X-Files Finland

HS: Operaattorit tallentavat välittämänsä sähköpostiliikenteen. Nähtävästi aiemmin ollut Soneran Echelon-kohu ei ollutkaan ihan perätön juttu. Noh, kaikesta lainsäädännöstä ja rauhoittelusta huolimatta olen aina suhtautunut sähköpostiini kuten postikortteihin – joku sen lukee kuitenkin. Sama juttu varmaan ircissä ja messengereissäkin… Pitäisiköhän opetella kryptauksen käyttö, etteivät operaattorien liimatukkanörtit pääse naureskelemaan minun ja Riitan lemmenleperryksillemme :-)

[Lisäys 22:30] Kuten kommenteissakin jo mainittiin, ihan yksittäisten sähköpostiviestien tallentamisesta ei liene kuitenkaan kyse, vaan “tunnustus” vaikuttaa ihan tavanomaiselta logien tallennukselta. Harmi, siihen kuivui tämäkin mehukas salaliittoteoria. Ja suunnitelmat siitä että tiedostoja voisi alkaa varmuuskopioimaan lähettämällä niitä liitteinä Elisan sähköpostin läpi…

Sinänsä mahdollisuus sille, että joku utelias joskus sähköposteja tai chattiliikennettä vilkaisee, on toki edelleen olemassa. Sikäli kuin se ketään kiinnostaa.

26 thoughts on “X-Files Finland

  1. Tässä on ilmeisesti kyse toimittajan munauksesta. Tallettavat lokit ja tietenkin käyttäjien käyttöön viestit, mutta ei viestejä viranomaisten käyttöön (lienisikö se edes laillista).

  2. http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1076151957374 “Operaattorit tallentavat tiedot sähköpostiliikenteestä”

    Tarkemmin:”Tampere. Osastopäällikkö Anita Ovaska Elisasta vahvisti tiistaina Tampereella, että suomalaiset internetoperaattorit tallentavat tietoja välittämästään sähköpostiliikenteestä.”

    Itse viestejä ei tallenneta, “vain” tiedot liikenteestä. Eli varmaan ainakin kuka lähetti ja kenellekin postia ja koska. Meneeköhän otsikko?

  3. No se maininta että “vain tiedot liikenteestä” ei selitä sitä, että mailboxi heittää takaisin viestin että loota on täynnä.

  4. Eihän tuo email-juttu ole vielä mitään… Lukekaapa tämä kesätyöilmoitus:
    http://192.89.232.139/SoneraSummer/frmADPr.asp?J=7715&L=1&AD_UNIT_ID=&AD_SUB_FUN_ID=&AD_CITY_ID=0091&AD_MAIN_FUNCTION=

    ” Harjoittelija – Käyttäjäkeskeisen suunnittelun osaava varjostaja
    TeliaSonera Finland, Tuotteet ja palvelut, Consumer Cervices (COS)

    Tulevan kesätyösi päätarkoituksena on tehdä havaintoja ja analyysejä ihmisten ja ryhmien käyttäytymisestä eri aihealueiden näkökulmasta. …”

    ;)

  5. Minusta tuossa Soneran kesätyöpaikassa ei ole mitään ihmeellistä. Tottakai tuoteideoita pitää kaivaa todellisista tilanteista.

  6. jos olet kiinostunut ufistta tai olet itse tehnyt havainon voit otta yhteyttä minun suonen ufo tutkija ja seti jäsen markku kohtamäki voi myöskkin kirjoitta meille yrittän vasttatta kysymymyksissi ufoistta koti puh on 02-2323064. tai gsm: 041-4948943. tai 040-8524153…osite on Vähäheikkiläntie 13 C 7, 20810 Turku 81, E-Mail: markku.kohtamaki@pp.inet.fi
    ja voit soitta ufo havainostta tai otta luotamuksella yhteyttä soitta tai kirjoitta yrittän auta teittä ufo ratkaisustta.
    tervesisin: markku kohtamäki suomen ufo tutkija. turku..

  7. ufot on todelisuuta niitä on aurinkokunnan ulkopuolella ja ufot ovat eri aurikokunissa kuin tässä meidän aurinko kunnassa ne tulevat aurikokon kunnan tähti porttejen takka jokka on todella monna valonnoppeutta kertta noppeamin tänne meidän aurikko kunttan voit tokin otta yhteyttä ja kyssyä tietoja ufoistta markku unto juhani kohtamäki koti puh on 02-2323065 tai gsm 041-4948943 tai markku.kohtamaki@pp.inet.fi
    luotamuksella voit otta yhteyttä.

  8. markku unto juhani kohtamäki on vähetänyt ufo yutkimisen vähäksi ajaksi koskka minulla on muita tehtäviä mutta tutkin myös ufo asioitta ja mangetti lingo jokka on hylkimisessä mangetti mottorin toimintta jostta sadan useappia toimitoja esim. mangetti mootori pyöri hylkimis reatiolla ja saadan sähköä sammalla kun mangettetiten ympärin on ulko ja sissä kiehän on rakenettu käämit mangetteten ymmärille kun mangetti mootori pyöri 19000 kierostta minutissa ja on tehokas mootori tämmä on yksi kehitäminen minutta ja kullu usa yliopistoon seti proettin ja suomen ufotutkioihin ja työni on nyten vähän rajoitanut teen nykyän kodinkoneten laiteistten kanssa tyyöttä ja nurkastta nurkan ja olen väestö suojelia hoitaja ja päälikkö ja kokomuksen jäsen ja taloyhtiön asuks toimikunnan puhejohtaja ja turvalisuus pälikkö ja väestö suojelian hoitaja ja päälikkö ja siten hätä ensiapu koulutus henkillö ja medi helin jäsen tässä menne aikoja paljon työn tehtävissä voit kirjopitta ja kysellä netti osoitestta E-Mail: markku.kohtamaki@pp.inet.fi

  9. raamattu on todelisuuta jeesus kristus on todelinen jumalan poika ja jumalla on palava jumalla ja markku seura kaikki mitta pyhähenkki ilmoitta mita tule tapatumman maapalossa jonka nimi on tellus ja jumala on rakentanut kokko universumi jokasen planettan aurinkko kunnan ja kokko univesalin jossa on isä ja poika ja enkelit ja ufot ja ihmiskuntta kaikki pittä puhuttan ramattussa on mkainittu ilmestys kirjassa on pyhässä kirjoitussa kirjassa on mainittu kaqikki on totta toivoisin että kaikki tulissi uskon jumalan ja jeesuksen jumalan poikan ja pyhänhenken tämmä asia on tutkittua täydelisttä fakta tämmä on totta jeesus on palavan jumalan poika i.n.k.r.i. ja mooksen radiopuhelin on oomin fysikkan sähköoppissa rakenettu radiopuhelin jolloa mooses oli yhteydessä jumalan yhteydessä tämmä on totta ufoitten ja engeleitten välityksellä.

  10. haluan varoitta ihmisille älkää muutakoo täne runosmäken lipunkantajan kadulle täällä asuu sairatta ulkomalasia jotkka valetelle ihmisille eikä usko tottutenne palvoo budhaita patsatta eikkä usko jeesuksen kristuksen vaan ne palvelle hintuu oppeja eli eppäjumaloita tidedokssi kaikkille ihmisille runos mäesttä totus on fatka

  11. markku unto juhani kohtamäki en ole mikkän rasistti kettän ulkomailastta vstaan mutta on tottus se al khalidi ulkomailainen perhe on rasistetta somalasia kohtan olen itse joutunut rasistti kohtesi al khalidin poika ystävä tyttö levittä perätömiä juttuja runosmäessä minustta vaika minä en ole mittän paha tehnyt vaan kateus ja valetellu ihmisisttä käy raskaksi kun täytty valetella toisille ihmisille ja levittä perätömiä juttuja imisisttä täällä trussa ruosmäessä minun kanttani on se suomalaset pitäisi olla ettu sialla ja suomasille pitäsi antaa työpaikat ja koulutta ja autta asuntotilossa eikä päin vastton että ulkomalaset ovat ettu siassa vaikka suomessa oma kanssa on vaikeuksissa tämmä on minun kanastta väärin ensisiasestti oman maan kanssalalaset pitäisi olla etusiasestti ykkönen ja siten vassa siten vastta ULKOMALSSET VASTTA minä en halua olla mikkän rasistti keitäkkän kohtaan vaan ollen suomen omman maan kanssalasistta huolissan se jälkken kn liityttin eu niin kaiki muttus päin vaston suomen kanssalaset joutusivat vaikean tilannen kohtan. toivoisin että viestti mennissi kaikkille ettepäin tiedoksi.

  12. tämmä alue ei ole normali tässä aluella joka sanotta kuoleman laaksoksi on mysreriöttä joka ei ole normallia tämmä paikka jossa asumme on lentokentästtä 1,5 km ja tässä asunossa on aikasemmin tappatun kaikken näkoisttä mystteria tässä asunto ei ole normali lähi aluella tässä kuolemman laaksossa on tappatunnut kaikken näköisttä itsemurhia ja pahoja henkien tappatummia uskon että urantian kirja joka on universumin arkistostta ottettua on todelisuuta joka on totta koko maiman kaikkeuden luomisesa ja ufoiten alkkuperä se on totta joka kertto koko universumin ja jeeskksen ja jummala tapatumastta ja rammin alkuperä adami ja evan paratisistta ja koko universumin synnysttä ja alku ja loppu ja tappatumat historiassa en suositelle kukkan muutavassa tänne runosmäken tämmä alue on hengen varalistta jos meille luotassin että me pääsisimme pois tälttä runosmäesttä me emme muutassi koskkan ennän tänne runosmäen aluelle ennän koskkan tiedokssi kaikkille. tervesin markku ufo ja parasykoglookian tutkia.

  13. ihmisen pikka taPETTIN TULEVASUUDEN AIKANNA KALION JUURELLA JA SITTEN SAANNATTIN ETTÄ IHMISEN POIKKA KUOLETTA NOUSI 3 PÄIVÄNNÄ JA URANTIAN KIRJASSA PALJASETEEIN PARRATTISIN KESKEMESEMÄISESSÄ PUU OLI MYRKYTTYTETTY PUUN HEDELMÄT JA SITTÄ EI PALJASTEEU AADAMILE JA EEVALE HEIDÄT KÄSKETTIN SYÖDÄ MUISTTA PUITEN HEDEMISTTÄ JA SINNÄ PARATISSIMIN HEDEMISSÄ OLI SYÖPPÄN JOHDATAMISSIA MYRKKYJA PCP- MYRKYJÄ JOKTKA IMETYSIVÄT ELIMISTTÖMÄN KEENEHIN JOSTTA IHMISEN IKÄ LASKKI JA EI ELÄNNYT ENNÄN IKUSESTTI. KAIM TAPPOI AABELIN HENKISESTTI JA JÄTTI KALLION KOLLON JA PUUKOLLA JA AABELI VALUI VERRESTTÄ JA KUOLI JA JUMMALA HUUSI KAIM MIKSI TAPOIT ABELIN KAIM KIRISTTI ABELIA HENKISESTTI SINNÄ OLI KAIM,RODI,SAMUEL,NARRI, JUOPPO, JA KAKSI RIKKASTTA MIESTTÄ MUKKANNA TURUN TUOMIOKIRKKON AARE ON OLEMMASSA SE MENNE TUOMIOKIRKON SEINÄ TAI POHJA LATTIAN ALTTA LUOLLA VARTIOVUOREN KALION SISSÄLLE SINNE ON AIKKOINNAN KAIVETTU LUOLLA VARTIOVUOREN KALION SISSLE JA KÄTKETTY TURUN TUOMION KIRKKON AAREN KULTTA ARKUN JA KRUUNUTN JOKA KUNIKKAN KRUUNUN AIKOINNAN SIELLÄ MENNE LUOLIA MONIN SUUTIN KALIOSSA JA SE AARE ON LUOLAN VÄLIN SEINNÄN SISSÄLLE PEITETTY TURUN TUOMIOKIRKON AARE JA SE OLI KÄÄPIÖT JOTKA VEIVÄT SEN AARTEN SINNE JAPEITTIVÄT SINNE LUOLLAN TULIVAT VARTIO VUOREN LUOLASTTA ULOSKALION KOLIN HALKEMMAN VÄLISTTÄ ULOS JA PETTI KIVILLÄ SEN AUKON JA TÄMMÄ TURUN TUOMIONKIRKON AARE ON TOTTA HISTORIASA, JA LÄHTELIÄS JOKA OLI LÄHTENNYT TURUN TUOMIOKIRKOSTTA LÄHETTÄMMÄSTTÄ VIESI RUOTSIN KUNIKALILLE NIIN TAPPETTIN METSSÄN KIRJAKÄÄRÖN MKKANNA METSSÄN VAIN OLIKKO SE TURUN LINNAN VIESTTI LÄHETTETTIN HISTORIAN AIKKANNA TUOMIOKIRKOSTTA METSÄN KAPPIONASTTA NUOLELLA ELI JOUSIPYSSYLLYLLÄ LÄHETILÄS OLI TAPETTU HISTORIAN AIKKANNA TÄMMÄ ON TOTTA TURUN HISTORIASSA..

  14. runosmäesttä muutettin pois ja mutettin lumikonkatu 1 A 7 kerostalon me emme tienyt tämmän sunon kohtallo olemme asunet vajan3kk asia koskke tättä lumikonkatua 1 a 7 talo yhtiöttä ja myöskin tättä asia tämmä on järkytymma asioitta mittä tässä asunossa on tapatunut täälä talon asunossa,tässä asui luoma vanha rouvä johha on kuolut meille kerottin tästtä asunostta tarkat fakta asiat tässä huonostossa tapatui kahuvista asioitta kerron ne asiat joitta minä ja johanna kuulet asian: me muutimme runosmäesttä poijes 2911.20011 ja vanha vanha harmä hiuksine vanha nainen täälä lumikkon ladulla pansiossa oli mysrisillä asioitta tämmä luoma asui täälä hän harastti korrtella enustumistta ja noppan heitlyä ja piritismiä tässä asunolla ja latialla oli satan merkki latialla tämmä vanharouva oli pistänyt kyntilät 5kpl latialle palamman saatan merkki pelasi okudismiä noitutta ja sitten tapatui seuravastti kaksi rommani henkillö ryöstti vanhan ihmisen rahat keitiösttä ja siten huonedtostta palasi tämmän vanhan ihmisen tykö ja tämmä vanha rouva heitti tämmän 2 romani miehetn edessä kolmekertta kahdella noppalla a vastaus tuli 6 ja hän heitti kolme kertta moppia ja aina tuli vastaus numero 6 ja siten sammassa hetkellä nämä romani miehet kuoli sammassa hetkessä tähä asunto latialle ja ja olohuonen ikkunna päällä oli katossa hirttoköysi laitettu katoroppn hirtoköyssä ja parvekelle on todeen näkoise valkoinen ja punna ruskke nauha johon henkillö olisi hirtänyt parvekke ja parveken lasi oli auki ja ruumin roikussi sinnä nauhassa katolla minkkä hän on kiinitänyt molemmat olohuonessen hirttoköyssi ja parvkelle se naukan ja me pystty koskettan sihen nauhan polisit saa poistta nämmä kaikki ja sitten täämä vanharouva oli käsivartten tehnyt ventejä ja sen jälokken se oli mennyt sänkyn nykkumaan javertta valusi rantestta janne holkeri oli ollut siivommassa tätä asutoa vappa ehtoisestti jane sanoi tällä asunossa on paha henki oletto joka yö 3.15 kummitelle talonyhtiössä eri kerokissa ja asunoissa harma rouva joka on kuolut kaapupäälä ja tähän asuntton tapettu poika henkillö luomen tytär painostti tättä vanharouva ja muitakin asukat painost vanha ihmisttä se menni epätoivoon ja lapset äitissä tapoi yhden polan tänne huonestton kuoliaksi ja vanha rouva harma hiukset ja tässä 2 kerokosella luomalle sen hirtto köysi samassa keroksessa missä me asuome en ymmärä mitä tarkoitustta on hänellä ja janne holkeri oli vienyt sen hirtto köyssi tästtä luoman asunostta talo yhtiö painostti vanha ihmisttä luoma tässä talossa turku lumikonkatu 1 a 7 huonestossa ja vanharouva kumitelle yö aikkanna klo 03.15 kellon aikka se kävelle rusken tumma kaapu päälä ja jalat on irtti latiastta toisetta puoletta kavot on märätynyt jaine puoli on tervettä ihoaluetta se liiku normali vautia olen itse huomanut koran ove aukenne itsestää. tämmä on totta joka sana tällä lumikon katu 1 a 7 2kk yö aiasin harma rouva.

  15. markku unto juhani kohtamäki jatkuuva puhelin häritää meittä kohtaa yksi ihminen tiina oksanen häritse jatkuvastti oudolla teksti viestellä olen aviolitossa johannan kanssa ja vaimoni odotta lastta 7 kk poika olut 12 vuotta ja tiina lähetta mittä outoja viestejää meidän matkka puhelimen ja tiina on vaaratunut tietoliikenettä netissä ja toisten meidän numerotta inter-nettissä keskustellu palstalla ja joppa radioliikenettä mennyt valettelemma tiina tämmä kun viran ommaset saa tieto että tiina lähettelle nettin välityksellä keskustellu palsttalla tiina nimi ei ole opperatiossa hänen nimellä vaan poikassa nimissä ja voi olla että windous on piratti ja läppäri on suhtella hankittu tutavitta tisten ihmisten tietoja nettissä tai keskustellu palsttalla on täysi laitotta se on rikko suomen laensäädoksissä tiina valettelle ihmisisttä se suurentelle asioitta vaikka asia laitta ei ole niin vaan hän halua valeledella ihmisistta eikä saa levitellä perätömiä asioitta toisistta ihmisisttä koskka se on rangastava teko sittä jouttu vastusen kun levitelle perätömiä asioitta keskustellu palstalla ja vaaratta lapsen terveyttä ja toivoivastti jotka henkilöt tietävät täämän henkilön ilmoitasivat välitömästti tiinastta turun polisille tiedoksi tervesin markku ja johanna kohtamäki turku.

  16. markku unto juhani kohtamäki toivoota sauli niinistölle meidään kokomuksen entiselle puhejohtajalle terveset ja onneksi olkoon sauli niinistö sinnä olet suomen presendi tervesin markku ja johanna kohtamäki perheneen.

  17. markku unto juhani kohtamäki tule autamman kokomustta turussa ja puolustus voimien järjestemiä tulevasuden teknolookia ja myöskin muisakin asiossa tulevasuuden teknolokia suomessa ja turun kokomusta olen itse kokomuksen jäsen turussa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *