Unia

Merten kirjoittaa Ojasta Noustaan -blogissa unohtuneista unista. Ne palauttivat minulle mieleen vanhat tarinat (urbaanit legendat?) Alfred Hitchcockin ja tohtori Oliver Wendell Holmesin unista:

Alfred Hitchcock sai unessa idean maailman parhaan elokuvan juonesta. Samassa hän heräsi ja päätti välittömästi kirjoittaa juonikuvion muistiin jotta se ei unohtuisi. Aamulla herättyään Hitchcock katsoi ensi töikseen, mistä unessa nähty huippuelokuva kertoo. Paperissa luki: “Poika tapaa tytön”.

Samaa sarjaa oli eetterillä kokeiluja tehneen Oliver Wendell Holmesin kaasupöhnäinen uni, jossa hän keksi vastauksen maailmankaikkeuden perimmäiseen arvoitukseen. Hänkin onnistui kirjoittamaan salaisuuden paperille ja selvittyään luki: “Kaikkialla vallitsee petrolin haju”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *