Atena julkaisee Hapulia

Kirjoittaja Riitta, 21.4.2006

Atena julkaisee Selibaattipäiväkirjat elokuussa. Liekö kyseessä ensimmäinen blogin pohjalta syntynyt romaani Suomessa?

  Jutussa “Atena julkaisee Hapulia” on 10 kommenttia:

  • Heissan, kiitos puffista!

   Ainakaan minä en tiedä, että blogin pohjalta olisi vielä syntynyt romaaneja. Selibaattipäiväkirjat tulee ulos elokuulla, joten sinne asti pitäisi vielä itsekin jaksaa odottaa:)

   Ehkä pian näemme kirjakaupoissa Pinserin maailma- ja Mitvitin muistelot -nimisiä opuksia?:-)

   Blogi ja nettipäiväkirjat ovat kovasti erilaisia ja erimuotoisia kokonaisuuksia kuin kirja, siinä homman haaste ja hienous. Kun mietin noiden kahden eroa, tuli mieleen juuri se perinteinen ‘jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä’:D

   Kevätterveisiä ja kaikenmoista hienoa Pinserilään!

  • Riitta says:

   “Pinserin maailma” – wau, kuulostaa hienolta. :-)

  • Kanerva Eskola says:

   Birdyn tekstiä tosiaankin voi kustantajan tietojen perusteella pitää ensimmäisenä suomalaisen blogistanin maailmasta syntyneenä kirjana. Pasi Kiviojan legendat julkaistiin kirjana 2001, mutta tekstit olivat jo verkkomuodossaan niin kaunokirjallisia, että varsinaisesti blogien kanssa niillä ei ole mitään tekemistä.

   Selibaattipäiväkirjat löytyvät kaupoista näillä näkymin ennen elokuun puoliväliä. Lisää tietoja löytyy Atenan sivuilta (www.atenakustannus.fi) toukokuussa.

   Kanerva Eskola
   kustannustoimittaja / Atena Kustannus
   http://www.atenakustannus.fi

  • Riitta says:

   Saadaankohan tästä Suomeen uusi kirjasota – Mintullahan on sekä vakiintuneet kannattajansa että vastustajansa. Jotenkin näen jo joukon jos toisenkin marssimassa barrikadeille. :)

  • sea says:

   Karri Kokon Varjofinlandia väännettiin kirjaksi jos oikein muistan? Mutta ei sekään ole ihan sama asia… :)

  • Ei se kirjasota mitään, mutta kun usein tuppaavat hiiltymään mielipiteistä niin paljon, että kuvittelevat kirjoittajat punaisiksi vihtahousuiksi hiilihankoineen ja sarvineen kaikkineen:-D Toisaalta on hienoa, jos jokin herättää voimakasta keskustelua, sillä suomalaisilla on yleensä tapana vain sietää ja hymistä.

   Jännä nähdä, synnyttääkö tämä jonkun oman uuden kirjagenren, blogistiikan? Kirjallisuuden ja kulttuurin tutkijat, hohoi?:-)

  • Riitta says:

   “Kirjallisuuden ja kulttuurin tutkijat, hohoi?:-)”

   Kuulolla ollaan. :-)

  • Katri says:

   Mites noi juoppohullun päiväkirjat, eivätkös ne alunperin olleet jonkinlainen blogitsydeemi?

  • Katri, Juoppohullun päiväkirjat oli kieltämättä ihan eka web-sivukirjoittaja, josta tehtiin omakustannekirjoja ja sittemmin Like halusi Juhan talliinsa.
   Mutta Juoppohullu teki tuonkin niin aikaisin, ettei jäänyt odottamaan blogien maihinnousua:)

  • Kari Haakana says:

   “Jännä nähdä, synnyttääkö tämä jonkun oman uuden kirjagenren, blogistiikan?”

   On syntynyt jo. Irakin sodasta on syntynyt jo useita blogeihin perustuvia kirjoja sekä siviilien että sotilaiden näkökulmasta (Baghdad burning, Baghdad blog). Belle de Jourin seksiblogiromaani on jo suomennettukin enkä ihmettelisi, jos Washingtoniette-blogin pohjalta syntynyt romaani suomennettaisiin sekin.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.