Kauhistava Koukkuniemi

IMG 0097 1

Asuimme seitsemn vuotta Koukkunieme vastapt Tampereella. Usein tuli iltaisin katseltua vanhainkodin valoja ja mietitty, minklaista vanhuutta siell vietetn. Nythn sekin on kynyt selville.

Tuntuu surkealta ajatella, minklaisia krsimyksi Koukkuniemess on epilemtt koettu ja koetaan, kun 280 asiakasta kohti on yksi yhoitaja. Muun muassa Laura Tohka bloggaa aiheesta.

IMG 2764 1
Oma isoitini halusi el kuolemaansa asti, 96-vuotiaaksi, yksin kotona. Niin paljon hn pelksi vanhainkotiin joutumista. Ilmeisesti se ei ollut aivan turhaa, vaikka Tampere ei ollutkaan hnen asuinpaikkansa.

11 thoughts on “Kauhistava Koukkuniemi

 1. Jrkyttvint on se, ett satojen henkiliden vajeen on annettu olla. Tm kielii siit, ett kytnt on yleinen eik vain Tamperelainen ilmi. Toivoisi totisesti lninhallitusten sek Suomen Kuntaliiton tutkivan asiaa vlittmsti. Oikedenkynnit ovat hyvin hidas ja uuvuttava keino saada ihmisoikeuksia vanhainkoteihin.

 2. Olen miettinyt, kuinka paljon vapaaehtoiset tyntekijt pahentavat tilannetta Koukkuniemess? Mummon kammarin kautta haetaan koko ajan lis henkilit Koukkuniemeen ulkoiluttamaan vanhuksia ja seurustelemaan heidn kanssaan. Ajatus on lmmin ja hyv, mutta toimiiko se haittana?

  Luulen ett Koukkuniemess lasketaan jo osa vapaaehtoisista melkein henkilkunnan osaksi. Jos nit auttajia ei olisi, niin tilanne olisi todettu pahaksi jo vuosia aiemmin. Vanhustyss tarvitaan ammattilaisia, kuten muissakin vaativissa tiss. Eihn kukaan hae vapaaehtoisia kadunrakennukseen, rakennusvalvontaan tai hammashoitolaan?

  Min olen vieraillut Koukkuniemess, isni oli siell satunnaisesti hoidossa jotta omaishoitajana toiminut itini sai pit lomaa. Tm kytnt kyll lopetettiin, koska siit oli vain haittaa. Koukkuniemess isni kunto ja terveydentila meni nopeasti alaspin ja kotona kesti taas monta viikkoa saada tila samaksi kuin se oli ennen laitoshoitoa.

  Menk tutustumaan Koukkuniemeen, mutta kykp sitten Kaupin sairaalassa. Kannattaa ottaa pyykkipoika mukaan!

 3. Hauska kuva, sumuinen talo kuin jostain kauhuleffasta.
  Outoa muuten ett hoitajat, ei omaiset, kantelivat asiasta,
  luulisi satojen vanhusten omaisissa olleen edes jonkun jolla
  olisi edes hiukan arviointikyky.

 4. tilanne on hyvin samanlainen ympri suomea. usein tahtoo kyd niin, ett omaiset valittavat hoitajista, kun eivt tule ajatelleeksi, ett siell yksi raukka tekee niska limassa tit aivan mahdottoman potilasmrn kanssa. moni omainen nkee sen lyhyen hetken hoitotoiminnasta (kun ky kerran kuussa puoli tuntia moikkaamassa isomummoa) ja sen perusteella tuomitsee hoitohenkilkunnan.

  min en ihmettele ptkkn, ett hoitaja oli se joka lhti. he tekevt kauheasti hommaa surkealla palkalla ja saavat usein silti haukut niskaansa. vanhustenhoito ei ole tist kevyimpi. harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, ett sit on itsekin joskus vanha ja mahdollisesti samassa tilanteessa. pttjille pitisi muistuttaa, ett mits sitten kun olet itse kakkavaipoissa liikuntakyvyttmn ja sinua (sek pariasataa muuta) vahtii yksi (nykysupistusten takia suunnilleen kirjekurssilla opiskellut) hoitaja?

 5. Muutaman pivn takaisen avunpyyntni johdosta kerron, ett olen onnistunut palauttamaan Word ja Exel-ohjelmat ruotuun turvapivityksen jljilt. Se kvi Microsoftin sivuilla lataamalla Officen uusia pivityksi niin paljon kun tarjottiin. Kaikki ei menneet lpi – herjasi, ett lataukselle sopivaa kohdetta ei lydy, mutta useimmat meni lpi. Se riitti. Nyt niin Word kuin Exelkin pelitt sutjakasti.

 6. Surulliseksi tekevt tllaiset uutiset. Bloggasin itse juuri TAYS:in ensiavun puutteista – onkohan tllainen asioiden hoito jotenkin muodostumassa kytnnksi tll Tampereella?

 7. Olen mielenkiinnolla seurannut ,joskin pahoilla mielin ,haukkumistamme _siis Koukkuniemen henkilkuntaa.Sen tekee tasan sellaiset persoonat,jotka juosten siell kyvt,,eivt viipyellen.Kiva se on sanoa,jos taatansa / maamonsa sinne saa jotakin kautta;iiik..nyt ei hoidetakkan kunnolla,ei ainakaan niin hyvin kun olisin itse..tm ei ole taivaan esikartano,ottakaa huomioon..TM ON KOTI iloineen ja suruineen ,nauruineen ja itkuineen,mutta rakastavien ksien lhell.Tuskin me pelkn palkan takia monta kertaa pivss peet halutaan pest?Me ollaan lhell omasta halusta.Min vuodesta -84.

 8. Ajattelin vain kirjoittaa, ett ainakaan viime kesn 2006 Koukkuniemess tiss ollessani, siell ei ollut vain yksi hoitaja paria sataa kohti. Vaan joka osastolla oli vhintn yksi yhoitaja. Ja osastoilla on noin 30 asukasta.

  Sairaanhoitajia on isin vhemmn, he antavat mys puhelimitse neuvoja jos joku perus-/lhihoitajista sit tarvitsee.
  Voimia kaikille sinne Koukkuniemeen, se on trke tyt.

 9. Minusta koukkuniemess hoidetaan vanhuksia hyvin itsekkin siel olen aikonani tyskennellyt yli 15vuotta.

 10. Itse tyskentelin koukkuniemess useita vuosia, ty oli rankkaa henkilkunnan vhyyden vuoksi, mutta vaikka useita osastoja kiersin en koskaan nhnyt laiminlyntej asukkaiden hoidossa.

 11. ihmettelen suuresti joitakin koukkuniemess tyskentelevi hoitajien ammattitaitoa…satun tietmn ern miespuolisen hoitajan joka pian kykenee tyskentelemn korkeammassa asemassa,vie lkkeit omiin tarkotuksiinsa ja jopa kauppaa niit eteen pin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *