinserin ohjelmistot eivät ole ainakaan vähentäneet ko. serverin kuormaa. Niinpä lähiaikojen toimina tulee olemaan softien optimointi – tällä hetkellä ne ovat pohjalaisittain sanottuna “vähän kasaan huiraastuja”. Tosin on siellä samalla koneella muita blogejakin… ;-)

Vihjeenä koodaaville kanssabloggaajille: jos kopioitte sivullenne Pinserin blogilistaa, harkitkaa voisiko siitä suoran linkityksen sijasta ottaa paikallisen kopion. Lista vaihtuu nimittäin aina n. tasalta – siitä eteenpäin tunnin ajan voi ihan hyvin näyttää sitä samaa listaa.

Ja jotta prosessorit eivät pääsisi ihan laakereillaan lepäämään, tein viime yönä hieman uuttakin: Top-listassa on nyt koekäytössä bloginaapurusto. Joka rivin lopussa on linkki, josta pääset katsomaan, mitkä blogit ovat keskenään sukulaisia.

4 thoughts on “Serveriasiaa

 1. Eik blogilista pid vlimuistissa tekemisin? Itse kun olen syndikointitukea laittanut firman sivuille, niin speksasin heti alussa ett turha tulla kymment minuuttia useammin hakemaan (vaikka se kyll kestisi ahneetkin hakijat). Syndikointikoodi laittaa tuoreimman version levylle tiedostoon ja antaa sen suorilta (se on ihan tydellinen XML-vastaus) jos aikaleima ei ole kymment minuuttia vanhempi. Vhent kuormaa vaan ei kaistan kytt. Todella yksinkertainen toteutta mill tahansa kielell.

 2. PHP-esimerkki kakun tekoon (kakuttaa mulla sektorin uutiset, mutta urlit vaihtamalla vaikka mit). Lopputulemana on, ett sektori.txt:st lytyy aina sopiva versio nytettvksi. Kuvittele loistavat tabuloinnit ja hkellyttv koodin selkeys, Pinseri nemm strippaa tabut veks.
  -Juha

  // sektorin uutiset
  $nocache=TRUE;
  if (file_exists(“sektori.txt”))
  {
  $modified=stat(“sektori.txt”);
  if ($modified[10]+3600>time())
  $nocache=FALSE;
  }

  if ($nocache==TRUE)
  {
  if ($f = fopen(“http://www.sektori.com/sektori.prdf“,”r”))
  {
  $uutiset = fread($f,90000);
  fclose($f);
  if ($fp=fopen(“sektori.txt”,”w”))
  {
  fputs($fp,$uutiset);
  fclose($fp);
  }
  }
  }
  else
  {
  if($f=fopen(“sektori.txt”,”r”))
  {
  $uutiset = fread($f,90000);
  fclose($f);
  }
  }

 3. …eli lopputulema siis on, ett $uutiset-muuttujassa on koko hsk luettuna sisn. Olisikohan pitnyt jtt se Jack Daniels ottamatta :-)
  -Juha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *