Lauantain lyhyet

W.Bloggar on blogijuttujen kirjoittamiseen tarkoitettu Windows-ohjelma. Uusi versio, 3.0, ilmestyi parisen viikkoa sitten tarjoten yhteensopivuutta myös Movable Typen kanssa. Tämä juttu onkin nyt kirjoitettu testimielessä w.bloggarilla. Ohjelma vaikuttaa ensitestien perusteella hyvin toimivalta ja erityisen näppärältä. Ainoana puutteena on se, että w.bloggarilla ei voi kirjoittaa jatkotekstejä (“lue lisää”-linkin takaa löytyviä tekstejä).

Tämän ohjelman avulla on myös erittäin helppoa palata aikaisempiin artikkeleihin ja kirjoittaa niihin lisää. Selkeästi ohjelma kannustaakin jatkuvasti päivittävää kirjoitustyyliä, jossa ei kirjoitetakaan jatkuvasti uusia juttuja, vaan päivitetään vanhoja sitä mukaa kuin uutta kirjoitettavaa tulee mieleen. Taidankin kokeilla tällaista uutta tyyliä nyt jonkin aikaa.

Äsken tuli katsottua Elling. Monet olivat kehuneet sitä ratkiriemukkaaksi, mutta minussa se ei herättänyt mitään erityisiä naurunremakoita. Leffan norjalainen tyyli kuvasti hyvin kotimaataan: hieman leikkisä, ehkä hieman vanhanaikainen, mutta äärettömän pohjoismainen. Elokuvan maailmasta jäi vähän samanlainen tunnelma kuin Oslon lomaltakin. Ihan kuin olisi käynyt aikakoneella ihan vähän menneisyydessä. Olenkohan ainoa, jolle Norja tuo tällaisia mielikuvia?

Mozillan sähköpostiin on tulossa spammifiltteri. Kunhan se saadaan valmiiksi, heitän Outlookillani välittömästi vesilintua.

The Onion on varmasti monille tuttu huumorilehti. MAD antaa Onionin maistaa omaa lääkettään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *