Spoileri iski jälleen

Voi ei, taas spoilereita. Tarkoitus oli katsoa illalla Kuudes aisti (The Sixth Sense). Olen pari kertaa yrittänyt saada siitä tolkkua lentokoneessa, mutta kyllähän kaikki tietävät, miten mutkallisen juonen käy siinä ympäristössä. Kriittisessä kohdassa näkökentän täyttää aina appelsiinimehukannua kuljettava stuertti tai edellisen penkin hujoppi, joka on noussut pyörittelemään nilkkojaan.

No, Nyt-liitteen Mervi Pantti säästi jälleen aikaani. Hänellä on tapana spoilata elokuvat niin “ovelalla” tavalla, että täytyy olla debiili ollakseen ymmärtämättä vihjettä. “Pikkupoika Cole tunnustaa värisevällä äänellä näkevänsä kuolleita ihmisiä koko ajan… Hänen uskottunsa .. lapsipsykologi…on vasta toipunut entiseltä potilaaltaan saamastaan luodista – ainakin päällisin puolin.” Ainakin päällisin puolin. Vai niin. Kuka meistä EI tajua tästä, että psykologi on kuollut? Käsi ylös NYT?

Ai miten olen välttynyt spoilereilta tähän asti? Koska kategorisesti en lue mitään leffa-arvosteluja ensi-iltojen yhteydessä. Samasta syystä etusormi lipsahtaa aina Mute-näppäimelle, kun kuuluttaja ilmestyy televisioruutuun kertomaan, mitä seuraavassa ohjelmassa tapahtuu. “Ketulla on visainen pulma, sillä rikas liikemies on ammuttu kassakaappiryöstön yhteydessä. Sen tekevät hänen omat lapsensa. Lopuksi käy ilmi, että vaimo oli murhaaja. Jännittäviä hetkiä rikossarjan parissa.”

Olenko muuten ainoa, joka kaipaa edelleen loistavaa Moviecritic-palvelua? Se pystyi melko varmasti ennustamaan, mistä elokuvasta pidän ja mistä en. Ilman spoilerin spoileria. Valitettavasti tässä palvelussa ei nähty kaupallista potentiaalia, joten yhtenä päivänä kaikki vaivalla tallennetut arvostelut vain katosivat. Plääh. Sitä saa, mistä maksaa? Kuka elvyttäisi Moviecriticin? Finnkino?

5 thoughts on “Spoileri iski jälleen

  1. Minä taidan olla yksi niistä ihmisistä jotka eivät koskaan ymmärrä. Kuudennen aistin kävin katsomassa elokuvissa ja vaikka ymmärsin että psykologi oli kuollut ennen kuin se nuijittiin vasaralla päähän, oli elokuva jo lopuillaan. Pitäisi kai olla tyytyväinen kun pystyy nauttimaan melkein elokuvasta kuin elokuvasta. Lopulta tunnen oloni kuitenkin huijatuksi kun kaikki muut näkevät pintaa syvemmälle ja oma kokemukseni jää varsin pinnalliseksi.

  2. >>Kuka meistä EI tajua tästä, että psykologi on kuollut?

    Minä tajusin tässä kohtaa.

    Eli nostan käden pystyyn.

  3. Moviecriticiä jäin kaipaamaan. Varsinkin kun olin ehtinyt syöttämään n. 500 elokuvan arvostelut järjestelmään ja sitten järjestelmä vain katosi. Jos vastaavaa järjestelmää on olemassa niin olisi kiva saada vihiä.

    Tuo Mervi Pantin hienovarainen vihje ei olisi välttämättä riittänyt minulle paljastamaan loppuratkaisua. Hyvä oli elokuva, toisellakin katsomalla.

  4. Luojan kiitos, en olekaan viellä seniili. Luulin aivan että oli kyse siitä että ymmärsi psykologin olevan kuolleen siinä vaiheessa kun Cole heittää vuorosanansa. Ilmeisesti en kuitenkaan osaa lukea kovin hyvin. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *