Up One Level

Marjutin kautta lytyi linkki: seitsemn asiaa, joita edistyneet nettisurffailijat hydyntvt mutta joita peruskyttjt eivt tunne. Yksi kohta, “Navigointi hkkerimll urleja”, palautti mieleen snnllisesti toistuvan selainseikkailuni…

googlepalkki.jpg Aina vlill kyllstyn Internet Exploreriin ja ptn kokeilla muita selaimia. Mozilla on erittin mainio vaihtoehto nettisurffailuun ja siirryn sen kyttjksi snnllisin vliajoin. Mutta sitten muistan ett Mozillaan ei saa Google Toolbaria ja nimenomaan yht sen npprimmist napeista: “Up one level”:i.

Juuri tm painike mahdollistaa artikkelissakin mainitun urlien hkkerimisten. Jos satut osumaan keskell jotain saittia olevalle sivulle, pset tll napilla npprsti kategorian tai itse saitin kotisivulle. Sanotaan vaikka, ett joku antaa sinulle linkin hauskaan kuvaan. Napin painalluksella net, onko samassa kansiossa muitakin kuvia. Toisella painalluksella pset katsomaan sivustoa, jossa kuva on. Nppr! Toki samankin voisi tehd muokkaamalla osoitetta ksin, mutta Up One Level -painikkeen avulla kaikki sujuu npprsti – aivan kuin Googlen tykalupalkki olisi osa saitin navigaatiota.

Niinp loppujen lopuksi palaan selainseikkailultani takaisin vanhan kunnon IE:n ja Google Toolbarin pariin ja mietin kuinka yksi pieni painike voi tehd yhdest selaimesta toista paremman.

5 thoughts on “Up One Level

  1. Tm ei varmaan ole optio samikille, mutta kerrotaan kuitenkin: Galeonissa on kyseinen nappi, en ole varma onko pll oletusarvoisesti mutta lytyy toolbar editorin kautta.

  2. Google-toolbar lytyy mys Mozilla-johdannaiselle Galeonille. Galeon taitaa olla kuitenkin vain meidn unixistien herkkua tll hetkell.

  3. Macin IE:ss sama toiminto lytyy klikkaamalla ikkunan title omppunppin pohjassa. Monissa muissa ohjelmissa (kuten Finderissa ja Photoshopissa) on samantyyppinen toiminto, tosin niiss valikossa nkyy tiedoston tai hakemiston polku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *