Egyptissä pilakuvat julki jo lokakuussa? Mitä?

Pinserissä ei juuri ole kirjoiteltu Tanskan pilakuvakiistasta, sillä koetamme ymmärtää molempia osapuolia. Vaan uskottekos tätä: Egyptissä pilakuvat on näköjään julkaistu jo lokakuussa 2005, mutta asia ei näytä herättäneen sen kummempaa loukkaantumista profeetan puolesta. (via Killinki)

13 thoughts on “Egyptissä pilakuvat julki jo lokakuussa? Mitä?

 1. Jep, ja asian taustalla on paljon muutakin kummallista, tarkemmin ks. mun blokia:
  http://nyctalus.blogspot.com/2006/02/mohammed-cartoons-were-published-in.html
  ja
  http://nyctalus.blogspot.com/2006/02/are-we-on-road-to-religious-war.html

  Lyhyesti kerrottuna: taustalta löytyy arabimaiden poliittista peliä, Tanskan imaamit lisäsivät ylimääräisiä kuvia joukkoon kun he kävivät esittelemässä asiaa Lähi-Idässä ja joku/jotkut arabi-tv-yhtiöt jättivät uutisoinneissaan anteeksipyynnöt kääntämättä arabiaksi. Aika mielenkiintoista peliä – tosielämän saippuaoopperaa…

 2. Eräs Israel-kirjeenvaihtaja epäili todelliseksi syyksi hässäkkään sitä, että muslimit yrittävät siirtää maailman huomion painopisteen Eurooppaan Hamasin valtaannousun ja sen seurauksien sijaan.

 3. Siltähän se alkaa vaikuttaa. Kiinnostavaa on muuten huomata, miten yksityiset ihmiset ovat kuitenkin valmiita välittäjiksi tässäkin selkkauksessa. Anteeksipyyntöjä on kuultu niin tanskalaisilta kuin musliminuorilta.

 4. Muistaakseni ko. kuvat julkaistiin myös Tanskassa jo viime syyskuussa (!), kohu ja kaikki nykyiset sotkut tulivat vain huomattavalla viiveellä..

  Korjatkaa joku jos muistan nyt aivan väärin.

 5. kake, olisi kyllä kiinnostavaa nähdä tuo juttu. Vahinko, että sitä ei löytynyt, vaikka muistelet asiasta kuulleesi.

 6. Riitta, kunhan muistelen. Saattoi olla Jordania ja vaikka mitä. Hankala löytää ;)

 7. Egyptistä en tiedä, mutta ainakin Jordaniassa kuvat julkaisseen lehden päätoimittaja sai potkut ja vielä syytteen:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Jyllands-Posten_Muhammad_cartoons_controversy

  “Three of the cartoons were reprinted in the Jordanian weekly newspaper al-Shihan[33]. The editor, Jihad Momani, was fired, and the publisher withdrew the newspaper from circulation. Jihad Momani issued a public apology, was arrested and charged with insulting religion.[34] Several of the cartoons were reprinted in the Jordanian newspaper al-Mehwar. The editor Hisham Khalidi was also arrested and charged with insulting religion. Both charges were dropped two days later.[35]”

 8. Kake, sekoitat kaksi asiaa.

  Se eroitettu päätoimittaja kehoitti PK:ssa väkeä vain rauhoittumaan ja julkaisi yhden pikku kuvan, kiihoitus oli kuitenkin jo purrut ja mies sai monoa.

  Kuvat julkaistiin kuitenkin jo kuukausia aiemmin egyptiläisessä valtalehdessa, asiasta kertoo esim: http://egyptiansandmonkey.blogspot.com/
  Ilman mitään reaktiota.

  Valitettava tapaus kaikenkaikkiaan. Harmittaa että tämän Viléninkin piti puuttua asiaan. Gummeruskin muutti kirjankantensa. Tässä ei ole enää mitään mieltä.

 9. Acedia, nyt kun Vilén on tuohtunut Suomen SIsun tempauksesta pistää sivuilleen pilakuvat, pitäisikö hänelle vinkata myös mitvitin taannoisesta jutusta, jonka kuvituksena on koko sarja? :-)

 10. Holy Land-blogista löytyy sivustoja, joissa voi ilmaista tukensa Tanskalle.
  Käykää laittamassa nimenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *