Maailmanmenon ihmettelyä

Viime päivien uutiset ovat vahvistaneet tunnetta siitä, että maailma alkaa muistuttaa yhä enemmän sci-fi-kirjallisuutta.

Ajatelkaapa: euforisesti hymyilevä tiedottaja kertoo, kuinka ulkoavaruuden vierailijoiden nimeen julistava uskonlahko on yksityisessä laboratoriossaan kehittänyt maailman ensimmäisen kloonatun ihmisen. Kultin johtajalla on jopa hopeanvärinen puku! Ihmiset ajelevat itsestään pystyssä pysyvällä potkulaudalla ja unelmoivat sillä ajelusta kun he eivät pääse ajelemaan.

Samaan aikaan valtiot uhkailevat toisiaan ydinsodalla. Uutisissa neuvotaan kuinka suojaudutaan likaisilta pommeilta ja bioasehyökkäyksiltä. Teinit puhuvat egeistä ja kakkosista. Joku väittää vakavissaan Don Rosan olevan parempi kuin Carl Barks. Radion uutislähetysten taustalla on äänitehosteita. Shakira ja Radiolinjan TV-mainokset ovat ylipäätään olemassa.

Sitten tajuan yhtäkkiä, että ehkäpä olenkin vain ylittänyt maagisen rajan. Minusta on 33-vuotiaana tullut keski-ikäinen setä joka ei jaksa välittää nykymaailman höpsötyksistä. Alan muistella vanhoja hyviä aikoja. Työkaverit pudistelevat päätään ja katsovat minua säälien, kun löydän netistä C64:n Commandon tunnusmusiikin miditiedostona ja laitan sen kännykkäni soittoääneksi. Ei kulu aikaakaan kun puoliseniili Sami on siirretty vanhainkotiin istumaan Stokken kiikkutuoliin ja koodaamaan Perliä päivät pitkät. Lopuksi alan toistaa itseäni.

7 thoughts on “Maailmanmenon ihmettelyä

 1. Huh! Eli tulevaisuus onkin jo nyt!

  Aamusella tuli tyttkaverin kanssa puhuttua kloonauksesta: Joko kohta aletaan kloonata entisajan menneit hallitsijoita – Kleopatraa, Napoleonia, Hitleri..? Yhtkki Jurassic Park ja Episodi II:n klooniarmeijat eivt en kuulostakaan niin tieteiselokuvilta.

  Mutta kuka haluaa tydellisen kloonin itsestn? Saataisiin aikaan kapitalismille tydellisi viihdetuotteita; teini-ikoneja jotka “elvt ikuisesti”. Britney nyttisi elvn ikuisesti kun mannekiini vaihdettaisiin parin vuoden vlein “uusimpaan malliin”.

  Lisksi sattui silmn viel aiheeseen oivasti osuva uutinen:
  http://tapani.digitoday.fi/tietoturva/showpage.php?id=684

 2. Miten ihmeess Stokken kiikkutuoli kuuluu keski-in merkkeihin? Se on loistava kapistus sellle mutta sen kytt kannattaa aloittaa jo nuorena.

  Nyt heti ostamaan Stokke!

  # mab (korvaa Stokke vaikka moottoroidulla sitruspuristimella!)

  Niin, ja Menestyksekst Uutta Vuotta Samille ja Riitalle kuin mys kaikille blogien lukijoille.

 3. Tuota klooniajatusta voidaan vied pidemmlle. Tulevaisuuden klooni-ihmiset eivt muodosta en marginaaliryhmi. Kaikki kuuntelevat Shakiraa, markkinoijilla on helppoa. Kuka tulevaisuudessa tosissaan haluaisi ajatella elokuvissa? Kiltit kloonit maksavat snnllisesti turhasta hutusta. Tuotetaan ihmisi tuotteita varten.

  Ai joo, eihn tm niin fiktiota ollutkaan, kuin luulin.

 4. Ehk Stokke on nyt muodikas, mutta sitten kun olen siell vanhainkodissa, nykypivn teinit osoittavat sit sormella ja nauravat…

 5. Joo tuntuu ihan samalta, enk edes ole viel lhellkn kolmeakymment (onneksi). Jos 15 vuotta sitten joku olisi kertonut ett herran vuonna 2003 tapahtuu tllaista, niin tuskinpa olisin uskonut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *