FF

Joku painoi pikakelausnappia ja päivät vilisevät ohi. Mutta ei se mitään, kelataan samalla mitalla takaisin – eli tässä jutussa muutaman viime päivän mieleenjuolahtaneita ajatuksia ja blogimaailman kuumia puheenaiheita pikaisesti käsiteltyinä:

Pekka kaipaa kategorisointia blogilistaan. Ajatusta on tullut pyöriteltyä päässä jo jonkin aikaa – lista paisuu kuin pullataikina ja lakkaa tällä vauhdilla pian olemasta käytännöllinen. Blogin kieli on yksi usein toivottu luetteloitava asia ja Pekka haluaisi lisäksi erottelua weblogien ja nettipäiväkirjojen välille. Jokos näiden erosta on saatu aikaan yksimielisyys? :-)

Sumppi pyöritteli pitkään hauskaa ajatusta masennusblogin perustamisesta: kirjataan muistiin kaikki se, mikä syksyssä on pahinta. Harmaus, pimeys, märkyys, lametus. Sen sijaan saimmekin projektiblogin. Ja kuten aina, kyseessä lienee jonkinlainen meemi, koska olen pyöritellyt itsekin päässäni samaa asiaa. Lähiaikojen projektina tulee nimittäin olemaan tupakanpolton lopettaminen ja olen miettinyt pitäisikö kokemus blogata talteen.

Jakob Nielsenin julistus lukittuja fonttikokoja vastaan herättää keskustelua puolesta ja vastaan. Itse kuulun vanhanaikaisten käytettävyysjäärien leiriin: fonttien ja ikkunoiden koot eläviksi – kun kerran on saatu aikaan upea järjestelmä joka pystyy mukautumaan erilaisiin tarpeisiin, käytettäkööt sitä myös. 1600×1200-resoluutioisella läppärillä silmänsä väsyttänyt Sami kiittää jo etukäteen. Eikä mitään marinaa tylsistä sivuista: venyvillä sivuilla ja relatiivisilla fonteilla saa aikaan näyttävää jälkeä jos vain Osaa.

Nöjesguideniin kirjoittamastani blogijutusta on tullut ihan hyvää palautetta, kiitoksia kehuista kaikille! Kuution Janne kyselee, avustanko NG:tä säännöllisesti. Blogijuttu oli ihan kertaluonteinen projekti, mutta toki kirjoittelen mielelläni freenä enemmänkin NG:lle (ja muillekin) jos vain kiinnostusta löytyy ;-) Varsinainen ammattilainen kirjoittamishommissa meillä on kuitenkin Riitta. (Juttutilauksia jättävät lehdet, käykääpä peremmälle palautelomakkeen kautta…)

Jotkut lienevät huomanneet Pinserissä olevat extremetracking- ja sitemeter-linkit. Ennen suhtauduin näihin ulkoistettuihin kävijälaskureihin hieman skeptisesti, mutta noin viikon kokeilun jälkeen voin sanoa olevani ihan positiivisesti yllättynyt niiden kävijäraporteista. Ja tuskin ne kenenkään surffailuakaan ovat haitanneet? Pinserin käyntikerrat arkipäivisin näyttävät ensimmäisten analyysien mukaan liikkuvan tuossa kolmensadan nurkilla, viikonloppuisin puolessa siitä. Tässähän hätyytellään jo R-kioskin saitin kävijämääriä ;-) Blogilistan vaikutuksen huomaa: jos jutut jäävät kirjoittamatta, vierailijatkin siirtyvät muualle… Vaan miksipä houkutella vieraita lukemaan samoja juttuja yhä uudelleen (tosin Pinserissähän on paljon muutakin kivaa siltä varalta että kirjoitussuonemme ei syki ;)

Mountain Dew tulee näemmä kauppojen hyllyille. Suurinpiirtein kaikki sitä maistaneet ovat haukkuneet juoman ja olenkin alkanut ihmetellä, onko suomalainen resepti kenties hieman muutettu USA:laisesta. Siellä matkaillessa ko. juomaa tuli nimittäin litkittyä aika ahkerasti ja muistikuvien mukaan se oli ihan hyvää. Kobaïassa havaitut kehut lime-verigreippi-jaffasta ja Pommacista voin allekirjoittaa täysin, mutta lempilimsoihin haluan lisätä ehdottomasti punaisen Fenixin – olen onnistunut kehittelemään pienen riippuvuuden siihen tämän kesän aikana. Se vihreä on muuten sitten ihan eri makuista, kuin urheilujuomaa eli pahaa.

Mallusjoki-kirjan kanssa kävi kuten meillä niin usein muutenkin: Kirja löytyi Riitan kokoelmista. Tästä alkaa tulla liki perinne – saan idean jostain hauskasta/ajankohtaisesta/mielenkiintoisesta luettavasta, mutta ennenkuin edes ehdin kirjoittaa www.amazon.com, huomaan että se löytyy jo meillä kirjahyllystä :-)

Ja nyt painunkin lukemaan sitä.

4 thoughts on “FF

  1. En tiedä onko jo joku jossain maininnut että sen Nöjesguidenin löytää Tampereelta ainakin “pikku-henkkamaukalta”, siitä Sokosta vastapäätä.

  2. Ystävällinen administraattori varmaan poistaa tuon toisen ja tämän kun pätkimisen ansiosta tuli painettua pari kertaa lähetä-nappulaa :)

  3. Mountain Dew:tä saa jo ainakin allekirjoittaneen lukiossa sijaitsevasta limuautomaatista. Se loppui ennen kuin ehdin maistaa. Kuulemma on suunnilleen Spriteä, johon on lisätty kofeiinia.

    Punainen Fenix on tosi hyvää. Yhdyn mielipiteeseesi.

  4. Ylimääräinen kommentti poistettu… Ja kiitoksia pikku-HM-vinkistä, täytyy huomenna käydä nappaamassa NG matkaan. Mallusjoki oli muuten aika haastavaa luettavaa – huono kirjallisuus kun on oikeasti huonoa :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *