Tiedemiehen kuolema

Norjan lehtimiehet päättivät tänään aloittaa lakon, YLE:n uutisten mukaan. Hauska tietää, että toimittajanaiset ovat silti töissä. Ai eivät ole? Plääh. Kukaan ei …

ilmeisesti huolla kieltä Ylellä, joka kerta toisensa jälkeen ällistyttää kuulijat vanhakantaisilla sanavalinnoillaan. Taannoin muun muassa löysivät tiedemiehet Marsista jäätä. Olikohan joukossa naistiedemiehiä?

Kiinnittäkääpä muuten huomiota, miten valistuneinkin kirjoittaja tapaa aloittaa molemmista sukupuolista puhuessaan: Miehet ja naiset, Urokset ja nartut, Pojat ja tytöt. Pikku asia? Niin varmaan. Kieli heijastelee ja luo todellisuutta tehokkaammin kuin monikaan muu väline.

Tiedemies kuolkoon pikaisesti, tilalle tulkoot tutkijat, tieteentekijät, vaikka tieteilijät. Naiset ja miehet.

1 thought on “Tiedemiehen kuolema

  1. olen vielä minun mielestäni nuori .
    tarina alkaa näin pikkusiskoni oli tulssa kotiin isän kanssa mutta sitten näin pikkusiskon mutta hvaikka en tehnyt mitään hän alkoi riidellä ja isäkään minua ei puolustanut vain oli tosi vihainen minulle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *