FF

Joku painoi pikakelausnappia ja pivt vilisevt ohi. Mutta ei se mitn, kelataan samalla mitalla takaisin – eli tss jutussa muutaman viime pivn mieleenjuolahtaneita ajatuksia ja blogimaailman kuumia puheenaiheita pikaisesti ksiteltyin:

Pekka kaipaa kategorisointia blogilistaan. Ajatusta on tullut pyritelty pss jo jonkin aikaa – lista paisuu kuin pullataikina ja lakkaa tll vauhdilla pian olemasta kytnnllinen. Blogin kieli on yksi usein toivottu luetteloitava asia ja Pekka haluaisi lisksi erottelua weblogien ja nettipivkirjojen vlille. Jokos niden erosta on saatu aikaan yksimielisyys? :-)

Sumppi pyritteli pitkn hauskaa ajatusta masennusblogin perustamisesta: kirjataan muistiin kaikki se, mik syksyss on pahinta. Harmaus, pimeys, mrkyys, lametus. Sen sijaan saimmekin projektiblogin. Ja kuten aina, kyseess lienee jonkinlainen meemi, koska olen pyritellyt itsekin pssni samaa asiaa. Lhiaikojen projektina tulee nimittin olemaan tupakanpolton lopettaminen ja olen miettinyt pitisik kokemus blogata talteen.

Jakob Nielsenin julistus lukittuja fonttikokoja vastaan hertt keskustelua puolesta ja vastaan. Itse kuulun vanhanaikaisten kytettvyysjrien leiriin: fonttien ja ikkunoiden koot elviksi – kun kerran on saatu aikaan upea jrjestelm joka pystyy mukautumaan erilaisiin tarpeisiin, kytettkt sit mys. 1600×1200-resoluutioisella lpprill silmns vsyttnyt Sami kiitt jo etukteen. Eik mitn marinaa tylsist sivuista: venyvill sivuilla ja relatiivisilla fonteilla saa aikaan nyttv jlke jos vain Osaa.

Njesguideniin kirjoittamastani blogijutusta on tullut ihan hyv palautetta, kiitoksia kehuista kaikille! Kuution Janne kyselee, avustanko NG:t snnllisesti. Blogijuttu oli ihan kertaluonteinen projekti, mutta toki kirjoittelen mielellni freen enemmnkin NG:lle (ja muillekin) jos vain kiinnostusta lytyy ;-) Varsinainen ammattilainen kirjoittamishommissa meill on kuitenkin Riitta. (Juttutilauksia jttvt lehdet, kykp peremmlle palautelomakkeen kautta…)

Jotkut lienevt huomanneet Pinseriss olevat extremetracking- ja sitemeter-linkit. Ennen suhtauduin nihin ulkoistettuihin kvijlaskureihin hieman skeptisesti, mutta noin viikon kokeilun jlkeen voin sanoa olevani ihan positiivisesti yllttynyt niiden kvijraporteista. Ja tuskin ne kenenkn surffailuakaan ovat haitanneet? Pinserin kyntikerrat arkipivisin nyttvt ensimmisten analyysien mukaan liikkuvan tuossa kolmensadan nurkilla, viikonloppuisin puolessa siit. Tsshn htyytelln jo R-kioskin saitin kvijmri ;-) Blogilistan vaikutuksen huomaa: jos jutut jvt kirjoittamatta, vierailijatkin siirtyvt muualle… Vaan miksip houkutella vieraita lukemaan samoja juttuja yh uudelleen (tosin Pinserisshn on paljon muutakin kivaa silt varalta ett kirjoitussuonemme ei syki ;)

Mountain Dew tulee nemm kauppojen hyllyille. Suurinpiirtein kaikki sit maistaneet ovat haukkuneet juoman ja olenkin alkanut ihmetell, onko suomalainen resepti kenties hieman muutettu USA:laisesta. Siell matkaillessa ko. juomaa tuli nimittin litkitty aika ahkerasti ja muistikuvien mukaan se oli ihan hyv. Kobaassa havaitut kehut lime-verigreippi-jaffasta ja Pommacista voin allekirjoittaa tysin, mutta lempilimsoihin haluan list ehdottomasti punaisen Fenixin – olen onnistunut kehittelemn pienen riippuvuuden siihen tmn kesn aikana. Se vihre on muuten sitten ihan eri makuista, kuin urheilujuomaa eli pahaa.

Mallusjoki-kirjan kanssa kvi kuten meill niin usein muutenkin: Kirja lytyi Riitan kokoelmista. Tst alkaa tulla liki perinne – saan idean jostain hauskasta/ajankohtaisesta/mielenkiintoisesta luettavasta, mutta ennenkuin edes ehdin kirjoittaa www.amazon.com, huomaan ett se lytyy jo meill kirjahyllyst :-)

Ja nyt painunkin lukemaan sit.

4 thoughts on “FF

  1. En tied onko jo joku jossain maininnut ett sen Njesguidenin lyt Tampereelta ainakin “pikku-henkkamaukalta”, siit Sokosta vastapt.

  2. Ystvllinen administraattori varmaan poistaa tuon toisen ja tmn kun ptkimisen ansiosta tuli painettua pari kertaa lhet-nappulaa :)

  3. Mountain Dew:t saa jo ainakin allekirjoittaneen lukiossa sijaitsevasta limuautomaatista. Se loppui ennen kuin ehdin maistaa. Kuulemma on suunnilleen Sprite, johon on listty kofeiinia.

    Punainen Fenix on tosi hyv. Yhdyn mielipiteeseesi.

  4. Ylimrinen kommentti poistettu… Ja kiitoksia pikku-HM-vinkist, tytyy huomenna kyd nappaamassa NG matkaan. Mallusjoki oli muuten aika haastavaa luettavaa – huono kirjallisuus kun on oikeasti huonoa :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *