Blogilista-parannuksia

Innostuin säätämään blogilistaa hieman lisää. Tämänkertaiset muutokset kuuluvat sarjaan “yleisön pyynnöstä”, eli näitä oli pyydetty useammankin kerran.

  • Top- ja Hot-listoilla näkyy nyt 100 blogia kerrallaan
  • Suosikki- ja tuoreet-listoilla näkyy 50 blogia kerralla
  • Edellisen vuorokauden aikana päivitetyt blogit on merkitty ☼-merkillä, aluksi top-listalla, myöhemmin ehkä myös hakemistossa ja hot-listalla. Merkin pitäisi näyttää aurinkosymbolilta kaikissa moderneissa selaimissa.
  • Ääkkösiä sisältävät hakemistoluokat toimivat nyt oikein myös Internet Explorerissa

Palaute on edelleen tervetullutta – en voi luvata jokaiseen vastausta, mutta kaikki luetaan ennemmin tai myöhemmin ja korjauksetkin tulevat heti kun keritään! :-)

22 thoughts on “Blogilista-parannuksia

  1. Parannuksia! Mahtavaa. Taputus selkään. Otas tästä vähän viskiä. Jäillä vai ilman?

  2. Aurinko näyttää neliöltä tässä suht tuoreessa Operassani, mutta ei se mitään. Kiva, että jaksat säätää silti.

  3. Kiitos :) Löysin taas heti uuden bloginkin suosikkilistalle. Mitens se nyt olikaan, pystyykö noita kanssabloggaajien suosikit-listoja katsomaan jostakin (muistelen joskus lukeneeni jostakin ohjeesta, että tällainen ominaisuus olisi kai ollut Päivän Pamauksessa?)

  4. Mie kysyn taas, olen Siinä Iässä. Kun tuo Siguraattori-blogi ei vaan päivity, vaikka pari päivää sitten uskalsin vielä painaa tarkistus-nappiakin (en enää sen jälkeen). Joskus toissapäivänä tää oli kaksisataa-jotains tarkistusjonossa, sitten 4., eilen 8. ja nyt taas pari ois ennen tätä. Blogi on oikeasti siis päivitetty 18.8. mutta i kertoo että 12.8. ois viimeksi.
    Voitko sä Sami vaikka katsoa mikä siinä on vikana? Miksei se ikinä pääse tarkistukseen asti?
    Kiitos.

  5. Voisko tohon listaan tehdä jotain väliviivoja tms. aina parin kymmenen välein niin osais paikantaa suosikkibloginsa helpommin ?

  6. Siguraattori: olisiko käynyt niin että uusi blogijuttusi on ollut liki merkilleen samankokoinen kuin edellinen? Sinulla kun on vain yksi juttu blogisi etusivulla. Blogilistahan vertailee tällä hetkellä vain ja ainoastaan sivun kokoa merkkeinä laskettuna.

  7. Tota kanssablogaajien (optionaalista) listaa olen kysellet minäkin. Se olisi kuuminta hottia. Parantas kummasti tätä listan (kommentoitua) elähtyneisyyttä. Ihmiset pääsis, kattoon, linkkaan ja mahdollisesti liittään listansa blogiinsa jolloin blogroll pysyis aina tuoreena.

  8. Tuskin se on koosta kiinni, ottaen huomioon että omat päivitykseni blogilista havaitsee about joka toinen kerta, jos silloinkaan — olen ihan tarkoituksella vähän pitänyt sitä silmällä, ja varsin usein se ei reagoi mitenkään siihen, että Hupaisan ajankulun sisältö muuttuu. (Silloin kuin se havaitsee, se tykkää myös jostain syystä väittää, että ne ovat haamupäivityksiä, vaikkeivät selvästikään ole.)

    Nytkin se väittää, että olen päivittänyt viimeksi 18.8.2005 klo 17:57 — sen jälkeen on ollut kaksi päivitystä, joista kumpikaan ei ole ollut edes melkein saman kokoinen kuin edellinen — tuo viimeksi huomattu oli ~1500, seuraava ~3000 ja kolmas ~550 merkkiä.

    Tosin nyt kun funtsin asiaa tarkemmin, blogilistahan seuraa ainakin minulla RSS-feediä, ei varsinaista sivua. Kuinka paljon tuossa on ns. falskausvaraa? Sehän varmasti antaa vähän anteeksi, etteivät esimerkiksi muuttuvat kommenttimäärät näy päivityksinä. Kun RSS ei kuitenkaan anna tuossa koko merkintää, merkintöjen varsinaiset pituudet eivät siinä niin paina. Toisaalta, kun nyt vähän vilkuilin noita käytännön kokomuutoksia, kyllä sen ärrässäss-tiedoston koon pitäisi kuitenkin muuttua ainakin about sadalla merkillä jokaisen päivityksen yhteydessä. Kai se nyt tuon kokoisen muutoksen jo huomaa?

    Enivei, ei se ole mikään kauhean iso ongelma tai maailmanlopun tapahtuma, mutta onhan se silti vähän mälsää, jos homma ei skulaa.

  9. Falskausvaraa tosiaan on, 5 merkkiä suuntaan ja toiseen.

    Muuten, jos RSS on määritelty antamaan vain otteen tekstin alusta, siinä on todennäköisesti määritelty tietty merkkimäärä jutun alusta. Silloin tiedoston koko ei muutu oikeastaan lainkaan.

  10. Se antaa tosiaan vain otteen tekstin alusta, mutta empiiriset kokeet (laskin pikaisesti viimeisimpien merkintöjen lyhenteiden merkkimäärät) viittaisivat siihen, että kyllä se merkkimäärä kuitenkin heittelee aika reilusti. Tosin siellähän on muitakin muuttuvia stringejä, joten sen laskeminen käsin on merkintöjen perusteella on vähän hankalaa. Ehkäpä pistän RSS:n pukkaamaan ulos koko merkinnät huvin ja urheilun vuoksi, jos se auttaisi.

    Kiitos. =)

  11. Eipä näytä auttavan.

    Huomaan kuitenkin, että aurinkologosta päätellen top-lista uskoo sen päivittyneen viimeisen vuorokauden sisällä, vaikka blogi-info kertoo yhä, että viimeinen päivitys oli 18. päivä. Olisko niin, että se kyllä ymmärtää päivittymisen, muttei syystä tai toisesta huomioi sitä kaikkialla oikein?

  12. Aurinkologossa oli pikku bugi, tietokanta ja minä olimme eri mieltä vuorokauden mitasta…

  13. >Edellisen vuorokauden aikana päivitetyt blogit on merkitty ☼-merkillä, >aluksi top-listalla, myöhemmin ehkä myös hakemistossa ja hot-listalla. >Merkin pitäisi näyttää aurinkosymbolilta kaikissa moderneissa selaimissa.

    Auringon tilalla minun IEssä näkyy vaan semmoinen neliö… Mulla on Windows XP: mukana tullut IE, versio näytti olevan 6.0.2900.2180… ehkä se sitten ei ole tarpeeksi moderni???

  14. Muahahaa, minä ihan vakavissani tulin tänne etsimään lisätietoa, kun hakemistoon oli ilmestynyt pieniä hämähäkkien kuvia. Se olikin sitten aurinko. :) Kannattaisi mainita muutoksista myös jossakin Blogilistan sivupalkissa tai etusivulla tai tehdä sinne joku Päivitykset-osasto. Ihan vaan noin vastaisuuden varalta. Tää ainakin hämmästyi kovasti hämähäkeistä, ehkä joku muukin, esimerkiksi uusi polkkaaja, joka on muuttanut Blogistaniaan vasta Blogilistan aikana, siis jälkeen Pinserin aikakauden, eikä tiedä että kaikki tieto löytyy Pinseristä. :)

  15. Miten olisi se blogilista.fi -blogi? Musta se olis paras tapa tiedottaa siitä, mitä siellä tapahtuu…

  16. Juu blogilista.fi-blogi on kanssa tulossa :-)

    Sekin kuuluu sarjaan kun-vain-hemmetti-ehtisi…

  17. Minusta toisten suosikkilistoja ei saa julkistaa. Mitä kukaan sellaisella tiedolla tekee? Missä on yksilön tietoturva?

    Minä en tule tekemään ainuttakaan suosikkilistaa, mikäli ne vastoin tahtoani päätyvät julkisuuteen. On jokaisen yksityisasia, ketä kulloinkin suosikkinaan pitää. Sitä paitsi lista elää koko ajan, ja harva kai sitoutu ikuisiin valoihin kenenkään kanssa. Listojen julkaisu saa aikaan vain pahaa mieltä ja kateutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *