Kamerakännyjen kuvaa

Nokian kamerakännykällä tulee ihan hyvän näköistä jälkeä, kännykäksi. Teknisiä tietojakin alkaa jo vähän herua:

Linssin teknisinä tietoina näyttää olevan “F=3.5mm”, mutta tuosta on vähän vaikea tulkita mitä se tarkoittaa. Kamerassa on kolme kuvausmoodia, “perus”, “yökuvaus” ja “muotokuvaus”. Yökuvaus pidentää valotusaikaa ja muotokuvaus taas toimii vähän kuin digitaalinen zoom: kuvan keskeltä rajataan ja suurennetaan pystymallinen osa. (toim. huom. tämä fakta korjattu päivemmällä)

Kuvanlaatua ja muistinkäyttöä hallitaan valitsemalla kuvan resoluutio – esimerkkikuvat oli otettu parhaalla resoluutiolla (640 x 480). Laitteessa on muistia kaikelle käyttäjämateriaalille 4 megatavua, eli kovin montaa hyvän resoluution kuvaa sinne ei mahdu. Muistia ei valitettavasti voi laajentaa.

Tässähän alkavat sormet ihan syyhyämään… Kiitokset Mikolle infosta.

2 thoughts on “Kamerakännyjen kuvaa

  1. jaa, kyllä niitä kuvia sinne muistiin semmone yli 50 tuntuu menevän, mutta eikai se sitten ole “kovin monta” :)

  2. 50 parhaallakin resoluutiolla? No kyllä tuolla sitten hetkisen taitaa pärjätä :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *