Unia

Merten kirjoittaa Ojasta Noustaan -blogissa unohtuneista unista. Ne palauttivat minulle mieleen vanhat tarinat (urbaanit legendat?) Alfred Hitchcockin ja tohtori Oliver Wendell Holmesin unista:

Alfred Hitchcock sai unessa idean maailman parhaan elokuvan juonesta. Samassa hn hersi ja ptti vlittmsti kirjoittaa juonikuvion muistiin jotta se ei unohtuisi. Aamulla herttyn Hitchcock katsoi ensi tikseen, mist unessa nhty huippuelokuva kertoo. Paperissa luki: “Poika tapaa tytn”.

Samaa sarjaa oli eetterill kokeiluja tehneen Oliver Wendell Holmesin kaasuphninen uni, jossa hn keksi vastauksen maailmankaikkeuden perimmiseen arvoitukseen. Hnkin onnistui kirjoittamaan salaisuuden paperille ja selvittyn luki: “Kaikkialla vallitsee petrolin haju”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *