Leonidit

Toinen muistilappu itselle: Leonidien meteorisade on tulossa 19. pivn nurkilla (huippu ksittkseni tiistai-aamuna klo 5-6 – katso nkyvyysennuste Tukholman kohdalle ja lis aikaan yksi tunti). Slashdotissa raportoidaan ett tn vuonna sen pitisi olla erityisen nyttv. Toivottavasti ei ole pilvist.

Elokuussa Perseidej bongaillessa tuli mieleen, ett meteorisadetta voisi olla hauska kuvata laittamalla digikamera ottamaan kuvia minuutin vlein, tallentaa syntyvt kuvat levylle ja tehd niist sitten videoleike. Tosin Wil Milan ehti tehd sen jo viime vuonna. Tuloksena syntynytt hienoa videota voi katsoa space.comin sivuilta.

Timelapse-videoiden tekemist tuli kokeiltua viime kevn – tuloksena videoleike nimeltn “Kevtpiv Kangasalla” – sisltn rntsadetta, rystelev harakka ja auringonlasku. Imuroi MPEG (256 kbps, 1.6 megatavua).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *