Up One Level

Marjutin kautta löytyi linkki: seitsemän asiaa, joita edistyneet nettisurffailijat hyödyntävät mutta joita peruskäyttäjät eivät tunne. Yksi kohta, “Navigointi häkkeröimällä urleja”, palautti mieleen säännöllisesti toistuvan selainseikkailuni…

googlepalkki.jpg Aina välillä kyllästyn Internet Exploreriin ja päätän kokeilla muita selaimia. Mozilla on erittäin mainio vaihtoehto nettisurffailuun ja siirryn sen käyttäjäksi säännöllisin väliajoin. Mutta sitten muistan että Mozillaan ei saa Google Toolbaria ja nimenomaan yhtä sen näppärimmistä napeista: “Up one level”:iä.

Juuri tämä painike mahdollistaa artikkelissakin mainitun urlien häkkeröimisten. Jos satut osumaan keskellä jotain saittia olevalle sivulle, pääset tällä napilla näppärästi kategorian tai itse saitin kotisivulle. Sanotaan vaikka, että joku antaa sinulle linkin hauskaan kuvaan. Napin painalluksella näet, onko samassa kansiossa muitakin kuvia. Toisella painalluksella pääset katsomaan sivustoa, jossa kuva on. Näppärää! Toki samankin voisi tehdä muokkaamalla osoitetta käsin, mutta Up One Level -painikkeen avulla kaikki sujuu näppärästi – aivan kuin Googlen työkalupalkki olisi osa saitin navigaatiota.

Niinpä loppujen lopuksi palaan selainseikkailultani takaisin vanhan kunnon IE:n ja Google Toolbarin pariin ja mietin kuinka yksi pieni painike voi tehdä yhdestä selaimesta toista paremman.

5 thoughts on “Up One Level

  1. Tämä ei varmaan ole optio samikille, mutta kerrotaan kuitenkin: Galeonissa on kyseinen nappi, en ole varma onko päällä oletusarvoisesti mutta löytyy toolbar editorin kautta.

  2. Google-toolbar löytyy myös Mozilla-johdannaiselle Galeonille. Galeon taitaa olla kuitenkin vain meidän unixistien herkkua tällä hetkellä.

  3. Macin IE:ssä sama toiminto löytyy klikkaamalla ikkunan titleä omppunäppäin pohjassa. Monissa muissa ohjelmissa (kuten Finderissa ja Photoshopissa) on samantyyppinen toiminto, tosin niissä valikossa näkyy tiedoston tai hakemiston polku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *