Roistot ikuistettiin

Tänään MTV3:n Seitsemän uutisissa nähtiin vilahdus kamerakännyköiden sävyttämästä tulevaisuudesta. Turussa tapahtuneen rahankuljetusauton ryöstöyrityksen silminnäkijällä sattui olemaan mukana kameralla varustettu puhelin ja niinpä uutislähetyksessä saimme nähdä kuvia huppupäisistä konekiväärin heiluttajista.

OK, eipäs innostuta vielä liikaa. Ei tässä mitään niin uutta ja ihmeellistä ole: ihmisillä on ollut kameroita mukana maailman sivu. Minunkin digikamerani kulkee mukana repun pohjalla ja yksi kuuluisimmista ohikulkijan filmauksista, Rodney Kingin pahoinpitely, oli ajankohtainen yli 10 vuotta sitten. Jo silloin puhuttiin uudesta ajasta, jolloin kenellä tahansa ohikulkijalla saattaa olla kamera.

Kännykässä oleva kamera on kuitenkin todennäköisesti paremmin käden ulottuvilla ja käyttövalmiina kun jotain odottamatonta tapahtuu. Kännykkää on tapana pitää paikassa, josta sen saa nopeasti esille ja sitä pidetään mukana vaikka reppu olisikin jätetty kotiin. Jos Nokian tulevaisuuden visiot käyvät toteen, kameroita alkaa löytyä yhä useamman ohikulkijan taskusta.

(Päivitys seuraavana aamuna: Ohikulkija olikin puhelinliikkeen omistaja ja kuvat otettiin ko. liikkeestä…)

One thought on “Roistot ikuistettiin

  1. Kännykän näpräys herättää uhr- eikun kohteissa myös huomattavasti vähemmän epäluuloja kuin kameralla tähtäily, joten salavihkainen kuvien näppäily on helpompaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *