Missä olit kun Kennedy murhattiin, avaruussukkula räjähti tai kun Diana kuoli? Näiden kysymyksien joukkoon on nyt liittynyt kysymys: Missä olit 11.9.2001, kun terroristien kaappaamat lentokoneet törmäsivät World Trade Centeriin ja Pentagoniin?

Minä olin töissä. Toimistollamme ei ollut televisiota tai radiota, mutta tietokoneellani oli luonnollisesti nettiyhteys. Seuraavan muutaman tunnin ajan Internet toimi yhteytenäni ulkomaailmaan. Yksi kerrallaan kuormituksen alle hyytyneet WWW-sivut tarjosivat jonkin verran tietoa. Pääasiallinen tiedonvälityskanava ja paikka, jossa jaoin kokemuksen muiden ihmisten kanssa, oli keskusteluohjelma IRC.

Koska IRC-ohjelmani tallensi kaiken käymäni keskustelun, minulla on ainutlaatuinen dokumentti siitä, mitä näin ja koin terroristihyökkäyksen aikana - vastaus kysymykseen "missä olit 11.9.2001?"

Nämä sivut on jaettu kolmeen palstaan, jotka etenevät aikajärjestyksessä. Vasemmalla näet otoksia siitä, mitä New Yorkissa ja Washingtonissa tapahtui. Keskimmäisellä palstalla on logi työkavereittemme välisestä keskustelukanavasta. Oikealla on julkisen keskustelukanavan logi. Yksi sivu kattaa 15-30 minuutin mittaisen ajanjakson. Liiku käyttämällä ylä- ja alareunan linkkejä. Keskustelussa mainitut linkit ovat klikattavia. Jotkut toimivat edelleen, jotkut eivät toimi ja jotkut on korvattu osoittamaan paikkaan jossa tieto on kopioituna.

Varoitus! Logeja on muokattu mahdollisimman vähän. Ne saattavat sisältää siis kiroilua, outoja mielipiteitä ja mauttomia vitsejäkin. Muista, että tuona ajankohtana tilanne oli toinen. Ihmiset olivat epätietoisia, hämmentyneitä ja peloissaan. Silloin keskusteltiin ja ajateltiin toisella lailla. Vitsien kertominen saattoi olla ainoa tapa käsitellä ahdistavaa tilannetta.

Joidenkin osallistujien nimet on muutettu heidän pyynnöstään.

- samik

Lue logeja

Lisää aiheesta + kommentteja