Hlm harrastus

Mynnn joutuneeni koukkuun mit joutavanpivisimpn ajanviettotapaan. Menen etuovi.comiin tai asuntoverkko.comiin ja katselen, miten ihmiset ovat asuntonsa ja mkkins sisustaneet. Tiedn, ett reaalimaailmassa vastineeni on se kiinteistvlittjn toiveet turhaan herttv asiakas, joka kulkee nytst toiseen vain tutkiakseen, miten muut ihmiset elvt. Onko nuoren lkrin jkaapissa muuta kuin HP-pullo? Mit hammastahnaa Kaskisaaressa suositaan? Milt nytt halvin Helsingiss myynniss oleva yksi sislt pin?

Kovin yksityiskohtaista ksityst verkon vlityksell ei toisten ihmisten pikkutavarosta saa, mutta aika mielenkiintoisen lpileikkauksen suomalaisesta sisustustyylist kyll. Ehk voisin nimitt harrastukseni kulttuurintutkimukseksi ja saada siit liskrediitti tirkistelyyni? :-) Tll hetkell vallitsevana hypoteesina on, ett mit kalliimpi asunto, sit enemmn tummaa puuta ja valkoista kangas- ja maalipintaa.

Hellyttvyydessn ylivertaisia ovat tietysti mkkisisustukset. Mkkeihin on museoitu suomalaisten agraari elintapa. Kestohitti nytt olevan paneloitu yhden huoneen asumus, jossa on punatiilist muurattu perustakka. Ruoka valmistuu ktevsti nurkkaan itse kootussa keittikokonaisuudessa, jota hallitsevat eri aikakausien saatossa ylimrisiksi jneet kodinkoneet, erilaiset lastulevypydnptkt sek tiskivadit ja sangot, joilla tiskaaminen hoituu ktevsti. Etolasta ostetulla vahaliinalla peitetty pirtinpyt seisoo kotoisasti porinmatin, puuhellan tai 70-luvun punaisen lieden vieress, toiselta puolelta vuodesohvan ja vaihtelevan tuolikokoelman saartamana, ylpuolelta parvelle vievien tikkaiden ahdistamana. Tilaihme!

Todellista elmisen laatua edustaa kuitenkin kahden miljoonan euron huvila Suvisaaristossa. Merenrantatontti ja unelmien vanha puuhuvila, joka on tynn antiikkihuonekaluja ja pitsiliinoja. Mik ihaninta, vedet saa itse kantaa sisn ja pihalla on suomalaisen mkkielmn kruunaamaton kuningas, puucee. Ah, autenttinen aikakone.

15 thoughts on “Hlm harrastus

 1. Kamalassa kodinperustamiskuumeessani saattaisin tuollaiseen sortua minkin, ellen ihan tietoisesti pysyttelisi poissa moisilta apajilta. Poissa pysyttelen kyll mys taloudellisen tilanteen pakottamana, ei tss viel vuosiin pst asuntolainoista edes neuvottelemaan. Noh… Veikkaus on joka viikko, palautuspiv keskiviikko.

 2. Ruaaaaah! Kyllp on hauskaa, ett joku toinen tekee samaa – meill on jaettu ihana, kamala harrastus. Eilinen ilta kuluin perheen miesven kanssa etuovi.comissa, verhoja ja tapetteja kauhistellen. “Miten kenellkn voi olla tuollaiset sohvat!! Kato noita koristelautasia ja muovikukkia!!”

  Loputonta riemua vain siksi, ett meidn makumme ja ko. asunnon myyjn maku eivt kohtaa :-) Hauskinta on trmt todelliseen kasariasuntoon, ts. mustavalkoista shakkiruudutusta keittin kaakeleissa, kromia ja mustia nahkasohvia, neonvrisi pintoja: sisustustraumainen lapsuus re-visited. Antakaa minulle anteeksi se, ett synnyin 70-luvulla enk koskaan oikein oppinut arvostamaan 80-luvun trendej.

  Kntpuolensakin tll on: vlill teen synti ja kadehdin lhimmiseni kaksiota, kylpyhuonetta ja kaikkea, mik on hnen omaansa. Hmh.

  Eilen pohdimme mys sit, ett valitettavasti tekijnoikeudellisista syist nit kuvia ei viitsi kert mihinkn “Suomen karmeimmat interirit” -kokoelmaksi. Sit tehdess olisi varmasti hauskaa.

 3. Kiinteistvlittjien kohdekuvat puhuttelee mua. Ilman niit olisi vaikea uskoa asukkaiden tyylitajun edellyttvn, ett hirsiparvi, kuntopyr, knninkello ja kromikeitti saatetaan yhteen.

  Perinthuonekalut. Huonekaluille on saatava lakisteinen kestoik, jonka jlkeen ne tuhoutuvat. On eittmtt ekologista el 40:ss vuodessa kertyneen rojun kanssa. Hampaat irvess, phn ja silmiin sattuu.

  Makuasioista voi ja pit kiistell, kun joku onnistuu olemaan gigalomaanisen ykttv. Elitismi rules.

  Samik, hienosti nostettu aihe.

 4. Kiitos kehuista, joniki; rsk ei kuitenkaan ole Samik vaan Riitta.

 5. Itsekin harrastan samaa, samoista syist. Hauska nhd, ett muitakin samaan hullaantuneita lytyy. :)

  Varsinainen kommentin aihe: Riitta, mik on porinmatti? Satakuntalaisena minun pitisi varmaan tiet, mutta enp tied.

 6. Olisin kiitollinen saadessani jostain hommattua
  Porin-mattiini vihren alkuperisen ulkovaipan.
  Malliltaan mattini on ns.karvalakkimalli, eli
  ei ole keittolevy.

 7. porin matti on korvaamaton mkill, ktev, nopea vaikka ei ole keittlevy, mutta se lmp jonka se tuo on ainutlaatuinen. kaipaisin kyll mys punaruskeaa 600 astetta kestv maalia jonka voisin siveltimell sutia mattini kylkeen ett olisi entist ehompi mutta kaikista kyselyist huolimatta lytyy vain punaista, mustaa, ja hopeaa sprey maalia, mahtaako joku tiet mist voisi viel kysell. kiitos etukteen

 8. porin matti on korvaamaton mkill, ktev, nopea vaikka ei ole keittlevy, mutta se lmp jonka se tuo on ainutlaatuinen. kaipaisin kyll mys punaruskeaa 600 astetta kestv maalia jonka voisin siveltimell sutia mattini kylkeen ett olisi entist ehompi mutta kaikista kyselyist huolimatta lytyy vain punaista, mustaa, ja hopeaa sprey maalia, mahtaako joku tiet mist voisi viel kysell. kiitos etukteen

 9. Oma Matin maalausreissuni saldona sain tiedon, ettei noita tulen kestvi maaleja en valmisteta, muuta kuin mustaa ja hopeista.
  Niill on prjttv.
  Omistan itse kaksi Porin Mattia ja keittiss komeilee Porin Maija -hella, jotka ovat rungoiltaan mustaksi maalatut ja kaikki luukut ym. helat ovat hopealla Hornalla maalattuja ja tytyy sanoa, ett ovat upean nkisi.

 10. Porin Matista ja Kotiliedest kiinnostuneet nyt olisi myynniss sellaisia satakunnassa…

 11. Mulla on vanha puuhela porin maija myydaan pois tarpeetomana…tarjoa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *