Serveriasiaa

Nebulan lightning-serveri, se jossa Pinserikin asustaa, on ollut viime aikoina hitaanpuoleinen. Pelkäänpä että Pinserin ohjelmistot eivät ole ainakaan vähentäneet ko. serverin kuormaa. Niinpä lähiaikojen toimina tulee olemaan softien optimointi – tällä hetkellä ne ovat pohjalaisittain sanottuna “vähän kasaan huiraastuja”. Tosin on siellä samalla koneella muita blogejakin… ;-)

Vihjeenä koodaaville kanssabloggaajille: jos kopioitte sivullenne Pinserin blogilistaa, harkitkaa voisiko siitä suoran linkityksen sijasta ottaa paikallisen kopion. Lista vaihtuu nimittäin aina n. tasalta – siitä eteenpäin tunnin ajan voi ihan hyvin näyttää sitä samaa listaa.

Ja jotta prosessorit eivät pääsisi ihan laakereillaan lepäämään, tein viime yönä hieman uuttakin: Top-listassa on nyt koekäytössä bloginaapurusto. Joka rivin lopussa on linkki, josta pääset katsomaan, mitkä blogit ovat keskenään sukulaisia.

4 thoughts on “Serveriasiaa

 1. Eikö blogilista pidä välimuistissa tekemisiään? Itse kun olen syndikointitukea laittanut firman sivuille, niin speksasin heti alussa että turha tulla kymmentä minuuttia useammin hakemaan (vaikka se kyllä kestäisi ahneetkin hakijat). Syndikointikoodi laittaa tuoreimman version levylle tiedostoon ja antaa sen suorilta (se on ihan täydellinen XML-vastaus) jos aikaleima ei ole kymmentä minuuttia vanhempi. Vähentää kuormaa vaan ei kaistan käyttöä. Todella yksinkertainen toteutta millä tahansa kielellä.

 2. PHP-esimerkki kakun tekoon (kakuttaa mulla sektorin uutiset, mutta urlit vaihtamalla vaikka mitä). Lopputulemana on, että sektori.txt:stä löytyy aina sopiva versio näytettäväksi. Kuvittele loistavat tabuloinnit ja häkellyttävä koodin selkeys, Pinseri näemmä strippaa tabut veks.
  -Juha

  // sektorin uutiset
  $nocache=TRUE;
  if (file_exists(“sektori.txt”))
  {
  $modified=stat(“sektori.txt”);
  if ($modified[10]+3600>time())
  $nocache=FALSE;
  }

  if ($nocache==TRUE)
  {
  if ($f = fopen(“http://www.sektori.com/sektori.prdf“,”r”))
  {
  $uutiset = fread($f,90000);
  fclose($f);
  if ($fp=fopen(“sektori.txt”,”w”))
  {
  fputs($fp,$uutiset);
  fclose($fp);
  }
  }
  }
  else
  {
  if($f=fopen(“sektori.txt”,”r”))
  {
  $uutiset = fread($f,90000);
  fclose($f);
  }
  }

 3. …eli lopputulema siis on, että $uutiset-muuttujassa on koko höskä luettuna sisään. Olisikohan pitänyt jättää se Jack Daniels ottamatta :-)
  -Juha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *