6 thoughts on “Saapa nhd

 1. Asiaa en ole enemmn seurannut niin kysyn, ehk typerikin. Estk tm nyt kalliin hoidon yksinisilt naisilta ja naispareilta, jotka ovat terveit ja lisntymiskykyisi, mutta haluavat pist lapsen alulle nimenomaan vain hedelmityshoidon kautta? Eli terveit ihmisi ei hoideta? Tss en kkiseltn ne mitn vr, mutta koska siin jotain sellaista tytyy olla asiasta nousseen haloon vuoksi, joku kertonee sen minulle.

  Ja juu, adressin tekstist en lytnyt vastausta.

 2. Tuota tuota. Yksinisten naisten ei minusta pitisi joutua hankkimaan lapsia ns. yhdenillan “menetelmll”, joten hedelmityshoito olisi tss se ainoa jrkev vaihtoehto. Vai pitisik AIDS-riskin kuulua lapsen hankkimiseen?

  Hinnasta puheenollen, huvikseen ei varmaan kukaan tllaisia hintoja maksele: http://www.felicitas.fi/suomi/hinnasto/hinnasto.aspx Tmhn on – luulisin – yksityist lkrihoitoa joka ei kuulu ns. ilmaisen terveydenhoidon piiriin, eli asiakas maksaa. (Ei, minulla ei ole virallista tietoa asiasta, joten korjatkaa jos arvaan vrin.) Kelakorvausten kulut yhteiskunnalle ovat parhaimmillaankin marginaaliset.

  Lesboparit luultavasti tarvitsevat hoitoja vain jos sperman luovuttajaa ei lydy muuten tai hedelmittymisess on todellisia (terveys)ongelmia. Ns. muumimuki-menetelm on ksittksen yleisin kytnt. (Inseminaatio kotona, johon ei tarvita lketieteellisen henkilkunnan apua.) Luovuttajakin yleens lytynee lhipiirist.

  Jos hoidot kielletn yksinisilt naisilta ja naispareilta, se tarkoittaa mys kieltoa hoitaa terveydellisi hedelmittymisongelmia. Se, taas, on selkesti rike syrjint ja ihmisoikeusjulistuksen vastaista. Mutta ehkp YK:n julistukset eivt pde Suomessa?

 3. Mussa taitaa asua pikkuhitleri, kun oo sit mielt, ettei “sairaille” ihmisille sais antaa hedelmityshoitoja (paisi ehk niille, joiden kyvyttmyys johtuu ITSEHANKITUSTA taudista). Elimelliset kyvyttmyysviat kun tuppaa periytyy. Selit siin sit muksulle, et “kultapieni, et s voi saada lapsia”. Ainaki pitis lapsille laittaa rahasto valmiiksi niiden omia hedelmityshoitoja varten…

 4. Wilhelmiina olet oikeassa, nuo hinnat tosiaan siunaantuvat maksettaviksi itse. Kelavhennys toki on, mutta kokonaissummat hipovat sellaisia mri, ettei niit hoitoja kepein perustein tehd.

 5. No eikait siin sitten mitn jos yhteiskunta ei maksa. Sitten en minkn ymmrr miksi tuota yritetn kielt, vaikka omasta pussista vanhemmat lapsen maksaisivat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *