Käytettävyyttä

Jokapäiväisten asioiden käytettävyys on asia, jota ei tule usein mietittyä. Hyvä käytettävyys saa asiat sujumaan kuin itsestään, huono käytettävyys taas ärsyttää. Design Geek käsittelee esteettisen ja toiminnallisen suunnittelun onnistumisia ja epäonnistumisia. Loistavia esimerkkejä kerrassaan vikaan menneestä suunnittelusta löytyy Bad Human Factors Designs:istä.

2 thoughts on “Käytettävyyttä

  1. Tuosta tulee mieleen jälleen kerran että pitäisi vihdoinkin teettää pari rullaa sellaisia pieniä punaisia tarroja joissa olisi teksti “so design it can’t be used” joita voisi tarvittaessa liimailla erilaisiin paikkoihin ja esineisiin. Vielä kun veppisaitteihin voisi liimata moisia…

    Itseasiassa taisi olla joku Windows-plugin selaimeen joka teki moisen featuren, lisäsi veppisaitteihin yhteisökommentoinnin. Ei vain mitään hajua enää mikä se oli.

  2. Tuo yhteisöhäristin taisi olla nimeltään ThirdVoice. Meni vain mönkään kun ihmiset käyttivät sitä lähinnä omien sivujen mainostamiseen muiden sivuilla…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *