50 v: Lhi

Kaikki tietvt, milt amerikkalainen 1950-luvun lhi nytt. Samanlaisia taloja vieri vieress silmnkantamattomiin. Is ajaa tist kotiin dollarihymyll, lapset ja koira juoksevat vastaan ja keittiss hymyilev iti kokkaa pivllist essu pll. Tm lhi on oikeasti olemassa…

Amerikkalaisen lhiikonin nimi on Levittown, PA. Paikan rakennuttaja William Levitt antoi mys kaupungille nimens. Keskuun 23 piv tulee kuluneeksi 50 vuotta siit, kun ensimmiset perheet muuttivat Levittowniin.

Tarkoituksena oli rakentaa lhi, josta tyvellkin oli varaa ostaa omakotitalo. Talojen mukana tuli lisvarusteina mm. pesukone ja jtesilppuri. Lue lis Levittownin historiasta LI Historyn sivuilta tai ky katsomassa Levittownin epvirallisia ja virallisia kotisivuja.

Suomessa ei taida olla paikkoja, joissa olisi suuria keskittymi rintamamiestaloja?

One thought on “50 v: Lhi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *