6 thoughts on “Saapa nähdä

 1. Asiaa en ole enemmän seurannut niin kysyn, ehkä typeriäkin. Estääkö tämä nyt kalliin hoidon yksinäisiltä naisilta ja naispareilta, jotka ovat terveitä ja lisääntymiskykyisiä, mutta haluavat pistää lapsen alulle nimenomaan vain hedelmöityshoidon kautta? Eli terveitä ihmisiä ei hoideta? Tässä en äkkiseltään näe mitään väärää, mutta koska siinä jotain sellaista täytyy olla asiasta nousseen haloon vuoksi, joku kertonee sen minulle.

  Ja juu, adressin tekstistä en löytänyt vastausta.

 2. Tuota tuota. Yksinäisten naisten ei minusta pitäisi joutua hankkimaan lapsia ns. yhdenillan “menetelmällä”, joten hedelmöityshoito olisi tässä se ainoa järkevä vaihtoehto. Vai pitäisikö AIDS-riskin kuulua lapsen hankkimiseen?

  Hinnasta puheenollen, huvikseen ei varmaan kukaan tällaisia hintoja maksele: http://www.felicitas.fi/suomi/hinnasto/hinnasto.aspx Tämähän on – luulisin – yksityistä lääkärihoitoa joka ei kuulu ns. ilmaisen terveydenhoidon piiriin, eli asiakas maksaa. (Ei, minulla ei ole virallista tietoa asiasta, joten korjatkaa jos arvaan väärin.) Kelakorvausten kulut yhteiskunnalle ovat parhaimmillaankin marginaaliset.

  Lesboparit luultavasti tarvitsevat hoitoja vain jos sperman luovuttajaa ei löydy muuten tai hedelmöittymisessä on todellisia (terveys)ongelmia. Ns. muumimuki-menetelmä on käsittääksen yleisin käytäntö. (Inseminaatio kotona, johon ei tarvita lääketieteellisen henkilökunnan apua.) Luovuttajakin yleensä löytynee lähipiiristä.

  Jos hoidot kielletään yksinäisiltä naisilta ja naispareilta, se tarkoittaa myös kieltoa hoitaa terveydellisiä hedelmöittymisongelmia. Se, taas, on selkeästi räikeää syrjintää ja ihmisoikeusjulistuksen vastaista. Mutta ehkäpä YK:n julistukset eivät päde Suomessa?

 3. Mussa taitaa asua pikkuhitleri, kun oo sitä mieltä, ettei “sairaille” ihmisille sais antaa hedelmöityshoitoja (paisi ehkä niille, joiden kyvyttömyys johtuu ITSEHANKITUSTA taudista). Elimelliset kyvyttömyysviat kun tuppaa periytyy. Selitä siinä sit muksulle, et “kultapieni, et sä voi saada lapsia”. Ainaki pitäis lapsille laittaa rahasto valmiiksi niiden omia hedelmöityshoitoja varten…

 4. Wilhelmiina olet oikeassa, nuo hinnat tosiaan siunaantuvat maksettaviksi itse. Kelavähennys toki on, mutta kokonaissummat hipovat sellaisia määriä, ettei niitä hoitoja kepein perustein tehdä.

 5. No eikait siinä sitten mitään jos yhteiskunta ei maksa. Sitten en minäkään ymmärrä miksi tuota yritetään kieltää, vaikka omasta pussista vanhemmat lapsen maksaisivat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *