Mkkeilyelmyksi

Juhannusta edeltvll viikolla tuli kokeiltua jlleen mkkeily, tll kertaa Turun saaristossa. Lomastressi se aiheutti entisenlaisen mrn, joten ilmeisesti en ole edelleenkn muuttunut mkki-ihmiseksi.

Elmyksen vahvistamiseksi otin mukaan Meidn Mkki -lehden sek muutamia naistenlehti tavattoman monimutkaisine juhannusruokaohjeineen ja kalliine tekstimainoksineen, joissa kerrottiin mit kaikkea tilpehri ja askarreltavaa mkille tn vuonna kuuluu rahdata. Lisksi kuuntelin sitkesti Radio Suomea.

Monet mysteerit saivatkin (vajaan) viikon aikana ratkaisunsa. Miksi joka niemest, notkosta ja saarelmasta kuuluu jatkuvaa vasarointia ja pauketta kesisin? Koska mkill on niin tyls, kun kaikki pakolliset arkiaskareet on suurella vaivalla tehty. Ei siis ihme, ett mkkilomaansa viettvlle tulee piankin tarve alkaa jotain, kuten nikkaroida muutama terassi ja lissiipi kesrakennelmaansa, joka yleens muistuttaa ihastuttavalla tavalla pient parakkia.

Tosin nyt ei en mkkeily riit, vaan tarvitaan ymprivuotinen kakkosasunto. Tt ideaa on alettu paukuttaa phmme eri medioissa. Olisi hauska nhd joskus juttu, jossa kysytn MIKSI tarvitsemme kaksi asuntoa. Kokemusteni mukaan on erinomaisen tyls, kun tarpeelliset tavarat ovat aina muualla, kakkosasunnossa. Lisksi ylen aikaa vaivaa tunne, ett on parhaillaan vrss paikassa, tai ett Lefa Liehutukka on murtautumassa jostakin ovesta sisn poissa ollessasi.

Radio Suomi tarjosi ihanaa nostalgiaa, jossa Suomi on yh tysagraarinen, monoliittinen kulttuuri. Pivkaudet toistettiin tysin kritiikitt, miten KAIKKI menevt mkille juhannuksena (tai hyvin nuoret ehk festareille). Juhannuksen MENOLIIKENTEEST riitti juttua kaksi piv. KAIKKIHAN ajoivat MKILLE perjantaina kello 15-22 tai viimeistn lauantaina 10-14.

Aattona meit huvittivat radiossa nuoret miehet, jotka yrittivt eptoivoisesti etsi ihmisi kaupungeista. Helsingist lytyi kaksi laitapuolen kulkijaa, jotka odottivat Veikko Hurstin ruokateltan avautumista. Turussa haastattelijan haaviin tarttui vain ihmisi, jotka “olivat tulleet tuolta vhn laidemmalta” moottoripyrilemn keskustaan ennen varsinaista mkkijuhannus-experience muumihuvilassaan.

Ajoimme koleassa ja sateisessa sss takaisin kotiin jo juhannusaaton iltana “kokkojen” savutessa tyypillisen vetisess yttmss yss. Hajuton, hyttysetn vesiklosetti ja kuumaa vett suoraan hanasta, ah. Mkkeilyss lienee parasta kotiin palaaminen? Seuraavaksi aion katsastaa, mit ratkaisuja Kurun loma-asuntomessujen nytteilleasettajat ovat tarjonneet thn dilemmaan.

2 thoughts on “Mkkeilyelmyksi

  1. Hei mkkeilij, Kurun loma-asuntomessuilta on Samin ottamia kuvia osoitteessa http://www.pinseri.com/kuvat/index.cgi?mode=album&album=/Sekalaisia/Messuilla ja olen kirjoittanut niihin kommentit.

    “Mkit” muistuttivat lhinn pieni omakotitaloja, jotka oli rakennettu rantaan. Itse hurahdin kymmenen huoneen huvilaan, jonka terassilla mielelln kyskentelisin 70-luvun marimekossa nytten arkkitehdin rouvalta ja tarjoillen sangriaa. Se voisi olla hauskaa ainakin vartin verran :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *