Mellakkauutisointia

Kirjoittaja Riitta, 3.5.2006

Iltalehti väitti, että vihreiden nuorisopomo oli vappumellakoissa mukana. Ei ollut, kirjoittaa “pomo” itse. Olisiko aiheettoman syyttelyn sijasta aika miettiä, miten pätkätyöläisten ja työttömien asiat saataisiin kuntoon? Ai niin, sehän ei myy irtonumeroita.

  Jutussa “Mellakkauutisointia” on 3 kommenttia:

  • marimba says:

   Tai ainakin vetää isot erisuuruusmerkit asiallisten maailmanparantajien ja elämäntaparäyhääjien välille.

  • dfile says:

   Niin siis Iltalehden pitäisi miettiä miten pätkätyöläisten ja työttömien “asiat saataisiin kuntoon”? Miten vaikuttavaksi neljännen valtiomahdin pohdinnat arvioitte?

  • Riitta says:

   dfile, arvioin että laajalevikkisten lehtien päätoimittajilla on erittäin paljon valtaa Suomessa. Erityisesti Iltalehti on iltapäivälehdistä jo pitempään politikoinut nostamalla esiin yksityiselämän piiriin kuuluvia yksityiskohtia poliitikkojen elämästä ja revittelemällä niitä lööpeissä. Lienee asiallista vaatia, että revittelyt edes pitäisivät paikkansa.

   Neljäs valtiomahti pitkälti määrää mistä keskustellaan ja miten. Haastateltavien valinnalla se jopa määrittää, kuka keskustelee julkisesti.

   Minusta voimme vaatia, että myös abstrakteista asioista tehdään kiinnostavia juttua. Laatujournalismi perustuu faktoihin, joiden kaivamisessa esiin toimittajat ovat ammattilaisia. Näkökulmia pätkätyöläisten ja työttömien elämään löytyisi epäilemättä pilmin pimein. Samoin erilaisia ratkaisuehdotuksia. Eri asia on, saako niistä lööppikamaa.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.