Vertailutesti

Lähiaikoina markkinoille tuleva Ericssonin P800 -kamerakännykkä näyttää paperilla Nokia 7650:aan verrattuna ihan kilpailukykyiseltä laitteelta. Djk laittoi faktat vierekkäin. (Kiitokset Dfilelle linkistä).

Olen päässyt itse kokeilemaan P800:n esiversiota. Puhelin vaikutti aika isokokoiselta – mielikuvaksi jäi lihonut Palmpilot. Puhelimessa on Sony-tyylinen Jog Dial, pyöriteltävä rulla jota käytetään joystickin tapaan. Laitetta ohjataan kynällä tai näytön päälle käännettävällä kannella, jonka napit painavat kosketusherkkää näyttöä piikeillä.

Itse en pidä kynäkäyttöliittymästä kännykässä – laitteen käyttäminen yhdellä kädellä on hankalaa kynän kanssa temppuiltaessa. Toki silloin voi käyttää numeronäppäimiä, mutta niiden tuntuma on tavallisen kännykän kiinteään näppäimistöön verrattuna kovin lepsu.

Laitteen takana oleva kameran linssi on suojaamaton, joten taskun pohjalla siihen on odotettavissa nopeasti suttua ja naarmuja.

Itse käyttöliittymästä on vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa mitään, koska testilaitteen käyttöjärjestelmä oli äärimmäisen kankea ja hidas, johtuen luultavasti siitä että kyseessä oli esiversio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *