Vallanpönkittäjät

Sedis on kirjoittanut kiinnostavan puheenvuoron HS:n juttuun poliitikkojen blogeista. En nyt ota itse HS:n juttuun kantaa. Sen sijaan minua huvittaa melko lailla ajatus poliitikoista bloginpitäjinä, jotka vain haluavat pönkittää rajattomasti omaa valtaansa ilman muita tarkoitusperiä.

Arvatkaapa, miten helppoa on saada useimpia poliitikkoja edes ymmärtämään mikä on blogi, saati että sellaista voisi olla hauskaa ja hyödyllistä pitää vaalien alla. “Ei mulla vaan oo mitään halua kertoa itsestäni mitään” -tyyliset vastaukset ovat jo käyneet tutuiksi vuosien ajan.

“Avoin blogi ei välttämättä tarkoita kaikkein syvimpien tuntojen jatkuvaa kirjaamista”, olen perustellut useaan otteeseen.

“Mutta kun en mä vaan halua pitää sellaista julkista päiväkirjaa”, kuuluu yleensä säkenöivä vastaus.

Olemme vasta nähneet politiikan avatgardistisen kärjen crème-de-la-crèmen huippuyksilöiden bloggaavan, sanokaa mun sanoneen. Vasta kun Tuppuranmäen ja Talviahteenkolun jokainen kunnallispoliitikko alkaa rutiininomaisesti kirjata mietteitään muiden arvioitavaksi, on aika perustaa blogikoulu, jossa kerrotaan mitä saa tehdä ja mitä ei, ja pitääkö kommentit sallia.

7 thoughts on “Vallanpönkittäjät

  1. Minun mielestäni on täysin tyhmää se, että joihinkin blogeihin, kuten Alex Stubbille, ei voi kommentoida. Poliitikkojen blogit jos mitkä olisivat parhaita mahdollisia paikkoja nimenomaan näkökulmien tarkasteluun, jopa väittelyyn.

    Kysyin Stubbilta, miksei hänen blogiinsa voi kirjoittaa kommentteja. Hän käytti esimerkkinä sitä jotain tyyppiä keskieuroopassa, jonka blogi tulvi asiattomuuksia.

    Voihan kommentteja käyttää moderoinnin kautta, kuten esim HS tekee. Joten perustelu ei oikein ole vedenpitävä.

    Eikö kansanedustajatkaan ole valmiita keskustelemaan?

  2. Minä jouduin äsken poistamaan blogistani kommentointimahdollisuuden. Eräs innokas häirikkö (käyttää nimimerkkiä iltakajo) pisti loukkaavan kommentin lähes 90:een blogipostaukseeni! Hän käytti tähän operaatioon pari tuntia aikaa. Hänen ahkerointinsa tulos näkyy blogissani. En voi tätä käsittää!
    Opetus on tämä: Jos minun vaatimaton blogini houkuttelee tuollaiseen käsittämättömään häiriköintiin, voin hyvin ymmärtää miksi joku julkisuuden henkilö luopuu kommentointimahdollisuudesta blogissaan.

  3. Hurjaksi on mennyt tämäkin. Ei pieni ihminen kyllä aina jaksa ymmärtää.

    Moderointi lienee toisinaan oikeasti hyvä ratkaisu. Ja interaktiivisuus lienee nykyajan blogien suola ja sokeri.

  4. Itse olen tähän asti selvinnyt käytännössä ilman häiriköintiä. Kommentteihin on vain aina välillä ilmestynyt pornolinkkilistoja joltain puolalaiselta ip:ltä… Toisaalta ymmärrän niitä kollegoja, jotka ovat päättäneet jättää kommentointimahdollisuuden pois. Useampikin on tullut kertomaan, että kyseessä on ollut tietoinen valinta. Sähkö- ja paperipostina tulee välillä sen verran asiatonta tavaraa, että ajatus sellaisen törkyn päätymisestä omille sivuille ei välttämättä houkuta…

  5. (asian ohi. muistaako pinseriläiset osoitetta bloginimiautomaatille? muistan sellaisen joskus nähneeni ja haluaisin löytää uudestaan.)

  6. Minun blogillani voi kommentoida vain ne henkilöt, joitten oikean nimen tiedän, ja nekin ennakkotarkastetaan, toistaiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *