Yölinja lopetetaan?

Pekka Saurin vetämä Yölinja mahdollisesti lopetetaan, näillä näkymin viimeinen lähetys on tänä sunnuntaina. Ilmeisesti tulee halvemmaksi pistää paikalle jotain vähemmän resursseja vaativaa. Suuren kanavauudistuksen myötä katoaa moni hyvin tehty ohjelma, ja jaksan kyllä olla aika skeptinen sen suhteen mitä saamme sijaan. Ans kattoo.

Paitsi monen onnettoman henkireikä, Yölinja on ollut vuosikaudet myös verratonta kuunneltavaa huumorintajuisille. Erityiset kiitokset muun muassa sähköinsinöörille, joka esitteli teoriansa viiksekkäiden miesten estrogeenitasosta (viiksekkäillä on liikaa estrogeenia, mikä tekee heistä aggressiivisia riitapukareita) sekä 1950-luvulla robotiksi muutetulle miehelle, joka pakotetaan syömään lääkkeitä, jotta lääketehtaat eivät menisi konkurssiin. Toivotan teille jaksamista.

Jos tämä hyvä ohjelma on välttämätöntä lopettaa, voisivatko YLE:n juristit ystävällisesti tarkistaa kantaansa Saurin ohjelmaan tulleiden parhaiden puheluiden välittämiseen mp3:sina verkossa? Nythän mp3:sia sivuillaan pitäneitä on painostettu poistamaan materiaali tekijänoikeudellisista syistä. Olisin valmis ostamaan jopa CD:n, johon on koottu näitä radiohistorian helmiä (mukana mm. surullinen kertomus unettomasta irccaajasta, jolla on kärpäsiä päässä). Kokoelmaa voisi myydä vaikka kanavauudistuksen rahoittamiseksi, jotta tuutista tulisi jatkossakin myös hyvin toimitettuja ohjelmia mainstream pop-virran lisäksi. ;-)

YLE:lle voi muuten lähettää palautetta myös verkossa. Vastaukset ovat yleensä kohteliaan ympäripyöreitä, mutta ainakin sähköpostejasi luetaan. Joskus niillä kokemukseni mukaan näyttäisi olevan jopa vaikutusta.

8 thoughts on “Yölinja lopetetaan?

  1. Olen antanut kertoa itselleni, että tälläisiä “Saurin parhaat” CD-levyjä on olemassa. Sitä en tiedä myykö näitä kukaan, tuskin, mutta ehkäpä sinäkin löydät jostain omasi.

  2. Radiomafian profiiliuudistus näivertää mieltäni. Kaikki myöhäisillan erikoismusiikkiohjelmat lopetetaan. Eniten ärsyttää Suomen parhaan radio-ohjelman RÄKÄRODEON lopettamispäätös. Mafian palautesivuille olen laittanut 12 viestiä joista yhteenkään ei ole tullut kommentointia. Sen sijaan “Peltsi on söpö” ja “Näin Juusosta viime yönä unta”-tyylisiä viestejä on esillä. Saurin ja räkiksen lisäksi kirves heiluu Marginaalin, Tutti Frutin, Ilmestyskirjan ja (en oo varma) Kantrispagetin kohdalla. Aiheesta lisää (mukana adressi) web-sivuiltani http://listen.to/rakarodeo.

    Terveisin Billy Nieminen /Tre

    PS. Saurin parhaat -cd:tä voi kuunnella Palefacen keikkabussissa.

  3. Aika kummallista, että kun digiTV:n villityksen aikana puhutaan katsojien mahdollisuudesta vuorovaikutukseen. Sitten radiosta lopetetaan paras vuorovaikutteinen ohjelma, yölinja. Yölinja on hyvä ohjelma. Eräässä uutisjutussa sanottiin ettei moni pitänyt ohjelmasta ja ikäänkuin tämä seikka edesauttoi ohjelman lopettamista. Kyllä YLE saisi lopettaa monta ohjelmaa, jos ei kritiikkiä kestä. Kulkeeko YLE niiden ihmisten talutusnuorassa joilla meni Yölinjasta herne nenään.

  4. Millaisin argumentein Yölinjan lopettamispäätöksen tehnyt instanssi on perustellut tätä virhettään, Saurin hyllyttämistä? Yölinjahan oli Ylen paras ohjelma. Eikö hitaanpuoleinen Yölinja ollut riittävän “mediaseksikäs” ohjelma Ylelle, joka kanavauudistuksellaan pyrkineekin vain helpoin ja halvoin menetelmin kosiskelemaan nuorta, lyhytjännitteistä (keskittymiskyvytöntä ja epä-älyllistä?) kuulijakuntaa? Mitä tilalle? Räppiäkö? Kyllä nyt tarvittaisiin ulkomaisten radioyhtiöitten apua kysynnän tyydyttämiseksi. Tervetuloa Radio Luxemburg!

  5. Ei jumalau… Minkä takia kaikki hyvät ohjelmat aina lopetetaan?? Kerätään adressi, että Yö-linja tulisi takaisin radio Suomen ohjelmistoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *