Juhannus, iik

Niin pitklle kuin silm siint, pystyn aistimaan tietynlaisen juhannusangstin. Kaikki ovat menossa jonnekin, mutta minne pitisi? Juhannuksen menoliikenne alkanee pikapuoliin, mutta ents jos olet jo siell, vehrell maaseudulla? Pitisik ajaa mkille, jotta olo olisi varmasti tarpeeksi primitiivinen ja juhannusmainen. (Viime kesinen kokemus antaa viitteit, ett ainakin minun kannattaa sit vltt.) Festareille eivt kaikki taatusti halua, ja urbaani juhannus on tullut koettua moneen otteeseen. Samoin juhannus ulkomailla. Molemmat varsin erinomaisia juttuja, joskin jokin monoliittisen kulttuuriperimn agraarimuistissa tahtoo vlill tkki sanoen: Kun Suomessa luonnossa kerrankin on valoisaa yt myten, siit pitisi jotenkin onnistua ottamaan kaikki ilo irti. No niin varmaan, mutta miten? Kerropa juhannusvinkkisi.

9 thoughts on “Juhannus, iik

 1. Ni-in, tthn sit on itsekunkin tykn jouduttu pohtimaan. Olen ptynyt siihen, ett teeskentelen, ettei juhannusta olekaan. [Kethn min tss nyt yritn muiluttaa, tottakai kaapit pullistelee makkaraa ja oltta. Onneksi on yksi piv enemmn aikaa hvitt kaikki hankittu ruoka ja juoma.]

 2. Paras mahdollinen tapa viett juhannusta on istua kotona viimeisilln raskaana ja odottaa ett lapsi lhtee syntymn. En ole ennen kokeillut, mutta tn juhannuksena olisi tarkoitus (ellei se nyt halua synty ennen juhannusta jolloin vietn jussin sairaalassa – tapa kai sekin).

 3. Mielestni paras vinkki on se, ettei ota turhia paineita juhannuksesta ja siit miten se muka “pitisi” viett. Tekee vaan sit mist tykk. Tai on vaikka tekemtt yhtn mitn, sekin voi olla toisinaan ihan mukavaa. Turha kuitenkaan kytt aikaa stressaamiseen. Ja tt voi toki soveltaa vapaasti muihinkin juhlapiviin..

 4. Helppoa. Autenttinen hujannus on kivenheiton pss betonikolhoosistani Suomen ytimess. On kokkoa, bndi, makkaran kristely, juomatarjoilua ja tanssia.
  Hiukkan maksaa, mutta maksaa se mkkeilykin.

 5. Tydellinen juhannus tist uupuneen Puolison rinnalla pkaupunkiseudulla ilman lapsia ja naapureita. Puutarha on, ruokaa ja lukemista. On hyv olla.

 6. En voi vltty kaihertavista ajatuksista, ett haluaisin viett juhannuksen samaan tyyliin mit vuonna -93, kun oltiin Rantarockissa virroilla… Nuorison musiikki oli silloin hyv, eik ollut vakituista naista jarruna, ja juominenkin tuntui silloin viel joltakin, kun ei juonut joka piv.

 7. Vapaaliput Messiln -94 jo tuolloin yli-ikisen.
  Bnksit tehnyt ystvtr ainut joka lhti mukaan; tajuttoman kylm y (teltassa,iik) ja SIKAKIVAA :)

 8. Juhannus meni edellisen pivn tapaamani miehen kanssa jtskit syden Kaivarissa ja sohvalla klltellen. Itse olin tosi vsynyt tiden takia, toisella oli krapula. Aivan mahtava alku uudelle suhteelle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *