Maailmanmenon ihmettelyä

Viime päivien uutiset ovat vahvistaneet tunnetta siitä, että maailma alkaa muistuttaa yhä enemmän sci-fi-kirjallisuutta.

Ajatelkaapa: euforisesti hymyilevä tiedottaja kertoo, kuinka ulkoavaruuden vierailijoiden nimeen julistava uskonlahko on yksityisessä laboratoriossaan kehittänyt maailman ensimmäisen kloonatun ihmisen. Kultin johtajalla on jopa hopeanvärinen puku! Ihmiset ajelevat itsestään pystyssä pysyvällä potkulaudalla ja unelmoivat sillä ajelusta kun he eivät pääse ajelemaan.

Samaan aikaan valtiot uhkailevat toisiaan ydinsodalla. Uutisissa neuvotaan kuinka suojaudutaan likaisilta pommeilta ja bioasehyökkäyksiltä. Teinit puhuvat egeistä ja kakkosista. Joku väittää vakavissaan Don Rosan olevan parempi kuin Carl Barks. Radion uutislähetysten taustalla on äänitehosteita. Shakira ja Radiolinjan TV-mainokset ovat ylipäätään olemassa.

Sitten tajuan yhtäkkiä, että ehkäpä olenkin vain ylittänyt maagisen rajan. Minusta on 33-vuotiaana tullut keski-ikäinen setä joka ei jaksa välittää nykymaailman höpsötyksistä. Alan muistella vanhoja hyviä aikoja. Työkaverit pudistelevat päätään ja katsovat minua säälien, kun löydän netistä C64:n Commandon tunnusmusiikin miditiedostona ja laitan sen kännykkäni soittoääneksi. Ei kulu aikaakaan kun puoliseniili Sami on siirretty vanhainkotiin istumaan Stokken kiikkutuoliin ja koodaamaan Perliä päivät pitkät. Lopuksi alan toistaa itseäni.

7 thoughts on “Maailmanmenon ihmettelyä

 1. Huh! Eli tulevaisuus onkin jo nyt!

  Aamusella tuli tyttökaverin kanssa puhuttua kloonauksesta: Joko kohta aletaan kloonata entisajan menneitä hallitsijoita – Kleopatraa, Napoleonia, Hitleriä..? Yhtäkkiä Jurassic Park ja Episodi II:n klooniarmeijat eivät enää kuulostakaan niin tieteiselokuvilta.

  Mutta kuka haluaa täydellisen kloonin itsestään? Saataisiin aikaan kapitalismille täydellisiä viihdetuotteita; teini-ikoneja jotka “elävät ikuisesti”. Britney näyttäisi elävän ikuisesti kun mannekiini vaihdettaisiin parin vuoden välein “uusimpaan malliin”.

  Lisäksi sattui silmään vielä aiheeseen oivasti osuva uutinen:
  http://tapani.digitoday.fi/tietoturva/showpage.php?id=684

 2. hehee, mullakin on ollut toi commando-soittoääni. :D

 3. Miten ihmeessä Stokken kiikkutuoli kuuluu keski-iän merkkeihin? Se on loistava kapistus selälle mutta sen käyttö kannattaa aloittaa jo nuorena.

  Nyt heti ostamaan Stokke!

  # mab (korvaa Stokke vaikka moottoroidulla sitruspuristimella!)

  Niin, ja Menestyksekästä Uutta Vuotta Samille ja Riitalle kuin myös kaikille blogien lukijoille.

 4. Tuota klooniajatusta voidaan viedä pidemmälle. Tulevaisuuden klooni-ihmiset eivät muodosta enää marginaaliryhmiä. Kaikki kuuntelevat Shakiraa, markkinoijilla on helppoa. Kuka tulevaisuudessa tosissaan haluaisi ajatella elokuvissa? Kiltit kloonit maksavat säännöllisesti turhasta hutusta. Tuotetaan ihmisiä tuotteita varten.

  Ai joo, eihän tämä niin fiktiota ollutkaan, kuin luulin.

 5. Ehkä Stokke on nyt muodikas, mutta sitten kun olen siellä vanhainkodissa, nykypäivän teinit osoittavat sitä sormella ja nauravat…

 6. Joo tuntuu ihan samalta, enkä edes ole vielä lähelläkään kolmeakymmentä (onneksi). Jos 15 vuotta sitten joku olisi kertonut että herran vuonna 2003 tapahtuu tällaista, niin tuskinpa olisin uskonut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *