Kesän merkkejä

HeinäsirkkaJälleen kerran yksi kesän merkki! Kävellessäni pihalla kuulin heinien joukosta tuttua siritystä: heinäsirkka oli aloittanut konserttinsa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kuulo on vielä kunnossa :-)

Lapsena luin jostain, että heinäsirkan siritys toimii lämpömittarina. Laskemalla sirityksien määrän minuutissa voi tietyllä kaavalla siitä saada aikaan vallitsevan lämpötilan. En vain kuolemaksenikaan muista, mistä tieto on peräisin. Ehkä Sudenpentujen käsikirjasta? Osaako joku auttaa?

3 thoughts on “Kesän merkkejä

  1. Moi! Etimme tietoa tältä sivulta eikätäällä ole mitään tietoa niistä. eli tosi surkeeta

  2. Moi! Etimme tietoa tältä sivulta eikätäällä ole mitään tietoa niistä. eli tosi surkeeta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *