Spoileri iski jlleen

Voi ei, taas spoilereita. Tarkoitus oli katsoa illalla Kuudes aisti (The Sixth Sense). Olen pari kertaa yrittnyt saada siit tolkkua lentokoneessa, mutta kyllhn kaikki tietvt, miten mutkallisen juonen ky siin ympristss. Kriittisess kohdassa nkkentn tytt aina appelsiinimehukannua kuljettava stuertti tai edellisen penkin hujoppi, joka on noussut pyrittelemn nilkkojaan.

No, Nyt-liitteen Mervi Pantti ssti jlleen aikaani. Hnell on tapana spoilata elokuvat niin “ovelalla” tavalla, ett tytyy olla debiili ollakseen ymmrtmtt vihjett. “Pikkupoika Cole tunnustaa vrisevll nell nkevns kuolleita ihmisi koko ajan… Hnen uskottunsa .. lapsipsykologi…on vasta toipunut entiselt potilaaltaan saamastaan luodista – ainakin pllisin puolin.” Ainakin pllisin puolin. Vai niin. Kuka meist EI tajua tst, ett psykologi on kuollut? Ksi yls NYT?

Ai miten olen vlttynyt spoilereilta thn asti? Koska kategorisesti en lue mitn leffa-arvosteluja ensi-iltojen yhteydess. Samasta syyst etusormi lipsahtaa aina Mute-nppimelle, kun kuuluttaja ilmestyy televisioruutuun kertomaan, mit seuraavassa ohjelmassa tapahtuu. “Ketulla on visainen pulma, sill rikas liikemies on ammuttu kassakaappirystn yhteydess. Sen tekevt hnen omat lapsensa. Lopuksi ky ilmi, ett vaimo oli murhaaja. Jnnittvi hetki rikossarjan parissa.”

Olenko muuten ainoa, joka kaipaa edelleen loistavaa Moviecritic-palvelua? Se pystyi melko varmasti ennustamaan, mist elokuvasta pidn ja mist en. Ilman spoilerin spoileria. Valitettavasti tss palvelussa ei nhty kaupallista potentiaalia, joten yhten pivn kaikki vaivalla tallennetut arvostelut vain katosivat. Plh. Sit saa, mist maksaa? Kuka elvyttisi Moviecriticin? Finnkino?

5 thoughts on “Spoileri iski jlleen

  1. Min taidan olla yksi niist ihmisist jotka eivt koskaan ymmrr. Kuudennen aistin kvin katsomassa elokuvissa ja vaikka ymmrsin ett psykologi oli kuollut ennen kuin se nuijittiin vasaralla phn, oli elokuva jo lopuillaan. Pitisi kai olla tyytyvinen kun pystyy nauttimaan melkein elokuvasta kuin elokuvasta. Lopulta tunnen oloni kuitenkin huijatuksi kun kaikki muut nkevt pintaa syvemmlle ja oma kokemukseni j varsin pinnalliseksi.

  2. >>Kuka meist EI tajua tst, ett psykologi on kuollut?

    Min tajusin tss kohtaa.

    Eli nostan kden pystyyn.

  3. Moviecritici jin kaipaamaan. Varsinkin kun olin ehtinyt syttmn n. 500 elokuvan arvostelut jrjestelmn ja sitten jrjestelm vain katosi. Jos vastaavaa jrjestelm on olemassa niin olisi kiva saada vihi.

    Tuo Mervi Pantin hienovarainen vihje ei olisi vlttmtt riittnyt minulle paljastamaan loppuratkaisua. Hyv oli elokuva, toisellakin katsomalla.

  4. Luojan kiitos, en olekaan viell seniili. Luulin aivan ett oli kyse siit ett ymmrsi psykologin olevan kuolleen siin vaiheessa kun Cole heitt vuorosanansa. Ilmeisesti en kuitenkaan osaa lukea kovin hyvin. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *