Name that Dog!

Nimi on enne, Nomen est Omen. Meillä valmistaudutaan uuden perheenjäsenen, koiran tuloon. Mutta juoksenteleeko pihallamme jatkossa Totti vai Picard? Ainakaan ei Fifi tai Turre.

Olen kiinnostuneena seurannut Name that Baby! -blogia, jossa etsitään oikeaa nimeä vauvalle. Tuo blogi lähestyy H-hetkeään. Tuleeko maailmoille Hilda, vai joudutaanko vielä palaamaan poikien nimet sisältävään listaan?

Koira on koira, mutta nimeäminen ei ole yhtään sen helpompaa. Koirien nimipäiväkalenterista löytyy monenlaista nelijalkaista, muun muassa 23. heinäkuuta nimipäiväänsä viettävä “Moi”. Jotenkin en vain pysty hahmottamaan itseäni keskellä puistoa huutamassa koiraani. “Moooooi! Moooooi!” Sama vika on muun muassa Bisse-nimessä (24.8.): “Bissee! Tänne!” Melkoista pokkaa kanssaihmisten edessä vaaditaan myös Don Juanin (24.6.), Gizmon (15.12.) ja Pimpeli-Pompelin (1.9.) omistajilta.

En haluaisi kohdata pimeällä metsätiellä dobermannia, jonka nimi on Adolf tai Sir. Kultainennoutajamme taas herättänee jo luonnostaan vastaantulijoissa kaikkea muuta kuin pelkoa tai kunnioitusta. Olisi vaikeuksien kerjäämistä nimetä koira Namiksi (20.4.) tai Karvakuonoksi (11.1.)! Eihän se lenkillä ehtisi muuta kuin olla kaikkien kohdalle osuvien taputeltavana!

Tarvittaisiin siis hyvä nimi uroskoiralle, ei ätläkkä eikä pompöösi. Ehdotuksia? Olisiko kohtalon loitsimista laittaa koiralle nimeksi Viri?

123 thoughts on “Name that Dog!

  1. Ainiin. Ja mielestäni tavalliset koiran nimet kuten:
    Pepi,Musti,Piki,Rekku ym.
    eivät ole erikoisia ja eivät kerro mitään omistajasta eikä koiran persoonasta, luonteesta. Erikoinen nimi kertoo että koirakin on erikoinen eikä mikä vain tavallinen hauveli. :)

  2. hakekaahan googlella puppy names nii alkaa ehdotuksia löytyä. Ulkolaisia tosin, mutta muokattavissa kyllä. Almanakka on myös hyvä apu. Nimee niin vaikea toisen koiralle keksii.. kai =) Milli, Fanni ja emännyys

  3. no tässä jotain nimiä: Ressu Rolle Nalle Nappi Zero Jere Remu Riki Tito Kisaraki… :)

  4. Meillä pieni valkoinen karvaturri nimeltä Ritari. ..Huvittavan ironinen nimi pienelle koiralle.

  5. Hei minusta hauskoja nimiä on , Iines, Ötökkä, Pörriäinen ja niin edespäin

  6. mun mielestä hyviä nimiä uroksille ois niki,nikke,vikke ym… naaraalle sopisi hyvin Dara. itsellenikin on tulossa koira ja nimeksi joku noista. Se on kooikerhondje, ja ne on niin sairaan söpöjä. Nimeksi sopisi myös vaikka joku espanjalainen sana, mikä tarkottaisi koiran luonnetta tai esim sanaa rakkaus… ehkä vähän tyhmiä nimiä, mut mun mielest ne on ihan hyvii… no mä oonki ähän outo… :D

  7. Yksi nätti ja erikoinen tyttökoiran nimi olisi ada. Entä tara? Tarada? ;)

  8. Ei sillä ole mitään merkitystä haetko sen aamulla vai illalla, koska seuraavana yönä pennulla on ikävä äitiään, ja perhettään. Meillekin on tulossa koiranpentu, suomenlapinkoira uros elokuun 30. päivä. Jos nyt tarkotit että miten nukuit yön, koska pentu on teillä, niin varmasti huonosti!

  9. Meille tulee Suomenlapinkoira uros. Olisko nimi ehdotuksii pikku mustalle karvapallolle? Haluaisin mieluiten ihmisen nimen, en mitään kinuskia jne jne…

  10. Tarvisin apua! Koiranpentuni on vailla nimeä ym. haluaisin erikoisen ei englantilaista, muttei myöskään tavanomaista tai ihmisen nimeä esim. Tassu, Ressu, Repe, Anita, Pekka… jne jne

  11. Meillä ollut kaksi uros chowchow:ta ja sheltti uros. Chowit olivat Mörkö (musta) ja Peikko (punainen, ja sheltti oli Tino. Nyt pitäisi keksiä uudelle chowi tulokkaalle porukkaan sopiva nimi, esimerkiksi satuhahmo. Nimiehdotuksista Rasmus on aika kova.
    Jos mulle tulisi kultsi antaisin sille tarkotuksella jonkun vähän äijämmän ns. koska otuksinahan ne on aika velmuja ja kilttejä. :) Mun mielestä nimessä voi olla vähän huumoriakin, koska koirillahan tunnetusti on hyvä huumorintaju.

  12. nimiä koirille:

    – Jazzi
    – Lara
    – Muppe
    – Tofu
    – Jekku
    – Laku
    – Minni
    – Happy
    – Vili
    – Nirppu
    – Pamela
    – Jucu
    – Jeppe
    – Hapsu

  13. hei! me saadaan kohta (ehkä) Kromfohrländerinpentu ja päässä ei ole yhtään nimi ehdotuksia (se on narttu) joten olkaa kilttejä ehdottakaa jotakin nimiä !

  14. liplatti

    7.02.2005 klo 15:16
    mun pienen uros-koiran nimi on Sepi.
    ennemmin on ollu koira, jonka nimi oli Harri.
    ja sitä ennen koira nimeltään Verdi.

    mul on myös ollu koira nimeltä harri, ja sitä ennen Verdi, ja nykysen koiran meenasin nimetä Sepiksi, mut se on Dobby. MIKÄ SATTUMA! : o

  15. Ehdottakaa mun uroskoiralle joku nimi, ei mitään tavallista esim: Rekku, Tassu, Musti, Jeppe tai Murri… yms….
    Ei väliä onko ihmisen nimi vai ei…. kunhan uroskoiran nimi vain on… :D

  16. onhan koirat kivoja mutta niitä pitää hoitaa koko ajan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *