Bloggaajat kansalaisjournalisteina USA:ssa

Bloggaajia on Journalistin jutun mukaan USA:ssa akkreditoitu ensimmist kertaa journalisteina. Akkreditointi tarkoittaa tapahtumasta riippuen enemmn tai vhemmn vapaata psy tiedon lhteille.

En tied, onko kukaan yrittnyt Suomessa akkreditoitua bloggaajana. Kehitys nyttisi olevan kuitenkin menossa siihen suuntaan, ett maailmalla ns. kansalaisjournalismi aletaan ottaa entist vakavammin. Saa nhd, miten nopeasti tai hitaasti Suomi tulee perss. Toistaiseksi esimerkiksi journalismiin liittyvien apurahojen jaossa blogeja ei kokemusteni mukaan ole noteerattu.

5 thoughts on “Bloggaajat kansalaisjournalisteina USA:ssa

 1. Vaikken juuri jaksa blogitouhuja seuratakaan niin tuntuu ett jenkeiss bloggaamisen muodot ovat usein huomattavasti “vakavampia” tai enemmn ammattimaisella asenteella tehtyj verrattuna tkliseen blogikulttuuriin.

  Siin miss nkyvimpien jenkkiblogien jutut voisivat hyvn pivn olla vaikkapa Wiredista tai muusta vastaavasta voisi tklist blogitarjontaa verrata vaikkapa iltapivlehtiin. Kevytt raportointia ja juoruamista, harvemmin oikeasti mitn syvemp sanottavaa. Toki poikkeuksiakin on, mutta harva tuntuu konsistentisti tuottavan tuota “oikeaa” sislt. Mit ikin se sitten onkin.

  Sumppi

 2. Pivittiset uutiset 7. 8. 2004
  eli Blogi Harri Veijonen
  http://wwnet.fi/users/veijone/

  kirjoittaa:

  BLOGGAAJAT KANSALAISJOURNALISTEINA USA:SSA

  Bloggaajat kansalaisjournalisteina USA:ssa, kirjoittaa http://www.pinseri.com/:n emnt Riitta 7. 8. 2004. Riitta kertoo, ett “kehitys nyttisi olevan menossa siihen suuntaan, ett maailmalla ns. kansalaisjournalismi aletaan ottaa entist vakavammin. Saa nhd, miten nopeasti tai hitaasti Suomi tulee perss. Toistaiseksi esimerkiksi journalismiin liittyvien apurahojen jaossa blogeja ei kokemusteni mukaan ole noteerattu.”
  Vapaa tiedonvlitys kansalaisten toimittamin uutisin, jossa tm Seurakuntalainen-lehti omaa pitkt perinteet, on kehityst. Valitettavasti vaan taantumus on nousussa. Tiedot esimerkiksi Kiinasta kertovat, ett maa on sulkenut kansalaisiltaan psyn kristillisille nettisivuille. (Kiinan internetsensuuri systemaattista, Ristin Voitto 4. 8. 2004). Eihn Perkele mitn niin vihaa kuin Totuutta ja sen vapaata levityst. Ne se haluaa maailmasta poistaa. USA ja varsinkin kristikunta tuntuu yh enemmn olevan maailman hampaissa. Taantumus kulkee kehityksen nimell. Valitettavasti EU:n ja jopa Suomen johto on taattua kehityksen estett! Meidn sopii jakaa palkinto itse itsellemme. Perkele ei meit arvosta! HV

  Kiitos! Ehdotan ensimmist blogipalkintoa pinseri.comin Riitalle ja Samille

 3. Avokatsomo – http://avokatsomo.com/ – sai akkreditoitua bloggaajan “toimittajana” (lomakkeen mritelm) 31.7. – 7.8. pelattuihin liitokiekon MM-kisoihin tll Turussa.

  Mit suomalaisen ja amerikkalaisen blogikulttuurin eroihin tulee, yhdyn Sumpin huomioihin. Avokatsomokin on urheilubloggaamisen saralla amerikanserkkujaan jljess.

 4. Sangen usein eri yhteisjen tiedotustilaisuudet Suomessa on ihan avoimia. Akkreditoitumista vaativat yleens ainoastaan isommat yritykset, sek tilaisuudet joihin on paljon halukkaita, esim. erilaiset festivaalit. Tietysti urheilu on tss oma lukunsa, peleihin on pirun vaikea pst muuten, kuin isomman tiedotusvlineen edustajana. Seurojen tiedotustilaisuuksiin mahdollisuudet on varmasti paremmat.
  Todennkisesti mys akkreditoitumista helpottaa se, jos voi kertoa kirjoittaneensa aiemmin mys useista ei-akkreditoitumista vaativista tilaisuuksista.
  Mit tulee journalismin alan apurahoihin, niin uskoisin, ett jo mainittu juttujen tekeminen ennalta helpottaa ttkin. Mikli apurahan hakijan taustalta ei lydy mitn tunnetumpaa tiedotusvlinett “takaamassa tyn laatu”, niin omia ansioitaan ja aiheensa ekspertiisi joutuu aivan varmasti esittelemn sangen laajalti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *