Kommentointia

Aamun blogikierroksella törmäsin (jälleen kerran) muutamaan mielenkiintoiseen juttuun jotka kirvoittivat kommentteja.

Pekka kirjoittaa kokemuksistaan RealOne Playerin asennuksesta ja siitä, kuinka uusi asennus aiheutti enemmän tuhoa kuin hyötyä. “Hauskaa konkurssia“, toivottaa Pekka RealPlayerille.

Itse olen täysin valmis allekirjoittamaan toivotuksen. RealPlayer on käynyt hermoilleni jo vuosien ajan. Uutta konetta varustaessa törmää ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen jossa jonkin mielenkiintoisen videoleikkeen vuoksi Realin tuotteiden asentamista ei voi enää lykätä. Vuorossa on silloin retki Realin saittiin, jossa maksuttoman playerin löytäminen vaatii linkin löytämistä toinen toistaan epätoivoisemmin “OSTA OSTA” -linkkien välistä.

Kun ohjelman on saanut lopultakin asennettua koneelleen, seuraavaksi on vuorossa siivousoperaatio jossa poistetaan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin asennetut kirjanmerkit, shortcutit, mainossoftat, postituslistatilaukset jne.

RealPlayer oli aikoinaan seksikäs teknologian edelläkävijä, mutta valitettavasti se on nykyään vajonnut käyttämään samaa “käy asiakkaasi hermoille niin paljon kuin mahdollista” -liiketoimintamallia kuin niin moni muukin aikoinaan hyvä palvelu. Yahoo on toinen surullinen esimerkki samasta taantumasta.

* * *

Ilya kirjoittaa Suodattimessa mainion koosteen tällä hetkellä tulikuumasta weblog-ilmiöstä. Uusia weblogeja pulpahtelee maailmaan kuin sieniä sateella ja weblogien merkityksestä käydään vilkasta keskustelua. Erityisenä teemana vaikuttaa juuri tällä hetkellä olevan journalistien ja asiantuntijoiden siirtyminen verkkoon. Käsissämme lienee Internet-maailman uusin meemi.

Välillä alkaa kuitenkin tuntua että koko weblog-ilmiö alkaa tukehtua itseensä. Kun Daypopin Top40:ssä suuri osa linkeistä käsittelee weblog-ilmiön uusimpia tuulia ja kirjoittajat linkittävät toistensa juttuihin siitä, kuinka tämä uusi ilmiö muuttaa maailmaa, ilmiölle alkaa käydä samalla tavalla kuin sammalelle jolle on syötetty sammalsurmaa.

Ja siihen samaan tässä syyllistyn minäkin… Senpä vuoksi revin itseni irti metakeskustelusta ja keskityn miettimään Tärkeitä Asioita.

* * *

Syy siihen, miksi kirjoitin vastineet tänne Pinseriin oli julkisen kommentointimahdollisuuden puuttuminen sekä Suodattimesta että Pekkaspacesta. Olen aina silloin tällöin kaivannut mahdollisuutta jakaa julkisesti mielipiteitäni weblogeissa olevista jutuista. Vaan käyhän se näinkin… Pinserissä kommentointi sen sijaan on mahdollista ja myös toivottavaa – joko suoraan tänne saitille tai sitten omassa weblogissasi.

1 thought on “Kommentointia

  1. Huomenta,

    Ristiretkeä “Real” “Player”:iä vastaan kaydaan abt kaikilla tahoilla, niin myos itsekin.
    W32-maailmassa juurikaan mikaan ei voi olla arsyttavampaa kun Samikin kuvaama palyerin etsiminen ja jalkien siivoaminen, mutta..
    Itse vapaaseen softamaailmaan konsulttiliunuxin (mandrake) myota pikkuhiljaa siirtyneena pikkunorttina huomasin etta aivan kaikki “Real”:in sofat eivat ole taydellisen hanurista. “Realilta” saa, tosin ei niiden saitilta tietaakseni, tuon “real”one-playerin myos linukalle ja vastoin kaikkia odotuksiani tuote ei tehnyt koneelleni mitaan tuhoa ja player oli muutenkin jotenkin asiallisen tuntuinen, ei mitaan kaaddam mainoksia tai muutakaan suoranaista vittuilua. Älköön kukaan nyt pitäkö minua mitenkaan real-ystavallisena, olin vain positiivisesti yllattynyt kun player toimi paremmin kuin auttavasti ja nyt linuxini osaa soittaa edes jotain striimiä.. :)

    /r0ck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *