Viisukuumetta?

Suomen historiallista euroviisuemnnyytt ja -isnnyytt tulee seurattua vain mediasta, jos ei jostain tupsahda viime hetkill edullisia lippuja johonkin nytkseen ilman erityist metsstyst. Havahduin kisojen lheisyyteen eilen, kun Sami voitti jaikun arvonnassa semifinaalin ern ennakkonytksen lipun. Sen kyttminen kuitenkin osoittautui liian mutkikkaaksi. Aikataulujen lisksi mttivt Helsingin hotellien hinnat ne nyttvt olevan moninkertaisia tavalliseen nhden.

No, ymmrthn sen. Jostain syyst minun on mahdotonta tarkastella mitn Suomen euroviisuihin liittyv kriittisesti. Suorastaan tuohduin, kun Hanna Pakarista moitittiin kansainvlisen lehdisttilaisuuden jlkeen huonosta englannintaidosta lpiss. (Kokeilkaa itse kylmiltn selvitt suomalaista raskasmetalliskene, parhaat besserwisserit.)

Jopa Jaana Pelkonen nytt tll kertaa loistavan ja hehkuvan juontajana kerrassaan esimerkillisesti lava on kerrankin tarpeeksi avara isommallekin ilmaisutavalle. Ja voi veljet, se hauen leukaluu, se on hieno, Vinmiseen asti kaivautuvaa mytologiaa ajanmukaisesti toteutettuna. (Lause ei sisll sarkasmia.)

Tst voi tehd vain yhden johtoptksen. Suomalaisena olen jvi, ovathan kotimaahan saadut euroviisut ennen muuta Suomen thtihetki ylikansallisessa mediajulkisuudessa. Jopa Tarinatalon tuottamat “postikortit” nyttvt minusta hyvilt, enk osaa olla samaa mielt mainonnan asiantuntijan kanssa siit, ett ne eivt muka ole markkinointiviestinnllisesti tarpeeksi vahvoja tai riittvn fokusoituneita… Nehn ovat tiukan journalistisesti toimitettuja ja aitoja! (Kai ne jvt nettiin katseltavaksi viisujen jlkeenkin?)

Suomi-kuvaa maailmalla joskus tutkineena olen varma, ett kaikenlainen kliseinen stereotyyppisyys on varmin tapa antaa falski vaikutelma. Sellainen on tll kertaa vltetty taitavasti, mik ei taatusti ole helppo homma. Viisukuume nousee.

10 thoughts on “Viisukuumetta?

 1. Hmm, lastun lopusta tulikin mieleeni: psykan kirjassani taisi olla lainaus sinun tutkimuksestasi. Aika vanha kirja: (suhteita- min, me ja muut) ja heti tuli mieleen, ett onkohan Pinserin Riitta. En omista kirjaa en, joten en voi tarkistaa. Lukiokirja siis kyseess.

 2. Kiinnostavaa! Enp ole tiennytkn tuosta. :-) Teema kyll kuulostaa tutulta, kirjoittelin muutamia artikkeleita noista asioista joskus 1992-1995 tienoilla.

 3. Mit niist hotellien hinnoista?? Teitsut on tll skeness niin keskeisi henkilit ja tunnettuja ettei tarvi kuin vinkaista ypaikan tarve, niin varmasti jrjestyy.

 4. Kiitos, pidetn mieless mahdollinen nukkumapaikka vastaisen varalle, Z. Z kuten Zzzzzz? :-)

 5. Ne muutamat postikortit mit nyt on tulleet (telkkarista) nyttvt kerrassaan loistaville! Kerrankin huumoria eik vaan maisemia. :)

 6. On ollut vhn liikaa hype, yks fukenin lauantai-illan proggishan se vain. Varsinkin viimevuotta vhemmn fiilist pytyss, tuolloin tiesi ett nyt on hyv kala muhimassa ja jotain spesiaalia voi tapahtua. Nyt tiet, ett se on jotain pikkunppr, pikkuvitsikst ja pikkuiloista suomi-hymistely. Ja joku melko keskinkertainen bulgarialainen akti korjaa potin, ja ei meitin Hannalla ole mahiksia. 14 milli sitten tst maksamme. No joo, antaa nyt menn kun kerran elmssmme tm tapahtuu.

 7. Riitta, muuten kyll mutta pitpi tutustua hiukan paremmin ennen kuin jaan parisnkyni yksissni :-D On ts muistaakseni kolmea ihmisbnaa nukutettu liskseni. Ei itkeneet.

 8. Z, iiks. Ehk ne ei uskaltaneet itke? :D

  Katsoimme viisut televisiosta, hienoa valaistustyt ja rytmikst ohjausta ihaillen. Krisse (ja ehk Joulupukkia, hmm) lukuun ottamatta kaikki meni mielestni ihan nappiin. Sit paitsi yksi suosikkibiiseistni voitti, joten ilta oli siltkin osin onnistunut. Moooooolitva … hyv biisi ja parani visuaalisesti noin tuhannesti kunnon lavasteista, puvustuksesta ja televisioinnista. Hyv YLE.

 9. Kyll, hienot viisut oli! Krissen rooli olisi tosin saanut jd siihen torikansan huudattamiseen. Eik ne viisut meill maksanut niin paljoa. ;P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *