Leonidit

Kirjoittaja Sami, 8.11.2002

Toinen muistilappu itselle: Leonidien meteorisade on tulossa 19. päivän nurkilla (huippu käsittääkseni tiistai-aamuna klo 5-6 – katso näkyvyysennuste Tukholman kohdalle ja lisää aikaan yksi tunti). Slashdotissa raportoidaan että tänä vuonna sen pitäisi olla erityisen näyttävä. Toivottavasti ei ole pilvistä.

Elokuussa Perseidejä bongaillessa tuli mieleen, että meteorisadetta voisi olla hauska kuvata laittamalla digikamera ottamaan kuvia minuutin välein, tallentaa syntyvät kuvat levylle ja tehdä niistä sitten videoleike. Tosin Wil Milan ehti tehdä sen jo viime vuonna. Tuloksena syntynyttä hienoa videota voi katsoa space.comin sivuilta.

Timelapse-videoiden tekemistä tuli kokeiltua viime keväänä – tuloksena videoleike nimeltään “Kevätpäivä Kangasalla” – sisältönä räntäsadetta, ryöstelevä harakka ja auringonlasku. Imuroi MPEG (256 kbps, 1.6 megatavua).

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.