Kotitynjohtajat

Auttaako mies teill kotitiss? Riitta Hankonen kirjoittaa hienon kolumnin toisensa pern. Tnn hn ihmettelee muun muassa, mihin perheess tarvitaan tynjohtajaa: “Mies joutuu luultavasti palkkatyssnkin tekemn enemmn tai vhemmn vastuullisia ptksi, joten miksi hn ei kykenisi vastaavaan omassa kodissaan?” Jaa-a?

One thought on “Kotitynjohtajat

 1. Hoh hoijaa.

  Lhttilanne: kahden aikuisen talous, jossa molemmat kyvt tiss (ja tekevt niit vastuullisia ptksi). Min teen kotityt omasta vapaasta tahdostani: olen pedantti ja laatustandardini ahdistaisivat ihan ket tahansa. Lisksi *oikeasti tykkn* kaikesta muusta kodinhoitoon liittyvst paitsi imuroimisesta. Miesvki tekee silloin kun huomaa ett jotain tarvitsee tehd, ja tarvittaessa jos pyydn, ilman mutinoja tai nalkutusta kumminkaan puolin.

  Kumpikaan meist ei ahdistu kotitist. Itse asiassa talossa on perjantaisin (eli siivouspivn) kaksi iloista ihmist: nainen kuin laululintu hyvll tuulella kttens tit ihaillen, ja mies, joka on tyytyvinen siihen, ett talossa on hyvntuulinen nainen.

  Itselleni kodinhoito on loistavaa vastapainoa IT-duunille, jossa tyn tuloksia saa odotella joskus kuukausiakin. Voi sit riemua, kun tiskipyt on siisti, asunnossa tuoksuu hyvlle ja voi sytytt kynttiln ikkunalle :-) En juurikaan harrasta asioita kodin ulkopuolella (koska en ole kiinnostunut); harrastan kotona kotitit enk syyllist itseni tai miestni siit, ettei niit “jaeta”.

  Saan mys valtavaa nautintoa perheen kotitiden ja ruokatalouden organisoimisesta, koska siin hommassa en joudu huomioimaan kuin mieheni mielipiteen ja omani, en busineksen edustajien tai puolivuosibudjettia tekevn projektipllikn. Tm on Minun Hiekkalaatikkoni, jossa min organisoin ja teen, ja mieheni konsultoi. Arki on ihanaa ja kotona on hyv olla: laiskana ihmisen en tahdo samanlaista vastuuta tyss tai muilla foorumeilla, koska kotona laadunvalvonnasta vastaamme vain me kaksi ja halutessaan voi huijata :-)

  Kyll, mieheni osaisi tynjohtaa tt hommaa, jos hnell olisi kiinnostusta. Hn nkee, koska vessapaperi on loppu, ja ky ostamassa lis. Mutta miksi ihmeess tahtoisin toisen tynjohtajaksi omaan projektiini? Miksi edes tahtoisin tietty “osallistumista” (tekemisen tasolla) juttuun, joka on selkesti minulle oma ja trke? Siksik, ett minun pitisi solidaarisuudesta tuntea syyllisyytt, koska monissa muissa huusholleissa nainen ei voi valita? Naisen Pit nest Naista ja Vain Luomusynnytys On Oikea Synnytys!

  Meill kotitist on keskusteltu ja keskustellaan. Mys se on huomioitu, ett itsevaltiaan asemani kotitalouden hoidossa on ktketty kontrollin muoto. Asian tiedostaminen luo dialogia ja mielestni varmistaa sen, etteivt kotityt automaattisesti lankea jomman kumman kontolle. Molempien typanosta arvostetaan, ja min saan harrastaa sit mist pidn ilman, ett toinen sekaa selvss asiassa. Valitettavasti en kai sitten koskaan ollut hyv feministi, koska en tahdo ett minun sukupuoleni takia tytyy jakaa homma, jota en tahdo jakaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *