Pavlovin Totti

Koiruliblogista piv. Kultainennoutajamme Totti, 3 v., on tavallisesti varsin rauhallinen ja ystvllinen otus. Tosin se joutuu toisinaan nenns vietvksi ja lakkaa kuulemasta kskyj. Ilman ihmisen kdess olevaa makupalaa helponkin komennon prosessoiminen Totin aivoissa voi mys kest sangen kauan. Yleisesti ottaen uhmain ohitettuaan kultsumme on kuitenkin ollut kohtuullisen ksiteltv otus, joskaan ei erityisen nopea oppimaan.

Poikkeuksen muodostaa jtelauton svel. Totti kuulee sen lhestymisen noin puolentoista tunnin ajan. Joskus on tullut ostettua jtel autosta, ja silloin koirakin sai maistiaisia. Tuloksena on Pavlov-ilmi, joka ilmenee ylenmrisen syljenerityksen lisksi sekavana kyttytymisen muuten melko rennossa koiraelimess. Se sntilee ympriins, vinkuu, valittaa ja haukkuu sek yritt vlill kiivet syliin. Lopun aikaa se lhtt ja trisee kuin ilman heroiiniaan jnyt narkkari.

Ehdollistamisen voima on hmmstyttv, varsinkin kun koira ji koukkuun parista jtelkerrasta. Pist miettimn, onko jtelautolla yht tehokas vaikutus muihinkin koiriin.

4 thoughts on “Pavlovin Totti

  1. Juu koirat. Ja viisivuotiaat pojannassikat. Keskiviikot ovat meill pin liev tuskaa, kun se perhanan mobiili pyrii tss muutaman kilsan steell koko pivkiertonsa ajan.

  2. Ja siksi lapsille tuleekin kertoa, ett jtelautosta soitetaan ko melodiaa silloin kun jtelt ovat loppuneet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *