8 millin karkkia kavereille

Sonera seilaa sotkusta toiseen ja edellisiss rapakoissa ryvettyneet kyselevt naureskellen: “Miten te haluatte minun vastuuni kantavan? Rupeanko itkemn?” Firman viimeaikainen historia sopisi kaupallisen alan koulutukseen kauhuesimerkiksi siit, miten yhdenkn yrityksen johtajiston ei pitisi ikin toimia.

Juuri edellisten tyntekijiden irtisanomisten jlkeen (ja kun uusia tyntekijiden irtisanomisia on mit ilmeisimmin tiedossa) Sonera repisi jlleen. Tll kertaa aiotaan maksaa valtavia rahabonuksia “avainhenkilille”, jotka suostuvat jmn firmaan Telia-fuusion onnistuessa. Haloo?

Jos mitn muuta ei vhintn normaalijrkinen ihminen tyelmss opi, ainakin sen, ett kukaan ei ole korvaamaton. Tyntekijn ainakaan. Kaverina ehk, mutta kavereiden ostaminen on vhintn epilyttv. Sen puolestaan oppi jo koulun pihalla, jossa jotkut koettivat karkkipussilla saada ystvi itselleen.

Keit siis ovat nm huipputaitavat soneralaiset, joita tytyy houkutella jmn tihin rahalahjuksin? Arkitietmys on suuressa ristiriidassa sen ajatuksen kanssa, ett Soneran viimeaikaiset seikkailut olisivat osoittaneet mitn erityist suvereniteettia ainakaan johdon taholta. Karkkipussien jakaminen tss vaiheessa siis vaikuttaa vhintn trkelt tempulta. Jos Soneran johto on niin hillittmn ahnetta, ettei tiden teko ilman bonuksia suju, ehdotan ett tehdn sille kuin kettutytt minkeille: pstetn vapaaksi. Sitten katsotaan moniko j eloon luonnollisessa toimintaympristss, jota ei tueta verovaroin.

2 thoughts on “8 millin karkkia kavereille

  1. Jos tuo rahasumma jaettaisiin kaikkien Soneran tyntekijiden (7400 henkil) kesken, saisi jokainen yli 1000 euroa… Hallituslaisille se on ehk about tuntipalkka, mutta monille muille ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *