Kommentointia

Aamun blogikierroksella trmsin (jlleen kerran) muutamaan mielenkiintoiseen juttuun jotka kirvoittivat kommentteja.

Pekka kirjoittaa kokemuksistaan RealOne Playerin asennuksesta ja siit, kuinka uusi asennus aiheutti enemmn tuhoa kuin hyty. “Hauskaa konkurssia“, toivottaa Pekka RealPlayerille.

Itse olen tysin valmis allekirjoittamaan toivotuksen. RealPlayer on kynyt hermoilleni jo vuosien ajan. Uutta konetta varustaessa trm ennemmin tai myhemmin tilanteeseen jossa jonkin mielenkiintoisen videoleikkeen vuoksi Realin tuotteiden asentamista ei voi en lykt. Vuorossa on silloin retki Realin saittiin, jossa maksuttoman playerin lytminen vaatii linkin lytmist toinen toistaan eptoivoisemmin “OSTA OSTA” -linkkien vlist.

Kun ohjelman on saanut lopultakin asennettua koneelleen, seuraavaksi on vuorossa siivousoperaatio jossa poistetaan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin asennetut kirjanmerkit, shortcutit, mainossoftat, postituslistatilaukset jne.

RealPlayer oli aikoinaan seksiks teknologian edellkvij, mutta valitettavasti se on nykyn vajonnut kyttmn samaa “ky asiakkaasi hermoille niin paljon kuin mahdollista” -liiketoimintamallia kuin niin moni muukin aikoinaan hyv palvelu. Yahoo on toinen surullinen esimerkki samasta taantumasta.

* * *

Ilya kirjoittaa Suodattimessa mainion koosteen tll hetkell tulikuumasta weblog-ilmist. Uusia weblogeja pulpahtelee maailmaan kuin sieni sateella ja weblogien merkityksest kydn vilkasta keskustelua. Erityisen teemana vaikuttaa juuri tll hetkell olevan journalistien ja asiantuntijoiden siirtyminen verkkoon. Ksissmme lienee Internet-maailman uusin meemi.

Vlill alkaa kuitenkin tuntua ett koko weblog-ilmi alkaa tukehtua itseens. Kun Daypopin Top40:ss suuri osa linkeist ksittelee weblog-ilmin uusimpia tuulia ja kirjoittajat linkittvt toistensa juttuihin siit, kuinka tm uusi ilmi muuttaa maailmaa, ilmille alkaa kyd samalla tavalla kuin sammalelle jolle on sytetty sammalsurmaa.

Ja siihen samaan tss syyllistyn minkin… Senp vuoksi revin itseni irti metakeskustelusta ja keskityn miettimn Trkeit Asioita.

* * *

Syy siihen, miksi kirjoitin vastineet tnne Pinseriin oli julkisen kommentointimahdollisuuden puuttuminen sek Suodattimesta ett Pekkaspacesta. Olen aina silloin tllin kaivannut mahdollisuutta jakaa julkisesti mielipiteitni weblogeissa olevista jutuista. Vaan kyhn se ninkin… Pinseriss kommentointi sen sijaan on mahdollista ja mys toivottavaa – joko suoraan tnne saitille tai sitten omassa weblogissasi.

One thought on “Kommentointia

  1. Huomenta,

    Ristiretke “Real” “Player”:i vastaan kaydaan abt kaikilla tahoilla, niin myos itsekin.
    W32-maailmassa juurikaan mikaan ei voi olla arsyttavampaa kun Samikin kuvaama palyerin etsiminen ja jalkien siivoaminen, mutta..
    Itse vapaaseen softamaailmaan konsulttiliunuxin (mandrake) myota pikkuhiljaa siirtyneena pikkunorttina huomasin etta aivan kaikki “Real”:in sofat eivat ole taydellisen hanurista. “Realilta” saa, tosin ei niiden saitilta tietaakseni, tuon “real”one-playerin myos linukalle ja vastoin kaikkia odotuksiani tuote ei tehnyt koneelleni mitaan tuhoa ja player oli muutenkin jotenkin asiallisen tuntuinen, ei mitaan kaaddam mainoksia tai muutakaan suoranaista vittuilua. lkn kukaan nyt pitk minua mitenkaan real-ystavallisena, olin vain positiivisesti yllattynyt kun player toimi paremmin kuin auttavasti ja nyt linuxini osaa soittaa edes jotain striimi.. :)

    /r0ck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *